Znate li zbog čega je kofein tajni sastojak šampona za pospešivanje rasta kose?

Za mnoge od nas kofein je ključan za razbuđivanje. No, na njega uveliko računa i  kozmetička industrija, posebno kada je o šamponima za pospešivanje rasta vlasi reč.

Poslednjih godina, kofein je identifikovan kao „igrač“ koji menja pravila na hair terenu, posebno kada su šamponi u pitanju, te doprinosi stimulisanju rasta kose. Šampon sa kofeinom može ojačati i revitalizirati folikule vlasi, čineći kosu zdravom, bujnom i hidriranom. Baš kao što podstiče vaš nervni sistem dok uživate u šoljici svog omiljenog napitka, kofein – kada se (u vidu šampona) nanese na kosu – podstiče cirkulaciju, što pospešuje rast kose i povećava njenu otpornost kada je o opadanju i stanjivanju reč. Najbolje od svega: ne postoje ograničenja pri upotrebi (naravno, ukoliko nemate osetljivu kožu) – možete se pridržavati svoje ustaljene hair rutine, bez ikakvih promena, a vremenom bi trebalo da počnete da primećujete pozitivne efekte dejstva hair preparata na bazi kofeina. U nastavu vam predstavljamo pet šamponana u kojima upravo on vodi glavnu reč.

Royal Fern aktivni šampon sa kofeinom

Kofein u ovom šamponu za vrlo kratko vreme (oko 120 sekundi) dopire do folikula dlake i pomaže u sprečavanju hormonski izazvanog proređivanje kose. Doprinosi hidrataciji vlasi, jača kožu glave, koren kose i stimuliše cirkulaciju.

ESI Rigenforte šampon protiv opadanja kose

Ovaj šampon, pogodan za tanke i oštećene vlasi, namenjen je sprečavanju procesa proređivanja kose i preteranog opadanja. Poboljšava volumen, tonira i hidrira vlasi oštećene dejstvom sunca, vetra, smoga i farbe za kosu.

Pantogar šampon za kosu za žene 

Specijalno je dizajniran za tretman opadanja kose i stimulaciju zdravog rasta kose kod žena. Sadrži poseban AnaGainTM kompleks, kofein, kompleks vitamina B i keratin, zahvaljujući čemu čini dlaku jačom i otpornijom, te poboljšava kvalitet kose.

Sebamed šampon protiv opadanja kose

Pospešuje i štiti prirodni kiseli omotač kože i njenu barijernu funkciju, te smanjuje opadanje kose pospešujući ishranu korena dlake i snabdevanje kiseonikom. 

Alpecin kofeinski šampon C1 

Jača folikul dlake, stimuliše rast kose i sprečava prevremeno opadanje. Radi postizanja bržih rezultata, nakon pranja kose, umasirajte u kožu temena Alpecin kofeinski losion.

SAVET PLUS: Prilikom korišćenja kofeinskog šampona, ostavite ga na kosi oko dva minuta, jer toliko vremena je potrebno da kofein prodre u folikul i zadrži se tamo.

Foto: PR

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?

šiške
Kosa

Kako da pronađete savršene šiške za svoj oblik lica

tanka kosa
Kosa

Tanka kosa? Ove frizure pomoći će vam da stvorite iluziju volumena…

ulja za kosu
Kosa

Kako pravilno koristiti ulja za kosu?

pšenični proteini
Kosa

Zbog čega bi pšenični proteini trebalo da se nađu u sastavu vaših preparata za negu kose?