Eucerin Sun Club: Predstavljena Eucerin® zaštita od sunca i najavljeni besplatni pregledi kože (saznajte kada!)

U okviru Eucerin Sun kluba za medije i influensere učile smo o zaštiti od sunca, još bolje smo upoznale Eucerin® Sun kolekciju, a imale smo priliku i da „zgrabimo kormilo“ i naučimo nešto o osnovama jedriličarstva. Osim toga, saznale smo i datum održavanja besplatnih pregleda kože. Donosimo detalje.

U specijalno kreiranom prostoru Eucerin Sun kluba na splavu Concept 3 na Savi, Eucerin Srbija okupio je veliki broj predstavnika medija i influensera da bi nam predstavili svoje preparate za zaštitu kože od sunca koji nude više od UV zaštite. Ekskluzivno, na ovom događaju, Eucerin Srbija najavio je da će 13. i 14.jula na Adi Ciganliji biti održani besplatni deromoskopski pregledi kože za sve zainteresovane građane.

Više od UV zaštite

Biljana Vukičević, direktorka Eucerin Srbija

“U periodima intenzivnog izlaganja suncu koži je potrebna visoka UV zaštita koja kombinuje UVA/UVB filtere širokog spektra, ali i zaštitu od vidljive svetlost visoke energije, poznate pod skraćenicom HEVIS (High Energy Visible Light). Ova svetlost, koja se naziva i plava, utiče na nastanak slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres. Posledica ovog dejstva je razgradnja kolagena i elastina, što dovodi do bržeg starenja kože tzv. fotostarenja, pojave hiperpigmentacija i alergija na sunce,” objasnila je direktorka Eucerin Srbija, Biljana Vukićević.

Šta je ono što Eucerin® preparate za zaštitu od sunca čini superiornim

Eucerin® preparati za zaštitu od sunca zato su formulisani tako da pružaju više od UV zaštite. Pored visokoefikasnih UV filtera, Eucerin preparati za zaštitu od sunca pružaju i biološku zaštitu zahvaljujući sastojku likokalkon A, koji neutrališe slobodne radikale nastale pod uticajem UV i plave svetlosti i gliciretinskoj kiselini, koja pruža podršku prirodnim mehanizmima obnove DNK ćelija kože.

“Zbog toga možemo da sa sigurnošću kažemo da preparati iz naše linije za zaštitu kože od sunca nude superiornu zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenja”, rekla je Vukićević i naglasila da je Eucerin®, prateći potrebe potrošača, godinama radio na unapređenju formulacija preparata za zaštitu od sunca, kako bi bili prijatni za upotrebu.

Proizvodi koji ne ostavljaju mastan i lepljiv trag na koži

“Istraživanja su pokazala da čak i osobe koje su svesne važnosti nanošenja preparata za zaštitu od sunca izbegavaju ovu rutinu jer kreme i losioni za zaštitu od sunca ostavljaju trag na koži i odeći i teško se razmazuju. Eucerin® preparati formulisani su tako da se lako nanose, koža ih brzo upija i ne ostavljaju neželjeni trag. Time dopinosimo njihovoj redovnoj upotrebi, koja je, pored drugih pravila odgovornog ponašanja na suncu, veoma važna za lepotu, mladalački izgled, ali pre svega za zdravlje kože,” zaključila je Vukićević.

Pregled za sve: 13. i 14. jula na Adi Ciganliji

Marija Radosavljević, Eucerin Srbija

Upravo u cilju promovisanja zaštite zdravlja kože, ali i celog organizma, od efekata sunčevog zračenja koji za posledicu mogu imati i rak kože, Eucerin Srbija poslednjih skoro 10 godina organizuje društveno odgovornu kampanju Pregled za sve.

Tokom ove kampanje, 170 dermatoloških ordinacija u 49 gradova Srbije opremljeno je dermoskopima koji omogućavaju precizniji uvid u promene na koži, a za 90% dermatovenerologa iz državnih ustanova i privatne prakse širom Srbije organizovane su besplatne edukacije iz oblasti dermoskopije. Takođe, preko pet hiljada građana Srbije imalo je priliku da besplatno pregleda svoju kožu tokom javnih pregleda koje je do sada organizovao Eucerin Srbija.

“Zahvaljujući ovim aktivnostima, koje su uključivale i informisanje javnosti o odgovornom ponašanju na suncu, veliki broj ljudi postao je svestan koliko je to važno. Posebno nam je značajno što smo u okviru ove kampanje organizovali niz edukacija za najmlađe i one koji rade s njima i osmislili aplikaciju koja na prilagođen način decu uči pravilima i važnosti odgovornog ponašanja na suncu”, objasnila je Marija Radosavljević iz Eucerin Srbija.

Radosavljević je najavila da će 13. i 14. jula na Adi Ciganliji biti održani besplatni deromoskopski pregledi kože za sve zainteresovane i pozvala prisutne da o tome obaveste što više građana.

U drugom delu događaja u Eucerin Sun klubu, predstavnici medija i influenseri uživali su u prilici da plove Savom i nauče osnove jedriličarstva, tim povodom donosimo još nekoliko fotografija, na kojima se vidi koliko smo uživale u događaju.

Jasmina Ubiparip i Đurđa Stanišić, urednice BeautyDesk.rs

Fotografije: Eucerin Srbija, BeautyDesk.rs

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

NIVEA Repair & Care
Beauty Business

Novitet iz NIVEA-e: Univerzalne kreme Repair & Care obećavaju rešenje za suvu i osetljivu kožu

IM8
Beauty Business

Novo poglavlje: David Beckam osniva health & wellness brend IM8

talk
Beauty Business

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je talk „verovatno kancerogenim“

besplatni dermoskopski pregledi
Beauty Business

Besplatni dermoskopski pregledi mladeža na Adi Ciganliji: Ne propustite jedinstvenu priliku!

L'Artisan Parfumeur
Beauty Business

Francuski niche brend L’ARTISAN PARFUMEUR ponovo je u parfimeriji Metropoliten

shaping futures
Beauty Business

Kako frizerski zanat menja živote: Inicijativa Shaping Futures kao odskočna daska mladima