Q+A kozmetika: Evo šta treba da znate

Ako ste zapazili brend Q+A zahvaljujući njegovom zanimljivom konceptu koji jasno ističe osnovne sastojke proizvoda – kao i po pristupačnim cenama, i poželeli da saznate više o njemu, na pravom ste mestu.

Koncept: Nega kože na Q+A način

Q+A kozmetika je prirodna i čista, sa fokusom na sastojcima koje proizvodi sadrže i, kako se navodi na zvaničnom sajtu brenda, sa misijom da demistifikuje negu kože.

Naziv brenda (izgovara se kiu end ei) u prevodu znači pitanje i odgovor, i sugeriše da je brend tu za svoje potrošače da im pruži odgovore na pitanja o nezi kože.

Ceo koncept potekao je od ideje da izbor proizvoda za negu može da bude zbunjujući, te da je neophodno pojednostaviti ga i objasniti potrošačima šta je njihovoj koži potrebno. Svi proizvodi su formulisani imajući u vidu različite tipove kože.

Odakle dolazi kozmetika Q+A?

U pitanju je britanski brend, sa proizvodnjom u Norfolku. Razvila ga je porodična kompanija Ellipsis Brands, osnovana 2013. godine.

Snaga prirodnih sastojaka

“Uvek prvo rešenje tražimo u prirodi, jer smo svesni da ćemo tamo pronaći najbolje odgovore”, moto je brenda. Čak 98% sastojaka u proizvodima je prirodnog porekla. U formulacijama nema silikona – serumi su zasnovani na jedinstvenim vodenim formulacijama, bez silikona (i drugih sastojaka iz petrohemijske industrije). Vodene formulacije su podjednako efikasne, a zahvaljujući njima proizvodi spadaju u kategoriju čiste kozmetike.

Bez okrutnosti i vegan-friendly

Q+A kozmetika se ne testira na životinjama. Sirovine se nabavljaju od dobavljača sa COSMOS sertifikatom. Svi proizvodi su vegan-friendly, izuzev određenih hidratantnih emulzija koje sadrže pčelinji vosak. Takođe, važno je znati da ne sadrže dodatne mirise niti mineralna ulja.

Gde se mogu nabaviti?

Kod nas se Q+A kozmetika može kupiti u DM prodavnicama, kao i onlajn na kozmetikateatar.com.

Recenziju Q+A balzama za čišćenje lica sa aromom grejpfruta možete pročitati ovde:

Foto: PR

Povezani članci

Od ublažavanja opekotina do blistavog tena: Aloe vera čini čuda za kožu
Nega

Od ublažavanja opekotina do blistavog tena: Aloe vera čini čuda za kožu

LUMINOUS630®
Nega

Muče vas pigmentne fleke? NIVEA ima rešenje u vidu proširene LUMINOUS630® linije

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

serum s retinolom vichy
Nega

Stigao je novi better-aging superstar: Serum s retinolom iz VICHY-ja

šta je cica krema
Nega

Pitali ste nas: Šta je, zapravo, cica krema?

slow beauty
Nega

Šta se podrazumeva pod SLOW BEAUTY konceptom i kako ga uključiti u svakodnevni život?