Četiri neinvazivne procedure za lifting lica

Istražili smo koji sve načini za lifting lica postoje, a ne podrazumevaju odlazak pod nož. Predlažemo vam da isprobate neki od ova četiri. U svakom slučaju, pre nego što se odlučite za bilo koju proceduru, konsultujte se s dermatologom.

Bez obzira na to što se zalažemo za prirodan izgled, ne isključujemo upotrebu različitih neinvazivnih tretmana, koji mogu poboljšati sveukupan kvalitet kože. Nema ništa loše u tome ako želite da podmladite i podignete lice. Najbolje rešenje za to (osim pravilne rutine nege) jesu neinvazivne alternative, koje istovremeno zatežu kožu, te je čine hidriranom i blistavom. Ove četiri pokazale su se veoma efikasnim.

HEMIJSKI PILING

Hemijski piling je kozmetički postupak koji uklanja mrtve ćelije kože, otkrivajući glatku kožu zdravijeg izgleda ispod. Poseduje brojne prednosti, uključujući smanjenje pojave i vidljivosti finih linija i bora, ublažavanje hiperpigmentacije, akni i neujednačenog tena. Dubina pilinga može varirati, u rasponu od površinskih, koji ciljaju na krajnji sloj kože do dubljih pilinga, koji prodiru u dublje slojeve. Vrsta i jačina hemijskog rastvora zavise od tipa kože pojedinca i željenog ishoda, sa opcijama koje uključuju alfa hidroksilne kiseline (AHA), beta hidroksilne kiseline (BHA), polihidroksilne kiseline (PHA) i trihlorsirćetnu kiselinu (TCA). Kakve rezultate ćete vi postići, zavisi od mnogo faktora, uključujući nivo osetljivosti kože, pa se konsultujte s dermatologom o tome koji piling je pravi izbor za vas. Sve u svemu, hemijski piling popularan je i efikasan način za lifting lica i postizanje mladolikog izgleda kože.

BOTOKS

Botoks je popularan nehirurški kozmetički tretman u formi injekcije, koji se koristi u različite svrhe nege kože. Pre svega, poznat po svojoj sposobnosti da smanji pojavu bora i finih linija, deluje tako što privremeno parališe ili opušta mišiće odgovorne za njihovo stvaranje. Inhibirajući kontrakcije mišića, botoks izglađuje bore, posebno na područjima kao što su čelo, između obrva i oko očiju. Pre nego što se odlučite za ovu metodu, konsultujte se s dermatologom.

LASERSKI TRETMANI

Laserski tretmani pokrenuli su revoluciju u podmlađivanju, nudeći neinvazivno i veoma efikasno rešenje za različite probleme nege kože. Jedna od njihovih ključnih prednosti je njihova svestranost. Ciljaju širok spektar problema s kožom, uključujući bore, fine linije, oštećenja od sunca, ožiljke od akni, kao i hiperpigmentacije. Koristeći snagu koncentrisane svetlosne energije, laseri stimulišu proizvodnju kolagena u koži, što dovodi do poboljšane elastičnosti i teksture. Za lifting lica idealan je 3D laserski tretman podmlađivanja kože.

FILERI

Fileri nude raznovrsno i efikasno rešenje za podmlađivanje kože, pružajući brojne prednosti za osobe koje žele da vrate volumen, izglade bore i poboljšaju konture lica. Reč je o injekcijama, koje sadrže hijaluronsku kiselinu, kolagen ili druge biokompatibilne materijale. Ubrizgavaju se ispod površine kože kako bi nadoknadili izgubljeni volumen, te omekšali linije i bore. Jedna od primarnih prednosti filera je njihova sposobnost da pruže trenutne rezultate, uz poboljšanje izgleda lica odmah nakon tretmana. Dodatno, fileri se mogu primeniti na specifična područja lica, kao što su obrazi, brada, vilica, usne i podočnjaci, omogućavajući prilagođen pristup jedinstvenim estetskim ciljevima svakog pacijenta. S filerima, kao i s drugim tretmanima, ne treba preterivati, jer mogu u potpunosti da promene fizionomiju lica. Konsultujte se s dermatologom, pre nego što se odlučite za ovu metodu.

Dok su invazivne metode za zatezanje lica dugo važile za zlatni standard za postizanje značajnog podmlađivanja, one dolaze sa inherentnim rizicima i nedostacima. Hirurške procedure kao što su tradicionalan lifting lica, podizanje obrva i operacija očnih kapaka nude značajne i dugotrajne rezultate rešavanjem opuštene kože, bora i drugih znakova starenja. Međutim, ove procedure uključuju anesteziju, rezove i produžene periode oporavka, zajedno s potencijalnim, ozbiljnim rizicima. Kako neinvazivne tehnike nastavljaju da se razvijaju, alternative kao što su hemijski pilinzi, laserski tretmani, fileri i injekcije botoksa nude obećavajuće rezultate s manje rizika i kraćim vremenom oporavka.

Foto: Instagram @clairerose

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava

Nega

KIEHL’S SINCE 1851 predstavlja dva proizvoda protiv bubuljica, od kojih je jedan viralni „tečni flaster“

pazuh
Nega

Ovi trikovi pomoći će vam da zaboravite na taman pazuh…

pshiodermatologija
Nega

Psihodermatologija: U kojoj meri osećanja mogu uticati na izgled kože?

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže