Odlučila sam da isprobam EUCERIN® ANTI-PIGMENT RUTINU za blistaviju kožu s manje fleka

Godinama se mučim s hiperpigmentacijama koje su najizraženije tokom i nakon leta. Zato sam se posebno obradovala kada sam dobila priliku da isprobam novi serum protiv pigmentnih fleka Eucerin® Anti-Pigment Skin Perfecting Serum. Sve ono što sam saznala o sastavu ovog seruma, kao i osećaj koji pruža na koži, navelo me je da poželim svom problemu s tamnim flekama da pristupim još ozbiljnije, tako što ću se pridržavati kompletne anti-pigment rutine. U nju sam uključila četiri Eucerin®Anti-Pigment proizvoda nove generacije.

Pigmentne fleke su mi se prvi put pojavile tokom prve trudnoće na predelu ispod očiju. Kasnije sam saznala da je u pitanju veoma česta promena na koži izazvana hormonskim fluktuacijama. Bilo je potrebno nekoliko godina da se te fleke ispod očiju povuku i ublaže do te mere da su danas jedva primetne. Nakon toga, kako je koža postajala zrelija, bila je sve sklonija tome da odreaguje pojavom hiperpigmentacija i na najslabije sunčevo zračenje. Zato danas veoma pažljivo nanosim kreme sa visokom zaštitom širokog spektra pre svakog izlaska. To pojavu novih fleka drži pod kontrolom. Ali, da bi mi koža izgledala ujednačenije (hiperpigmentacije joj daju onaj umorni izgled), neophodna mi je i posebna anti-pigment nega.

Ova jesen za mene je prekretnica na više nivoa, pa sam odlučila da isprobam i novu anti-pigment rutinu u koju sam uključila četiri Eucerin®Anti-Pigment proizvoda nove generacije, sa Thiamidolom®. (Zasad samo zapamtite naziv ovog sastojaka, a objašnjenje sledi u nastavku teksta.)

Anti-pigment rutina u četiri koraka

KORAK 1. Serum protiv pigmentnih fleka Eucerin®Anti-Pigment Skin Perfecting serum

Ovaj serum sadrži Eucerin® patentirani Thiamidol®, ali i hijaluronsku kiselinu i glicerin, koji dubinski vlaže i neguju kožu. Ultralagana tekstura sa kristalnom tehnologijom lako se nanosi i brzo upija, ima blago mirisnu notu i nudi vrhunski osećaj na koži.

Ispitivanja iskustva korisnika koja sprovodi kompanija Beiersdorf pokazala su da uz redovnu, svakodnevnu upotrebu Eucerin® Anti-Pigment Skin Perfecting seruma nakon 12 nedelja možemo očekivati 75% manje fleka na svom licu. Takođe, kombinovana upotreba sa drugim proizvodima iz Eucerin® Anti-Pigment linije povećava efikasnost preparata.

Svoj subjektivni osećaj preneću nakon određenog perioda testiranja proizvoda, u dodatku ovom tekstu.

KORAK 2. Eucerin®Anti-Pigment krema za tamne kolutove oko očiju

Eucerin® patentirani Thiamidol® nalazi se i u osnovi formulacije nove Eucerin® Anti-Pigment kreme za tamne kolutove oko očiju. Dodatno, ova krema sadrži likokalkon A za trenutnu hidrataciju i oligopeptide koji stimulišu proizvodnju kolagena i daju čvrstinu koži. Takođe, tu su i lagani reflektujući pigmenti, koji doprinose da područje oko očiju izgleda svetlije, i hijaluronska kiselina koja umanjuje bore i nadutost.

Dizajnirana s posebnim aplikatorom za efekat hlađenja, misija ove kreme je smanjivanje bilo koje vrste tamnih kolutova oko očiju. Posebno mi se dopada i to što trenutno pruža svež i probuđen izgled područja oko očiju, smanjuje natečenost i popunjava tanke bore. To znači da i onih dana kada ne želim da nanosim make-up, preparatom za negu trenutno mogu da postignem bolji izgled kože. E, to je za mene definicija ovih dana toliko pominjanog „tihog luksuza“!

KORAK 3. Eucerin®Anti-Pigment tonirana dnevna krema SPF 30

Namena ove kreme nije samo da umanji fleke i spreči njihov nastanak, već i da prekrije pigmentne mrlje i osigura koži ujednačen, prirodan izgled. Takođe, sadrži Eucerin® patentirani Thiamidol®, kao i pigmente mineralne boje i matirajuće čestice. Dolazi u svetlijoj i tamnijoj nijansi, koje su razvijene u saradnji sa svetski poznatom šminkerkom Marijanom Makučijan, pa se ton može savršeno prilagoditi boji vašeg tena.

KORAK 4. Eucerin®Anti-Pigment noćna krema

Kao i ostali proizvodi iz ove linije, i noćna krema sadrži Thiamidol®, a u njenom sastavu je takođe i dekspantenol – poznati aktivni sastojak koji stimuliše regeneraciju kože tokom noći.

BONUS Eucerin®Anti-Pigment dvofazni serum

Ovo je proizvod koji vam je do sada verovatno već poznat budući da je na tržištu neko vreme i da ga često viđamo među preporukama na društvenim mrežama. Poseban je po tome što u maksimalno efikasnoj srazmeri kombinuje dve formulacije – onu koja u osnovi sadrži Thiamidol® za borbu protiv fleka i formulaciju zasnovana na hijaluronskoj kiselini za ublažavanje bora. Ja ga ovoga puta nisam koristila, jer sam se fokusirala na novi serum iz Anti-Pigment linije (upotrebljavam serum protiv pigmentnih fleka Eucerin® Anti-Pigment Skin Perfecting), ali ga svakako, ukoliko vam je omiljen i ne želite da ga se odreknete, možete koristiti kao prvi korak u ovoj rutini.

Okej, a sada sledi gore obećano objašnjenje:

Šta je zapravo Thiamidol®

Pošto sam više puta naglasila sastojak Thiamidol®, ostala sam dužna da vam pojasnim njegovo delovanje. Eucerin® patentirani Thiamidol® je revolucionarno otkriće do kog su došli naučnici Eucerin® istraživačkog centra posle 10 godina ispitivanja efikasnosti dejstva 50.000 supstanci na umanjenje fleka na koži. Thiamidol® smanjuje aktivnosti enzima tirozinaze, te tako deluje u korenu problema – umanjuje fleke i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Preporučena primena preparata koji sadrže Thiamidol® podrazumeva četiri aplikacije dnevno. 

Teksture proizvoda iz linije Eucerin®Anti-Pigment, sa Thiamidolom®

Rezime

Uzroci nastanka pigmentnih fleka mogu biti različiti (dejstvo sunca na kožu, hormonske promene, posledica akni i drugih promena na koži), ali svima je u osnovi pojačana produkcija pigmenta melanina.

Zato je, u rešavanju problema pigmentnih fleka, neophodno primeniti kombinovani pristup.

Prvo, pošto je dejstvo sunca na kožu ubedljivo najčešći uzročnik pigmentnih fleka, potrebno je zaštiti kožu od sunčevog zračenja.

I drugo, važno je koristiti proizvode sa aktivnim sastojkom koji smanjuje aktivnost enizima tirozinaze – jer ovaj enzim kontroliše proizvodnju melanina. U red takvih sastojaka ubraja se i Eucerin® patentirani Thiamidol®. Na taj način deluje se u korenu problema, tj. sprečava se pojavljivanje pigmnentih fleka.

Post je nastao u saradnji sa brendom Eucerin®. Svako BeautyDesk partnerstvo potkrepljeno je iskustvom uredničkog tima, koji se lično uverio u efikasnost određenih preparata.

Povezani članci

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže

retinol tokom leta
Nega

Pitali ste nas: Može li se retinol koristiti tokom leta

akne
Nega

Na koji način tretirati akne na telu?

vitamin C za mrlje na koži
Nega

Kako koristiti vitamin C za ublažavanje tamnih mrlja?

kozmetičkih proizvoda
Nega

6 kozmetičkih proizvoda koje treba izbegavati tokom boravka na suncu

plava svetlost
Nega

Da li plava svetlost može da ošteti našu kožu? Odgovor je kompleksan