Zlatni globus 2024: Ovaj make-up trend trenutno je u centru pažnje!

Pogađate? Ubedljvo najveći broj zvezda na crvenom tepihu ove godine odlučio se za minimalizam i no make-up trend!


Vodeći trend na crvenom tepihu dodele Zlatnih globusa 2024. bio je – no make-up. I to nas nimalo ne iznenađuje. Evo i zašto.

Neke od najelegantnijih zvezda nosile su veoma jednostavnu šminku i frizuru: Jennifer Lawrence, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon. Fotografija: Instagram / @goldenglobes

Dovoljno je da se vratimo nekoliko meseci unazad i prisetimo se koliko je snažno odjeknulo kada je ikona 90-ih, Pamela Anderson, prethodnog septembra odlučila da se na Nedelji mode u Parizu pojavi bez mrvice šminke. Tom prilikom, glumica je u svojoj Instagram objavi napisala: „Postoji mnogo lepote u samoprihvatanju, u nesavršenosti i ljubavi“. Nekoliko meseci kasnije, Pamela je za Today.com to dodatno objasnila rečima: „Osećam se mnogo prijatnije u sopstvenoj koži, ali i dalje sam deo industrije kojoj je lepota u centru pažnje. Pomislila sam da bih mogla sama sebi da postavim izazov”, rekla je. “Postavljenje izazova samima sebi (da prevaziđemo svoje ustaljene obrasce ponašanja i ograničenja – prim. red.), ono je što nas održava mladim i lepim. I zaista iskreno mislim da lepota dolazi iznutra i da ne morate da igrate igru koju vam drugi nameću.“

Izgleda da je prvi veliki, svetski događaj na crvenom tepihu u ovoj godini – Zlatni globus 2024. – pokazao da se mnogi slažu s njom.

Neki od make-up lookova sa dodele Zlatnih globusa – na primer Carey Mulligan i Brie Larson, naveli su nas da pogledamo još jednom da li su glumice uopšte našminkane. Zaista veliki broj njih opredelio se za blagu nijansu na kapcima u smeđim tonovima, lagan ruž koji akcentuje prirodnu boju usana i dodir rumenila. Takođe, očigledno je da je veliki trud uložen da se postigne besprekorna i blistava koža – ali ne make-upom, već kontinuiranom negom. A to je trend koji je već nekoliko godina aktuelan kako na pistama i crvenim tepisima tako i IRL. Hešteg #nomakeupmakeup ima milijardu pregleda na TikToku. Čini se da je nakon ere konturisanja, strobinga i hajlajtinga ono što želimo šminka koju možemo da postignemo za desetak minuta a koja će učiniti da izgledamo prirodno – kao sopstvena najbolja verzija.

Barbie verziju no make-up make-upa ponela je Margot Robbie. Fotografija: Instagram / @patidubroff

Frizure su ove godine takođe pratile minimalistički duh. Talase u stilu zlatnog doba Holivuda ponele su samo dive, kao što je J.Lo, dok se daleko veći broj zvezda oprelio za jednostavnije frizure poput konjskog repa ili blago prelomljene kose. Šiške su bile retkost – bitno je da je lice otkriveno. Takođe smo zapazili da se ponovo nose bob frizure sa krajevima uvijenim ka spolja (obratite pažnju na dobitnicu Zlatnog globusa Emmu Stone).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes)

Uglavnom, početak 2024. obećava da će minimalnizam barem malo pojednostaviti naše živote. Ili, barem, za sada, crveni tepih.

Ispod donosimo još neke od no make-up lookova vrednih pažnje.

Elle Fanning nosi nijanse ruža i rumenila koje osvežavaju ten. Fotografija: Instagram / @erinayanianmonroe
Selena Gomez i Florence Pugh. Fotografija: Instagram / @selenagomez

Povezani članci

beauty momenti Bafta
Make-up

Naš izbor: Najbolji beauty momenti sa dodele BAFTA nagrada

beauty trendova
Make-up

5 beauty trendova koji su dominirali na Nedelji mode u Njujorku

Huda Beauty Creamy Obsession
Beauty Business

Creamy Obsession: Huda Beauty lansira dve palete isključivo kremastih senki

maskara
Make-up

Hm, da li maskara iščezava sa make-up scene 2024?

glazirano rumenilo
Make-up

Make-up trend u fokusu: Glazirano rumenilo! Znate li kako da postignete ovaj izgled?

make-up saveta
Make-up

5 efikasnih make-up saveta za one koji nose dioptrijske naočare