Frizura Katie Holmes navela nas je da se zapitamo: Da li se vraća mini-val?

Da li je moguće da se u naše živote vraća frizura popularna osamdesetih – i to baš ona koja je kasnije, dok bismo gledali fotke iz tog perioda, bila povod za (samo)ironične šale? Ako je suditi po onome što zvezde nose na crvenom tepihu, mini-val bi mogao biti jedan od neočekivanih hair trendova koji će napraviti bum 2023. godine. A kada pogledate videe ispod, verujemo da ćete pomisliti: Jedva čekamo!

Prošle nedelje smo prvo zapazili Emily Ratajkowski sa zanosnim disko kovrdžama, u videu sa launch partija povodom novog Victor & Rolf parfema NYC Flower Bomb.

Nakon toga, iste te nedelje, na crvenom tepihu povodom promocije svog novog filma The Wanderers, sa fantastičnim kovrdžama pojavila se i Katie Holmes. Sada čekamo treću zvezdu koja će se odlučiti za mini-val i onda to već zvanično postaje trend 😉

Katein frizer Joseph Maine pri stilizaciji akcenat je stavio na razdeljak sa strane i volumen. Zahvaljujući tome kovrdže su uokvirile Kateino lice i dale glamur jednostavnoj odevnoj kombinaciji – beloj majici i sakou sa uzorkom riblje kosti. Upravo u tome leži moći kovrža!

S obzirom na to da se Katie uglavnom drži svog prepoznatljivog stila – ravne smeđe kose srednje dužine, minimalno stilizovane, novi izgled je jasno govorio: spremna sam za crveni tepih.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Joseph Maine (@josephmaine)

Da zaključimo, mini-val ponovo postaje aktuelan, uprkos negativnim asocijacijama na previše tretiranu i “izgorelu” kosu 80-ih. Naravno, da biste dobili kovrdže, uvek se možete odlučiti za uvijanje kose na viklere, u kućnoj verziji. Međutim, ako želite da postignete trajne lokne, mini-val je najbolje rešenje. U odnosu na nekadašnju tehniku mini-vala, kada su sve kovrdže bile iste veličine i veoma čvrste, sada one izgledaju prirodno i svilenkasto, a razlikuju se i po veličini, kao kod prirodno kovržave kose.

Proces stavljanja mini-vala traje oko dva sata, a uz pravilno održavanje kovdrže mogu ostati nepromenjene i do 6 meseci.

Najvažniji savet? Srećom, više se za postizanje mini-vala ne koriste kiseline sa amonijakom kao nekada. Ipak, važno je da odaberete renomirani frizerski salon, gde su frizeri verzirani u ovoj tehnici, kako ne bi došlo do oštećenja kose. I, uverite se da pažljivo sledite uputstva za negu kose sa mini-valom, jer jedino zdrava kosa izgleda lepo.

Uvodna fotografija: Prtscr videa @genevieveherr

Povezani članci

tanka kosa
Kosa

Tanka kosa? Ove frizure pomoći će vam da stvorite iluziju volumena…

ulja za kosu
Kosa

Kako pravilno koristiti ulja za kosu?

pšenični proteini
Kosa

Zbog čega bi pšenični proteini trebalo da se nađu u sastavu vaših preparata za negu kose?

tip kose
Kosa

Koji je vaš tip kose? Evo kako da ga odredite!

ekstra devičansko maslinovo ulje
Kosa

Ekstradevičansko maslinovo ulje tajna je zanosne kose! Ova tri DIY recepta pravi su dokaz…

rast kose
Kosa

Kako da pospešite rast kose?