Kako da odabrate serum koji odgovara tipu i potrebama vaše kože

Dodajte serum u rutinu nege. Ove lagane, no efikasne formule dizajnirane su sa ciljem da rešavaju specifične probleme sa kožom, te isporuče aktivne sastojke u njene dublje slojeve. Evo kako da pronađete onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Serumi su neophodni u nezi kože jednako kao i hidratantne kreme. Reč je o visokokoncentrisanim formulama, koje sadrže aktivne sastojke poput vitamina, antioksidanasa i peptida. Prodiru duboko u kožu, te isporučuju moćne doze bioaktivnih komponenti direktno u ćelije kože. Za razliku od hidratantnih krema, koje su dizajnirane da hidriraju kožu i obezbede njenu zaštitnu barijeru, serumi ciljaju specifične kožne probleme, kao što su bore, fine linije, tamne fleke i neujednačen ton.

Kada je najbolji trenutak da uključite serum u rutinu nege?

Serum treba naneti nakon čišćenja i toniranja lica, ali pre upotrebe hidratantne kreme. To je zato što debeli sloj kreme može sprečiti da serum tanje konzistencije prodre dublje u kožu, čineći proizvod neefikasnim. Ako se, s druge strane, serum utrlja u kožu pre kreme, aktivni sastojci mogu pojačati efekat ostalih preparata.

Benefiti seruma za negu kože

Postoje mnoge prednosti uključivanja seruma za negu kože u dnevnu rutinu. Ovo su neki od njih…

Namenjen je rešavanju specifičnih kožnih problema

Serumi za negu kože ciljaju specifične kožne probleme. Shodno tome, imate mogućnost da odabrate serum prilagođen vašim individualnim potrebama. Bez obzira na to da li želite da ublažite vidljivost finih linija i bora, izbledite tamne mrlje ili posvetlite ten – postoji serum koji vam može pomoći.

Sadrži veće količine aktivnih sastojaka

Pošto su serumi izuzetno koncentrisani, mogu da isporuče mnogo veću količinu aktivnih sastojaka od drugih proizvoda za negu kože. To drugim rečima znači da upotrebom seruma možete postići rezultate brže i efikasnije nego sa drugim preparatima.

Koža ga brzo upija

Serumi za negu kože imaju laganu teksturu, zbog čega ih koža brzo upija. Shodno tome, možete ih koristiti bez obzira na to da li vam je koža suva, masna ili kombinovana.

Poboljšava hidrataciju

Iako serumi nisu zamena za hidratantnu kremu, mogu pojačati hidratantne efekte drugih proizvoda za negu kože. Ako se nanesu na kožu pre hidratantne kreme, serumi mogu pomoći da se zadrži vlaga i obezbedi dodatni sloj hidratacije.

Poboljšava teksturu kože

Redovna upotreba seruma za negu kože poboljšava njenu teksturu i ton, što rezultira glatkijim i blistavijim tenom.

Kako da pronađete serum u skladu sa potrebama svoje kože?

Konsultujte se sa deramtologom ili profesionalnim kozmetičarem, pre nego što uključite serum u rutinu nege. Ako znate koji tip kože imate, potražite serum namenjen kožnom problemu koji želite da rešite.

Ako imate fleke i mrlje na licu

Odaberite serume sa sumpornom, salicilnom, fitinskom kiselinom, niacinimidom i cinkom.

Ako želite da ublažite vidljivost bora i drugih znakova starenja kože

Retinol je neophodan za obnovu ćelija. Ferulinska, te alfa i beta hidroksilne kiseline, kao i hijaluronska kiselina, peptidi, vitamin C i glikolne kiseline takođe mogu da odlože starenje kože.

Ako imate problem sa pigmentacijom

U ovom slučaju preporučuju se serumi koji sadrže vitamin C, mlečnu kiselinu, te ekstrakt duda, brusnice ili korena sladića.

Ako vam je koža suva

Serumi sa hijaluronskom kiselinom, antioksidansima i biljnim uljima hidiraraće vam kožu.

BEAUTY DESK preporuka

Foto: pexels.com, PR

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže

retinol tokom leta
Nega

Pitali ste nas: Može li se retinol koristiti tokom leta

akne
Nega

Na koji način tretirati akne na telu?

vitamin C za mrlje na koži
Nega

Kako koristiti vitamin C za ublažavanje tamnih mrlja?

kozmetičkih proizvoda
Nega

6 kozmetičkih proizvoda koje treba izbegavati tokom boravka na suncu

plava svetlost
Nega

Da li plava svetlost može da ošteti našu kožu? Odgovor je kompleksan