MULTIMASKING kao slow living skincare trend

Personalizujte masku za lice zahvaljujući multimasking trendu.

Budući da se zalažemo za individualni pristup nezi kože, na našem radaru našao se jedan, prema mišljenju mnogih eksperata, revolucionarni skincare koncpet — MULTIMASKING. Reč je o jednostavnoj, no efikasnoj i inovativnoj tehnici koja uključuje stratešku primenu različitih maski na različite delove lica, istovremeno ciljajući na specifične kožne probleme.

Obožavam maske za lice — sheet, kremaste, u formi gela, bubble, peel-off, hidrogel, za piling…  Oduvek sam eksperimentisala s raznim sastojcima iz kuhinje, mešala ih i pravila formulacije, koje bih potom nanosila na kožu. U jednom trenutku došla sam na ideju da na različita područja na licu nanesem različite kombinacije sastojaka, neznajući da će ovo jednog dana postati globalni beauty trend.

Multimasking kao stil života

Zamislite kako ležite na plaži ili u nekom vama prijatnom ambijentu i mackate se maskama za lice čitav dan. I to sve uz gutljaj omiljenog osvežavajućeg beauty smutija (u nedostatku ideja poslužite se našim receptom). Multimasking još jedna je self-care praksa koja obuhvata mnogo širi koncept od puke nege kože, motivišući nas da budemo prisutni u trenutku, te usklađeni s potrebama našeg tela i uma. Baš kao što slow living princip podstiče promišljen i svestan pristup životu, tako nam i multimasking omogućava da zastanemo, razmislimo i povežemo se sa samim sobom.

Kako ga primeniti

Kao što sam već napomenula, koncept multimaskinga zasniva se na činjenici da različita područja lica imaju različite probleme i potrebe. Na primer, T-zona (čelo, nos i brada) često je masna i sklona izbijanju, dok su obrazi i područje ispod očiju obično suvi, pa zahtevaju dodatnu hidrataciju. Primenom različitih maski na različita područja, možete ciljati specifične probleme kože, te joj pružiti neophodnu i odgovarajuću negu.

Sledite ovih 5 koraka

#1 Identifikujte potrebe svoje kože, te odaberite odgovarajuće maske

Pre svega, odredite tip svoje kože, potrebe i probleme koje želite da rešite. Ako vam je koža lica suva, fokusirajte se na hidratantne maske, a ako imate masnu kožu ciljajte na formulacije za kontrolu ulja. Ukoliko vam je lice sklono izbijanju, izaberite antiinflamatorne maske koje ublažavaju upale, te sprečavaju pojavu bubuljica. Postoji širok spektar dostupnih opcija. Maske od gline odlične su za čišćenje kože i uklanjanje viška masnoće. Hidratantne maske hidriraju kožu, te jačaju njenu zaštitnu barijeru.

#2 Nanesite željene maske na odgovarajuće zone lica

Nakon što identifikujete probleme i potrebe svoje kože, te odaberite odgovarajuće maske, uključite ih u rutinu nege. Na primer, na suve fleke na obrazima aplicirajte hidratantnu masku, a istovremeno na T-zonu nanesite masku od gline. Takođe, možete naneti masku za posvetljivanje na područje ispod očiju, kako biste ublažili vidljivost tamnih krugova i finih bora. Bez obzira na to što je multimaskiranje odlična tehnika, ne treba je primenjivati svakog dana. Prekomerna upotreba maski za lice može uzrokovati iritacije, crvenilo i upalu. Od suštinskog je značaja da slušate svoju kožu i s vremena na vreme napravite pauzu. Dovoljno je da multimasking praktikujete jednom ili dva puta nedeljno.

#3 Opustite se

Dok maske deluju na vašem licu, iskoristite vreme za opuštanje. Možete slušati muziku, čitati knjigu ili jednostavno zatvoriti oči i duboko udahnuti nekoliko puta.

#4 Isperite maske

Nakon što se držali maske na licu preporučeno vreme, isperite ih mlakom vodom.

#5 Hidrirajte lice

I za kraj, još jednom navlažite lice hidratantnom kremom.

Višestruko maskiranje odličan je način da svojoj koži pružite dodatnu pažnju, no i da uživate u self-care ritualima. Ove navike stvaraju harmoničnu sinergiju između uma i tela, podstičući osećaj ravnoteže i emocionalnog blagostanja. Napravite pauzu od užurbanog života, te odvojite trenutke samo za sebe. Uranjajući u aktvnosti koje vas ispunjavaju, poput multimaskinga, jačate samopoštovanje i negujete dublju vezu sa samim sobom, naposletku smanjujući stres i poboljšavajući sveukupan pogled na život. Vremenom, kumulativni efekat ovih self-care rituala omogućiće vam da životnim izazovima pristupate sa većom jasnoćom, emocionalnom agilnošću i snažnijom sigurnošću u sebe.

BEAUTY DESK PREPORUKA

Foto: PR, freepik.com

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava

Nega

KIEHL’S SINCE 1851 predstavlja dva proizvoda protiv bubuljica, od kojih je jedan viralni „tečni flaster“

pazuh
Nega

Ovi trikovi pomoći će vam da zaboravite na taman pazuh…

pshiodermatologija
Nega

Psihodermatologija: U kojoj meri osećanja mogu uticati na izgled kože?