Lično iskustvo: Isprobala sam 3D laserski tretman za rejuvenaciju lica i ovo su moji utisci…

Neinvazivni laserski lifting, odnosno 3D laserski tretman, odličan je izbor za sve one koji imaju problem s tonusom lica i tzv. marionetskim borama.

Da li ste ikada čuli za izraz marionetske bore? Reč je o plićim ili dubljim vertikalnim linijama koje se protežu od uglova usana prema bradi, te čine da lice deluje ,,spušteno“.  Kao što možete da pretpostavite, naziv su dobile po obliku usana čuvenih marionetskih lutaka iz pozorišnih predstava. Obično se javljaju nakon 35. godine života, a mogu nastati pod uticajem različitih faktora. Osim genetike, i nezdrave životne navike (u mom slučaju česte promene u telesnoj težini) mogu ubrzati proces starenja, odnosno usporiti proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline u koži. Nakon određenog vremena može doći do gubitka volumena i promene položaja potkožnog tkiva.

Dakle, ovo je nešto što me muči i zabrinjava već duže vreme. Shodno tome, obratila sam se za pomoć doktorki, specijalizantkinji dermatovenerologije Aleksandri Bukvić Šaijnović iz poliklinike Novakov i sar. Za početak, doktorka mi je preporučila neinvazivni laserski lifting (prema mom iskustvu apsolutno bezbolan). Budući da nisam imala mnogo vremena za oporavak, dogovorile smo se da isprobam 3D laserski tretman. Nakon njega prisutno je samo blago crvenilo, koje najčešće traje od dva do tri sata.

Dr Aleksandra Bukvić Šaijnović

O kakvom tretmanu je reč?

3D laserski tretman podmlađivanja kože fantastična je neinvazivna alternativa hirurškom zatezanju lica, kojom se postižu sjajni rezultati. Njegov efekat obuhvata podizanje kontura lica, učvršćivanje tonusa kože, povećanje volumena tkiva, a samim tim i ublažavanje vidljivosti nazolabijalnih i marionetskih bora. Prilikom ove intervencije primenjuju se dve vrste lasera – neodimijumski (Nd:Yag) i erbijumski (Er:Yag). Zahvaljujući njima, postiže se maksimalan efekat podmlađivanja – rejuvenacija na dubokim, srednjim i površinskim nivoima kože. 

MOJE ISKUSTVO

Pre svega, želela bih da naglasim ono što verujem da većinu zanima – reč je o bezbolnom tretmanu, tokom kojeg sam osetila samo blago peckanje. Drugim rečima, nema potrebe za anestezijom budući da se koža, u fazama u kojima je to neophodno, hladi. Sama procedura traje 45 minuta. 

Pre tretmana

PRVI KORAK: Posle čišćenja, dezinfekcije lica i stavljanja zaštitnih naočara, doktorka mi je objasnila da prvi korak podrazumeva lasersku terapiju, koja se primenjuje unutar usne dublje. Iskreno, malo sam se uplašila, jer sam mislila da će ovaj deo tretmana biti bolan. Međutim, kao što sam već napomenula, osetila sam samo blago peckanje. Doktorka Aleksandra je intraoralno prešla sluznicu usne duplje erbijumskim (Er:Yag) laserom, kako bi pomoću zagrevanja tkiva podstakla stvaranje kolagena u donjoj trećini lica. 

DRUGI KORAK: Nakon određenog vremena, doktorka je prešla na tretranje kože lica neodimijumskim laserom (Nd:Yag) kako bi, prema njenim rečima, u dubljim kožnim slojevima kontrolisano „povređivala“ kožu, te je na taj način podstakla na regeneraciju. Ovo dovodi do stvaranja novog kolagena i elastičnih vlakana. U ovom koraku osetila sam blago pecakanje, za nijansu jače od onog u ustima.

TREĆI KORAK: Završna faza tretmana podrazumeva tretiranje kože istim laserom (Nd:Yag), no s ciljem da se koža zagreje do 42 stepena u dubljim slojevima. To podstiče „popravljanje“ starog kolagena i njegovu regeneraciju. Tokom ovog koraka nisam osetila peckanje, već samo toplotu, dok mi je koža bila blago crvena. Nakon toga, doktorka mi je nanela kremu za regeneraciju kože sa zaštitnim faktorom, koju mi je preporučila da koristim kad god izlazim napolje. Što se crvenila tiče, ono se povuklo za manje od sat vremena nakon tretmana.

Rezultati su bolji nego što sam očekivala

Rezultate nisam primetila odmah, već nedelju dana nakon same procedure. Mogu vam reći da sam i više nego zadovoljna. Koža mi je zategnutija, osvežena, elastičnija, hidrirana i ono što mi je najvažnije – primetila sam da su se konture donjeg dela lica za nijansu podigle. Dakle, sigurna sam da ću još jednom isprobati 3D laserski tretman, budući da mi je doktorka savetovala da, naspram stanja moje kože, ovaj neinvazivni lifting uradim dva puta godišnje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BEAUTY DESK (@beautydesk.rs)

Foto: BeautyDesk.rs

Povezani članci

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava

Nega

KIEHL’S SINCE 1851 predstavlja dva proizvoda protiv bubuljica, od kojih je jedan viralni „tečni flaster“

pazuh
Nega

Ovi trikovi pomoći će vam da zaboravite na taman pazuh…

pshiodermatologija
Nega

Psihodermatologija: U kojoj meri osećanja mogu uticati na izgled kože?

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže