Frizura Katie Holmes navela nas je da se zapitamo: Da li se vraća mini-val?

Da li je moguće da se u naše živote vraća frizura popularna osamdesetih – i to baš ona koja je kasnije, dok bismo gledali fotke iz tog perioda, bila povod za (samo)ironične šale? Ako je suditi po onome što zvezde nose na crvenom tepihu, mini-val bi mogao biti jedan od neočekivanih hair trendova koji će napraviti bum 2023. godine. A kada pogledate videe ispod, verujemo da ćete pomisliti: Jedva čekamo!

Prošle nedelje smo prvo zapazili Emily Ratajkowski sa zanosnim disko kovrdžama, u videu sa launch partija povodom novog Victor & Rolf parfema NYC Flower Bomb.

Nakon toga, iste te nedelje, na crvenom tepihu povodom promocije svog novog filma The Wanderers, sa fantastičnim kovrdžama pojavila se i Katie Holmes. Sada čekamo treću zvezdu koja će se odlučiti za mini-val i onda to već zvanično postaje trend 😉

Katein frizer Joseph Maine pri stilizaciji akcenat je stavio na razdeljak sa strane i volumen. Zahvaljujući tome kovrdže su uokvirile Kateino lice i dale glamur jednostavnoj odevnoj kombinaciji – beloj majici i sakou sa uzorkom riblje kosti. Upravo u tome leži moći kovrža!

S obzirom na to da se Katie uglavnom drži svog prepoznatljivog stila – ravne smeđe kose srednje dužine, minimalno stilizovane, novi izgled je jasno govorio: spremna sam za crveni tepih.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Joseph Maine (@josephmaine)

Da zaključimo, mini-val ponovo postaje aktuelan, uprkos negativnim asocijacijama na previše tretiranu i “izgorelu” kosu 80-ih. Naravno, da biste dobili kovrdže, uvek se možete odlučiti za uvijanje kose na viklere, u kućnoj verziji. Međutim, ako želite da postignete trajne lokne, mini-val je najbolje rešenje. U odnosu na nekadašnju tehniku mini-vala, kada su sve kovrdže bile iste veličine i veoma čvrste, sada one izgledaju prirodno i svilenkasto, a razlikuju se i po veličini, kao kod prirodno kovržave kose.

Proces stavljanja mini-vala traje oko dva sata, a uz pravilno održavanje kovdrže mogu ostati nepromenjene i do 6 meseci.

Najvažniji savet? Srećom, više se za postizanje mini-vala ne koriste kiseline sa amonijakom kao nekada. Ipak, važno je da odaberete renomirani frizerski salon, gde su frizeri verzirani u ovoj tehnici, kako ne bi došlo do oštećenja kose. I, uverite se da pažljivo sledite uputstva za negu kose sa mini-valom, jer jedino zdrava kosa izgleda lepo.

Uvodna fotografija: Prtscr videa @genevieveherr

Povezani članci

Nirvana waves
Kosa

Nirvana waves: Trend po meri leta (i nas!)

frizura
Kosa

Sezona je podignutih frizura, a šnale preuzimaju glavnu reč!

AT Absolute Nourishment
Kosa

Zahvaljujući ovim Avon AT Absolute Nourishment proizvodima, vaša kosa biće nahranjena i zaštićena tokom leta…

maska od aloe vere
Kosa

DIY: Maska od aloe vere koja hrani kosu i vlasište

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?