Šta je superiorna zaštita od sunca? Saznali smo na Eucerin® događaju i upoznali se sa novitetima ovog brenda

U restoranu Ebisu Square Nine hotela u Beogradu održan je Eucerin® događaj za medije posvećen zaštiti od sunca, koji nismo mogli da propustimo budući da je odgovorno ponašenja na suncu imperativ, a dodatnih lekcija o ovoj važnoj temi nikada dosta (bar u našem slučaju).

Nakon osam godina tokom kojih, uz vašu podršku, sprovodimo društveno odgovorne kampanje Pregled za sve i Zaštita za sve, čiji je cilj prevencija i edukacija u oblasti zaštite od sunca, u Srbiji je znatno podignuta svest o značaju odgovornog ponašanja na suncu. Veoma je važno da ova tema ostane u našem i vašem fokusu jer sunce jeste neophodno za dobro zdravlje i raspoloženje, ali ima i svoju negativnu stranu,“ rekla je na početku događaja Dragana Palfi, direktorka Eucerin® Srbija. Ona je ukazala da, zarad postizanja ovog cilja, Eucerin®  konstantno radi na unapređivanju efikasnosti formulacija svojih preparata, jednostavnosti i prijatnosti njihove upotrebe, jer je redovnost primene podjednako važna kao i izbor adekvatnih preparata za zaštitu od sunca. Tokom prezentacije za medije, Palfi je objasnila šta znači superiorna zaštita od sunca i na koji način Eucerin® preparati nude više od UV zaštite.

Eucerin

Dragana Palfi, direktorka Eucerin® Srbija

EUCERIN ZAŠTITA I NEGA -VIŠE OD UV ZAŠTITE!

Šta pokazuju rezultati novih naučnih istraživanja?

Novija naučna saznaja ukazuju da, osim UVA i UVB zraka, negativne efekte na kožu ima i HEVIS (High Energy Visible Light), to jest vidljiva svetlost visoke energije. Ova, takozvana plava svetlost u sunčevom spektru, utiče na nastanak slobodnih radikala koji izazivaju oksidativni stres i mogu da oštete DNK kože. U skladu sa tim, svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca zasnovani su na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu, sa likokalkonom A, koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i HEVIS, i gliciretinskom kiselinom, koja štiti i obnavlja DNK.  

Pored toga, dodavanjem određenih aktivnih principa, formulacije Eucerin® preparata za zaštitu od sunca prilagođene su individualnim potrebama kože, bilo da je u pitanju koža sklona aknama ili hiperpigmentacijama, ona koja stari ili dečja koža.

Posebna tehnologija

“Najnovija generacija naših preparata, poput Eucerin®Dry Touch Gel-krema za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, dodatno, sadrži i takozvanu Dry Touch tehnologiju, zahvaljujući kojoj se lako i brzo upijaju i ne ostavljaju trag na koži. Ovaj aspekt formulacije preparata za zaštitu od sunca veoma je važan, jer utiče na primenu zaštite od sunca kod onih korisnika kojima smeta to što se nakon nanošenja za kožu lepi pesak ili ostaje trag na odeći,” rekla je Palfi.

Novi adut: Eucerin® Hydro Protect ultragani fluid za zaštitu od sunca SPF 50+

Posebna pažnja tokom događaja posvećena je predstavljanju novog Eucerin® Hydro Protect ultraganog fluida za zaštitu od sunca SPF 50+. Ovaj preparat jedinstven je po tome što odgovara svim tipovima kože i istovremeno obezbeđuje superiornu zaštitu od sunca i povećava hidrataciju kože do 25%.

Tajna jedinstvenosti formulacije Eucerin®Hydro Protect ultralaganog fluida za zaštitu od sunca SPF 50+ je u Hidro-tech complexu, kombinaciji hidrirajućih sastojaka, koju čine hijaluronska kiselina, prirodni vlažeći faktori i glicerin. Zahvaljujući intezivnoj hidrataciji, koju obezbeđuje ovaj kompleks, koža je istovremeno sveža, lepa i zaštićena, uz upotrebu samo jednog preparata.

„Primena zaštite od sunca, nikada nije bila jednostavnija nego sada. Verujemo da će to doprineti da ih naši korisnici redovnije upotrebljavaju, te da će tako doprineti zdravlju i lepoti svoje kože, kao i svom celokupnom zdravlju, ”, zaključila je Palfi.

Važan zadatak: Briga o Planeti

Na događaju je naglašeno da, i pored brige o zdravlju svojih korisnika, Eucerin® brine i o održivosti i zaštiti životne sredine. U skladu s tim, Eucerin® formulacije za zaštitu od sunca ne sadrže mikroplastiku, dok su iz pakovanja, kao i kod svih Eucerin® proizvoda, isključena štampana uputstva.

Foto: PR

Povezani članci

Mistovi za lice
Nega

Beauty Desk lista: Mistovi za lice koji donose instant osveženje

hidratantne kreme za negu masne kože
Nega

Hidratantne kreme za masnu kožu lica koje vam preporučujemo da isprobate ovog leta

za zaštitu od sunca
Nega

Kako da odabrate adekvatan SPF preparat za svoj tip kože

uljani čistači
Nega

Najbolji uljani čistači koji će promeniti vašu rutinu nege kože – Beauty Desk lista

iscpucale pete
Nega

Kako da se pobrinete za suve, ispucale pete?

sredstvo za čišćenje lica
Nega

Beauty osnove: Kako odabrati najbolje sredstvo za čišćenje lica za vaš tip kože