redakcija
beautydesk.rs
Ko smo mi

Naša imena su Đurđa Stanišić, Jasmina Ubiparip i Dragica Brkljač, po zanimanju smo urednice i novinarke, a BeautyDesk.rs smo, kao svoj passion project, osnovale sa željom da uređujemo online platformu koja, osim što prenosi informacije, gradi i zajednicu ljudi koji slično razmišljaju.

Naša misija je…

…da kreiramo sigurnu bazu za svakoga ko želi da se oseća dobro u svojoj koži.

Cilj naših objava je da nam pomognu da pronađemo onu svoju, jedinstvenu lepotu koja nas čini različitim od drugih, a koja nam pomaže da se s drugima povežemo. To nije lepota koja je u okvirima stereotipa i pravila, već lepota zahvaljujući kojoj se osećamo kao bolja verzija sebe, i tu nipošto ne mislimo samo na vizuelni utisak.

Naša misija je da slavimo individualnost, probudimo osećaj lepote življenja i mogućnosti neprekidnog napretka u izgradnji sopstvene ličnosti. Želimo da lepotu i pitanje izgleda posmatramo kao kulturološki fenomen, no da o njoj pišemo i iz ugla beauty preduzetnika. Pogled na lepotu koji uključuje svih 360 stepeni – to je naš cilj.

redakcija

O nama

Jasmina

Jasmina

U medijima sam dugi niz godina. Pre pokretanja BeautyDesk-a bila sam na poziciji glavne i odgovorne urednice štampanog izdanja magazina Marie Claire za Srbiju. A tokom karijere, najduže sam se zadržala u ulozi zamenice gl. i odg. urednice magazina Lepota i zdravlje. Ali, uređivala sam još neka divna lajfstajl izdanja namenjena ženama – od magazina JOY preko Natural Health do Estetica Hair.

BeautyDesk.rs je za mene u pravom smislu passion project (izvinite što nemam bolji domaći izraz), koji radim iz velike ljubavi, ali i uzbudljiva životna avantura. Jer, prvi put sam u situaciji da iza mene ne stoji velika izdavačka kuća već se nas tri kao partnerke i saradnice oslanjamo na sopstvene snage, znanje i strast prema svom poslu. Trenutno mi je najveći izazov, ali i najveće zadovoljstvo, da kao frilenserka i preduzetnica organizujem svoj dan tako da u njemu budem ne samo što je moguće efikasnija, već i da mu se radujem kao prilici za učenje, otkrivanje, druženje, razmišljanje, sreću.

Sadržaj koji BeautyDesk.rs priprema za vas rezultat je uredničke sinergije i osluškivanja onoga što nam vi poručujete. Nadam se da ćete uživati u njemu i pronaći mnogo toga korisnog za sebe.

djurdja

Đurđa

U srednjoj školi poslednji džeparac davala sam na magazine, pa su studije novinarstva i komunikologije bile očekivan nastavak ove opsesije. Prve novinarske korake napravila sam na @rtvojvodine u dokumentarnoj redakciji, no ubrzo shvatila sam da je pisanje moja strast. Pisala sam za brojne magazine, a izdvojila bih nekoliko stavki u svojoj profesionalnoj karijeri, za koje verujem da su uticale na oblikovanje mojih uverenja o poslu. Nekoliko godina provela sam na poziciji urednice tema u štampanoj verziji magazina @lepotaizdravlje.rs, istovremeno radeći na pozicijama glavne i odgovorne urednice web izdanja
@ljepotaizdravlje,
@ljepotaizdravljehrvatska i
@grazia_croatia. Dakle, gotovo od starta pokrila sam oba fronta – i analogni i digitalni, da bih nakon toga napravila kratak izlet u link building svet, u kompaniji @fourdotsagency. Vidike sam dodatno proširila radeći u @totallywellness kao content creator, gde sam u potpunosti spojila novinarstvo i marketing. 

Sada sam 100% fokusirana na BeautyDesk.rs, koji doživljavam kao logičan ishod svega onoga što sam do sada radila. Od mene očekujte mnoštvo recenzija – naročito proizvoda za negu kože lica – uz integrisanje slow living koncepta (kojem i sama težim), kao i tekstove na temu položaja žene u savremenom kontekstu lepote…

Dragica

Dragica

Kada je o medijskom terenu reč, prve korake napravila sam u dečijoj redakciji, pišući priče i pesmice za najmlađe i zabavljajući se u njihovom svetu. Nakon što sam malo „porasla“, oprobala sam se u ulozi asistentkinje glavne i odgovoren urednice Lepote i zdravlja, da bih nakon toga stekla poziciju beauty urednice ovog magazina, na kojoj sam provela 14 godina. U međuvremenu sam bila koordinatorka prve edicije L&Z Beauty Box-a, izvršna urednica magazina Estetica Hair, kreatorka advertajzing sadržaja za Natural Health, beauty urednica magazina Marie Claire

A onda je došao red na BeautyDesk.rs, digitalnu redakciju u kojoj se osećam kao svoja na svome, u kojoj vlada pozitivna energija, koju delim sa dvema sjajnim ženama – Jasminom i Đurđom – sa kojima me vežu ista interesovanja, stavovi, želje, prijateljstvo…

Nadamo se da ćete, kroz naše tekstove, delić te udružene ženske energije osetiti i vi, da će naš medijski prostor postati vaše sigurno mesto za predah/beg od užurbane svakodnevnice. Da ćemo zajedno stvoriti zajednicu u kojoj se „raste“, neguje individualnost i budi osećaj lepote življenja. Znam da možemo!

Pozivamo vas...

…da se zadržite neko vreme na BeautyDesk.rs. Skrolujte kroz naše teme, a mi se nadamo da će vam boravak u našoj virtuelnoj redakciji biti prijatan, te da će vas inspirisati da učinite nešto lepo i dobro za sebe – upravo sada.

P.S. Imate kozmetičko pitanje koje vas muči, želite da nam ukažete na beauty fenomen vredan da se o njemu piše, da nam skrenete pažnju na odličan novi proizvod ili uspostavite bilo koju drugu vrstu saradnje?

Možete nas kontaktirati putem e-mail adrese [email protected].

Oglašavanje: [email protected].