Od jabukovog sirćeta do zelenog smutija: Dnevna wellness rutina od koje Victoria Beckham ne odstupa

Victoria Beckham obavezno praktikuje naredna četiri rituala…

Kako Victoria Becham započinje dan? Verujemo da nećete biti iznenađeni činjenicom da ova modna i beauty ikona na prvo mesto stavlja svoje zdravlje. Pitate se kako smo to saznali?! Pa, putem društvenih mreža, na kojima je podelila svoju dnevnu wellness rutinu. Hajdemo redom…

Jabukovo sirće – za lagani start

Victoria je objasnila da prva stvar koju uradi kada se probudi jeste da na prazan stomak uzme nekoliko kašika jabukovog sirćeta. To je prirodni lek koji doprinosi balansiranju nivoa šećera u krvi, potpomaže varenje i jača imunološki sistem. Ovo sirće nedavno je doživelo renesansu, samo budite sigurni da uzimate ono organsko – zarad maksimalnih zdravstvenih koristi. Većina stručnjaka preporučuje njegovo mešanje sa vodom kako bi se sprečila erozija zubne gleđi.

Smutiji sa puno povrća

Smutiji su odličan način za otpočinjanje dana – laki su za varenje i mogu nam pomoći da unesemo mnogo hranljivih sastojaka. Victoria i David žele da ih učine što „zelenijim“, sa puno povrća – previše voća, a premalo povrća može izazvati skok šećera u krvi, ostavljajući nas gladnima. Smuti porodice Beckham uključuje spanać, brokoli, celer, krastavac, avokado, jabuku, limun i đumbir.

Trening – pet puta nedeljno

Lični trener porodice Beckham – Bobby Rich – još ranije je podelio detalje o njihovoj svakodnevnoj fitnes rutini. Vežbanje je prioritet o kojem se ne može pregovarati kada je o ovom paru reč, a Victoria vežba pet dana u nedelji. Pored toga što trenira sa tegovima, Rich kreira godišnji plan koji obuhvata vežbe izdržljivost, kao i one za održavanje zdravlja kardiovaskularnog sistema, kako bi se telo adekvatne pripremilo za različite izazove. Nakon vežbanja? Ona konzumira još jedan smuti, koji podrazumeva kombinaciju praška proteina surutke (sa ukusom vanile), kupina, jagoda, malina, borovnica, badema, jabuke i banane. 

Još jedna sjajna stvar za imunitet…

Zarad poboljšanja zdravlja, Victoria svakodnevno uzima još jednu mešavinu koja uključuje svež đumbir, limun, crni biber i kurkuma. To doprinosi odbrani organizma od bolesti, održavanju kože sjajnom, te boljem varenju, između ostalog.

Foto: Instagram/@victoriabeckham, Freepik

Povezani članci

kolagen bar
Wellness

Da li biste popili kolagen kafu uz omiljeni beauty tretman lica?

antiinflamatorni napici
Wellness

Antiinflamatorni napici za prirodno čišćenje organizma: Predstavljamo vam tri sjajna recepta

self-care
Wellness

Da li je self-care samo još jedan trend ili suštinska potreba?

kako izgleda mamografski pregled
Wellness

7 činjenica koje je korisno znati pre prve mamografije

pregled kože
Wellness

Mesec borbe protiv melanoma: Zakažite besplatni preventivni pregled kože!

Šta su zvučne kupke i na koji način mogu ublažiti simptome stresa? 
Wellness

Šta su zvučne kupke i na koji način mogu ublažiti simptome stresa?