Q+A kozmetika: Evo šta treba da znate

Ako ste zapazili brend Q+A zahvaljujući njegovom zanimljivom konceptu koji jasno ističe osnovne sastojke proizvoda – kao i po pristupačnim cenama, i poželeli da saznate više o njemu, na pravom ste mestu.

Koncept: Nega kože na Q+A način

Q+A kozmetika je prirodna i čista, sa fokusom na sastojcima koje proizvodi sadrže i, kako se navodi na zvaničnom sajtu brenda, sa misijom da demistifikuje negu kože.

Naziv brenda (izgovara se kiu end ei) u prevodu znači pitanje i odgovor, i sugeriše da je brend tu za svoje potrošače da im pruži odgovore na pitanja o nezi kože.

Ceo koncept potekao je od ideje da izbor proizvoda za negu može da bude zbunjujući, te da je neophodno pojednostaviti ga i objasniti potrošačima šta je njihovoj koži potrebno. Svi proizvodi su formulisani imajući u vidu različite tipove kože.

Odakle dolazi kozmetika Q+A?

U pitanju je britanski brend, sa proizvodnjom u Norfolku. Razvila ga je porodična kompanija Ellipsis Brands, osnovana 2013. godine.

Snaga prirodnih sastojaka

“Uvek prvo rešenje tražimo u prirodi, jer smo svesni da ćemo tamo pronaći najbolje odgovore”, moto je brenda. Čak 98% sastojaka u proizvodima je prirodnog porekla. U formulacijama nema silikona – serumi su zasnovani na jedinstvenim vodenim formulacijama, bez silikona (i drugih sastojaka iz petrohemijske industrije). Vodene formulacije su podjednako efikasne, a zahvaljujući njima proizvodi spadaju u kategoriju čiste kozmetike.

Bez okrutnosti i vegan-friendly

Q+A kozmetika se ne testira na životinjama. Sirovine se nabavljaju od dobavljača sa COSMOS sertifikatom. Svi proizvodi su vegan-friendly, izuzev određenih hidratantnih emulzija koje sadrže pčelinji vosak. Takođe, važno je znati da ne sadrže dodatne mirise niti mineralna ulja.

Gde se mogu nabaviti?

Kod nas se Q+A kozmetika može kupiti u DM prodavnicama, kao i onlajn na kozmetikateatar.com.

Recenziju Q+A balzama za čišćenje lica sa aromom grejpfruta možete pročitati ovde:

Foto: PR

Povezani članci

Eucerin® DERMOPURE
Nega

Kako da pobedite akne i tamne fleke od akni? Isprobali smo preparate iz Eucerin® DERMOPURE linije

NIVEA DERMA Skin Clear
Nega

Novi igrači na kozmetičkom terenu: Upoznajte NIVEA DERMA Skin Clear liniju!

papir
Nega

Da li je papir budućnost beauty industrije?

Cimet u službi lepote
Nega

Cimet u službi lepote: Tri načina upotrebe ovog začina za negu kože

dimetikon
Nega

Šta je dimetikon: Zbog čega se silikoni dodaju u proizvode za negu kože?

NIVEA Q10 serum
Nega

Novi NIVEA Q10 serum za ciljano popunjavanje bora podiže anti-age rutinu na viši nivo