Isprobala sam novu L’Oréal Paris PANORAMA maskaru – ovo su moji pro & cons

Kompanija L’Oréal Paris poznata je po vrlo kvalitetnim maskarama čije performanse često daleko premašuju njihovu cenovnu kategoriju. Zato je lansiranje nove L’Oréal Paris PANORAMA maskare na naše tržište bilo “the big deal” (utisci sa događaja su ovde) i jedva sam čekala da je detaljnije isprobam. Sada, nakon dve nedelje gotovo svakodnevne upotrebe, pravi je trenutak da vam prenesem svoje utiske.

Spadam u onu grupu žena koje će na pitanje – ako bi morala da izabereš samo jedan make-up proizvod, koji bi to bio – odgovoriti: maskara. Takođe, u većini slučajeva (čitaj, u svakodnevnim situacijama, bilo da su u pitanju poslovne ili privatne) važno mi je da ona trepavice učini gušćim i dužim, ali da i dalje izgledaju što je prirodnije moguće. Dakle, ne želim ekstremni look. A želim sledeće: bez slepljivanja, grudvica, razmazivanja i formule toliko teške da treptanje postaje bildovanje očnih kapaka.

Da li nova L’Oréal Paris Panorama maskara ispunjava sve ove želje?

Ideja mi je da ovom recenzijom dam odgovor na to pitanje, kao i da pokažem kako izgleda kada je nanese neko ko: nije model, nema veštu ruku šminkera, nema reprezentativne trepavice i u većini slučajeva ne pokušava da postigne glam look, nego želi da maskara neprimetno istakne oči.

Pa, hajde da vidimo, stavku po stavku.

L’Oréal Paris Panorama maskara – ukratko

Ovo su detalji koje sam o maskari saznala iz saopštenja koje nam je stiglo na redakcijski imejl:

  • Četkica kombinuje vlakna različite dužine, što omogućava da dopre do svake trepavice.
  • Formula je obogaćena sa 5% StretchFlex kompleksa, pa pruža trepavicama volumen, ne kompromitujući udobnost ili performanse.
  • Ultra-fleksibilna formula obavija svaku trepavicu, pa su one savršeno razdvojene, punog volumena i bez grudvica.
  • Pogodna je za one koji imaju osetljive oči i za one koji koriste kontaktna sočiva.
  • Nakon nanošenja, oči izgledaju do 1.4 puta krupnije.

Ambalaža

Zlatna tubica sa velikim Panorama logom zaista ostavlja luksuzni utisak. Kada je uzmete u ruku, lakša je nego što biste očekivali, ali zlatni premaz na ambalaži deluje vrlo kvalitetno. Videćemo kako će se vremenom pokazati – imam dobar predosećaj.

Četkica

Ima oblik kupe, sa vlaknima različitih dužina, što omogućava da dopre do svake dlačice. Moje trepavice su retke i kratke i zaista ih je teško obuhvatiti maskarom, posebno u uglovima očiju, ali Panorama u tome uspeva. (Čak i bolje nego što se vidi na fotografijama ispod, za koje sam se šminkala dok sam snimala Reel, dakle, ne preterano pažljivo, gledajući se u kameru telefona.)

Formula

Dosta je gusta, zahvaljući čemu se ne razmazuje prilikom nanošenja, a opet ne slepljuje trepavice ni posle drugog ili trećeg sloja. E sad, ako baš preterate sa brojem slojeva – stvoriće se grudvice. Meni se najviše dopada nanesena u jednom sloju: trepavice su zaista gušće i znatno duže, a deluju vrlo prirodno. Osim toga, veoma je lagana i prijatna na trepavicama. Ne znam da li za to možemo zahvaliti gore pomenutom StretchFlex kompleksu, ali šta god da je u pitanju – radi.

Efekat / Izgled

Rekla bih da je tačna tvrdnja proizvođača (koja mi je, moram priznati, zvučala čudno kad sam je čula prvi put) da oči deluju 1.4 puta veće nakon nanošenja. Već sam pomenula da se meni najviše dopada efekat ove maskare kada je naneta u jednom sloju. Takođe, najčešće je nanosim samo na gornje trepavice. Tada je baš u skladu s mojim stilom šminkanja koji mogu sažeti u: što prirodnije i nenametljivije. Ipak, ako dodate još jedan ili dva sloja dobićete znatno dramatičniji look koji može izgledati odlično u svečanijim prilikama.

Dugotrajnost

Veoma je dugotrajna, ne truni se i ne razmazuje se. Meni je ovo poslednje veoma značajno jer imam spuštene gornje kapke pa mi se često desi da na njima ostane trag maskare. Možete računati s tim da će – čak i ako izlazite iz kuće ujutro, a vraćate se tek uveče, sve ostati na svom mestu.

Uklanjanje

Za skidanje šminke obično koristim umivalicu. Panorama se relativno lako ispira. Nanetu u tri sloja, bez problema sam uspela da očistim s trepavica u dva umivanja.

Sastav

Kao i kod velike većine maskara na tržištu, i u ovom slučaju sastav je veoma daleko od čiste formule. U kozmetičkoj industriji postoji tendencija, posebno kada su u pitanju proizvodi za negu kože, da se sve više obraća pažnja na to da sastojci budu što čistiji i neškodljiviji, kako za zdravlje tako i za planetu, pa se nadam se će se ovaj trend nastaviti još intenzivnijim tempom, i obuhvatiti u većoj meri i make-up.

Rezime

U pitanju je zaista sjajna maskara! Nakon što sam je isprobala, čula utiske žena iz okruženja i čitala / gledala recenzije, uverena sam da ima potencijal da postane jedna od omiljenih iz L’Oréal Paris asortimana. Takođe, u ovom tekstu naglasila sam postizanje prirodnijeg, neupadljivog looka, ali ne bi bilo fer da ne pomenem da L’Oréal Paris Panorama, naneta u više slojeva, i te kako može trepavicama da da i vrlo istaknut i glamurozan izgled.

Da li ću ponovo kupiti ovu maskaru

Da. Kvalitet je zaista odličan. Ne slepljuje trepavice, ne ostavlja grudvice, ne razmazuje se, četkica sjajno obuhvata trepavice. Čini mi se da joj je performansa malo bolja kada je u pitanju postizanje dužine u odnosu na volumen, ali mi se generalno dopada izgled koji se njome postiže.

Napomena: Maskaru smo dobili na poklon od kompanije L’Oréal Paris. U tekstu donosimo naše iskreno i nezavisno mišljenje o proizvodu.

Fotografije: BeautyDesk.rs

Povezani članci

Madagascar Centella
Recenzije

MADAGASCAR CENTELLA Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF50+ PA++++ korejskog brenda SKIN1004 odlična je krema za zaštitu od sunca

CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair Mask
Recenzije

Isprobala sam CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair masku za lice: Ovo su moji utisci…

skincyclopedia serum
Recenzije

Koristila sam SKINCYCLOPEDIA SERUM S VITAMINOM C i primetila sam sledeće…

recenzija
Recenzije

Koristila sam The Ordinary 0,2% retinol u skvalanu i ovo su moji utisci

grus formula
Nega

Novi, domaći brend na koji obavezno treba da obratite pažnju: Nega bazirana na semenkama grožđa

serum protiv pigmentnih fleka eucerin®
Nega

Odlučila sam da isprobam EUCERIN® ANTI-PIGMENT RUTINU za blistaviju kožu s manje fleka