Make-up trend u fokusu: Glazirano rumenilo! Znate li kako da postignete ovaj izgled?

Da li ste raspoloženi da zajedno dekodiramo jedan od najpopularnijih make-up lookova, koji ove godine viđamo svuda – glazirano rumenilo?

Neki make-up trendovi traju, i traju… i traju… A kad nam se učini da je vreme da ih smene novi, oni samo dobiju drugačiju formu. To je slučaj sa tzv. glaziranom ili staklenom kožom, toliko popularnom u poslednjih nekoliko godina, nakon koje smo, zahvaljujući Hailey Bieber, neko vreme bile opsednute glaziranim noktima (glazed donut nails) da bismo sada preusmerile pažnju na glazirano rumenilo.

Šta je zapravo glazirano rumenilo

U pitanju je trend ultrasjajnog rumenila, koje kao blistavi, završni sloj osvetljava i stvara efekat “podizanja“ kontura lica. Ključne reči za ovaj look su sjajno, toplo, blistavo – i sve samo ne minimalno. A najbolje od svega? Može da se postigne bilo kojom nijansom rumenila (koja god da odgovara vašem tipu kože i trenutnom raspoloženju). I divno izgleda na koži svih tonova, bilo da ste svetle ili tamne puti.

Gde smo ga zapazili


Prvo smo ovaj tip rumenila primetili (gde drugde?) na našim fidovima na društvenim mrežama, kod vodećih make-up umetnica i umetnika, poput Charlotte Tilbury, Patricka Ta i Pat McGrath. Iz njihovih studija lookovi su prešli i na crvenih tepih, pa je na primer glumica Rosamund Pike, zvezda filma Saltburn, nosila smelo rumenilo ispod crnog vela na dodeli Zlatnih globusa, dok se rediteljka filma Barbie Greta Gerwig odlučila za svetle i blistave obraze.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty)

Fenty Beauty za postizanje glaziranog rumenila preporučuje kombinaciju proizvoda: kremasto rumenilo Cheeks Out + hajlajter Killawatt

Kako da postignete glazirano rumenilo

Pravi duo proizvoda koji vam je potreban da biste postigli ovaj make-up trend jeste kremasto rumenilo u kombinaciji sa tečnim hajlajterom. Šminkeri preporučuju intenzivno, po mogućnosti svetlucavo rumenilo, koje ćete kombinovati sloj po sloj sa hajlajterom, dok ne postignete jačinu i izgled koji ste zamislili. Bilo da odlučite da koristite četku, blender ili, jednostavno, prste, uz malo strpljenja i blendanja rezultat će biti svež, hidratizovan izgled koji asocira na svežinu mladalačke kože.

Charlotte Tilbury Pinkgasm Beauty Light Wand je tečno hajlajter-rumenilo kojim se glazirano rumenilo postiže u jednom koraku. Ne čudi nas što je ovaj proizvod postao viralna senzacija. Foto: @charlottetilbury

Uvodna fotografija: Instagram / @shanell.sorrells

Povezani članci

Hromirani manikir
Make-up

Hromirani manikir u plavom ruhu sve je popularniji!

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!

Makup za venčanje
Make-up

Makeup za venčanje: 8 inspirativnih ideja sa crvenog tepiha

manikir victorie beckham
Make-up

Savršen za proleće: Manikir koji je Victoria Beckham odabrala za proslavu svog 50. rođendana