Frizura Katie Holmes navela nas je da se zapitamo: Da li se vraća mini-val?

Da li je moguće da se u naše živote vraća frizura popularna osamdesetih – i to baš ona koja je kasnije, dok bismo gledali fotke iz tog perioda, bila povod za (samo)ironične šale? Ako je suditi po onome što zvezde nose na crvenom tepihu, mini-val bi mogao biti jedan od neočekivanih hair trendova koji će napraviti bum 2023. godine. A kada pogledate videe ispod, verujemo da ćete pomisliti: Jedva čekamo!

Prošle nedelje smo prvo zapazili Emily Ratajkowski sa zanosnim disko kovrdžama, u videu sa launch partija povodom novog Victor & Rolf parfema NYC Flower Bomb.

Nakon toga, iste te nedelje, na crvenom tepihu povodom promocije svog novog filma The Wanderers, sa fantastičnim kovrdžama pojavila se i Katie Holmes. Sada čekamo treću zvezdu koja će se odlučiti za mini-val i onda to već zvanično postaje trend 😉

Katein frizer Joseph Maine pri stilizaciji akcenat je stavio na razdeljak sa strane i volumen. Zahvaljujući tome kovrdže su uokvirile Kateino lice i dale glamur jednostavnoj odevnoj kombinaciji – beloj majici i sakou sa uzorkom riblje kosti. Upravo u tome leži moći kovrža!

S obzirom na to da se Katie uglavnom drži svog prepoznatljivog stila – ravne smeđe kose srednje dužine, minimalno stilizovane, novi izgled je jasno govorio: spremna sam za crveni tepih.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Joseph Maine (@josephmaine)

Da zaključimo, mini-val ponovo postaje aktuelan, uprkos negativnim asocijacijama na previše tretiranu i “izgorelu” kosu 80-ih. Naravno, da biste dobili kovrdže, uvek se možete odlučiti za uvijanje kose na viklere, u kućnoj verziji. Međutim, ako želite da postignete trajne lokne, mini-val je najbolje rešenje. U odnosu na nekadašnju tehniku mini-vala, kada su sve kovrdže bile iste veličine i veoma čvrste, sada one izgledaju prirodno i svilenkasto, a razlikuju se i po veličini, kao kod prirodno kovržave kose.

Proces stavljanja mini-vala traje oko dva sata, a uz pravilno održavanje kovdrže mogu ostati nepromenjene i do 6 meseci.

Najvažniji savet? Srećom, više se za postizanje mini-vala ne koriste kiseline sa amonijakom kao nekada. Ipak, važno je da odaberete renomirani frizerski salon, gde su frizeri verzirani u ovoj tehnici, kako ne bi došlo do oštećenja kose. I, uverite se da pažljivo sledite uputstva za negu kose sa mini-valom, jer jedino zdrava kosa izgleda lepo.

Uvodna fotografija: Prtscr videa @genevieveherr

Povezani članci

kovrdže
Kosa

Mini-val se definitivno vraća u modu: Sada i Nicole Kidman ponovo nosi svoje čuvene kovrdže

Butterfly bob
Kosa

„Butterfly“ bob biće veliki prolećni trend

keratinski tretman
Kosa

Keratinski tretman za ispravljanje kose: Donosimo odgovore na najvažnija pitanja

ulje za kosu
Kosa

Zašto svi pričaju o ritualu negovanja kose uljima: Benefiti + kako se tretman primenjuje

Frizure za proleće 2023.
Kosa

Catwalk izveštaj: Frizure za proleće 2023.

folna kiselina
Kosa

Folna kiselina: Može li deficit ovog vitamina biti krivac za gubitak vlasi?