Da li je viralna SPF krema BEAUTY OF JOSEON RELIEF SUN: RICE + PROBIOTICS vredna hajpa?

Toliko puta sam čula i pročitala pozitivnu recenziju kreme Beauty of Joseon: Relief Sun: Rice + Probiotics, da sam – kada sam naišla na nju u DM-u – jednostavno morala da je kupim i proverim na sopstvenoj koži zašto je toliko hvale. S obzirom na spisak sastojaka (ako u prodavnici naiđete na nekoga ko gugla sastojake kozmetičkih proizvoda – to sam ja!) – moja očekivanja su bila zaista visoka. Ali, da li su bila opravdana?

Važno: Osnovno pravilo platforme BeautyDesk.rs su iskreni i otvoreni utisci o proizvodima, bez obzira na to da li smo testirani proizvod kupile same ili nam je stigao uz PR informaciju o novitetu. Napomena: Ova recenzija nije sponzorisana.

Za početak, mislim da je važno imati na umu nekoliko uvodnih reči o brendu Beauty of Joseon. Ruku na srce: iako ste verovatno mnogo puta čuli da ga neka influenserka pominje, šta zapravo znate o njemu?

Šta treba znati o brendu Beauty of Joseon i korejskom hanbang pristupu nezi

Dakle, u pitanju je korejski kozmetički brend, sa tzv. hanbang pristupom nezi kože.

Tradicionalna korejska biljna medicina hanbang ukorenjena je u verovanju da je izgled naše kože usko povezan sa funkcijom unutrašnjih organa. Drugim rečima, u pitanju je holistički pristup, gde se nega kože smatra jednim od načina održavanja zdravlja čitavog organizma. U negu sa hanbang principima često su uključene tradicionalne korejske lekovite biljke, kao što su ženšen i beli lotos. Za neke od ovih tradicionalnih sastojaka smatra se da ublažavaju upale i pozitivno utiču na regeneraciju i mlađi izgled kože.

A šta znači ono Joseon u nazivu? U pitanju je dinastija koja je vladala Korejom od 1392. do 1897. Jedna od najpoznatijih knjiga ove dinastije je Gyuhap Chongseo, što se prevodi kao Ženska enciklopedija. U njoj se opisuju tradicionalni korejski rituali nege – a brend Beauty of Joseon neke od njih prilagodio je i primenio u svojim proizvodima.

SAŽETAK

BEAUTY OF JOSEON Krema Rice + Probiotic SPF 50+ PA++++

Šta je u pitanju: Krema za zaštitu od sunca sa hemijskim filterima širokog spektra. Štiti od UVA i UVB zračenja. 

Pogodna za: sve tipove kože, uključujući osetljivu.

Ključni sastojci: četiri različita hemijska UV filtera (ne sadrži oksibenzon i oktinoksat), ekstrakt pirinča, probiotici, niacinamid, vitamin E…

Veganski proizvod: Da.

Čist proizvod prema BD definiciji: Ne.

Saznajte više: Više informacija možete da potražite na zvaničnom sajtu brenda Beauty of Joseon. Kod nas ga možete kupiti u DM-u, kao i na sajtovima SkinTemple.rs i puremarket.rs.

Formula

  • Hemijski SPF filteri: Uvinul A Plus, Uvinul T 150, Tinosorb M, Iscotrizinol.
  • Ekstrakt pirinča (Oryza Sativa): U dinastiji Joseon pirinčana voda koristila se kao današnji toneri i nazivali su je vodom lepote. Sadrži polifenolna jedinjenja (npr. antocijanine) koja, kada se konzumiraju oralno, imaju antioksidativne i antiinflamatorne efekte, pa se pretpostavlja da slično deluju i kada se primenjuju lokalno, na koži, iako o tome još nema relevatnih naučnih studija. Međutim, potvrđeno je da ekstrakt pirinča u kozmetičkim sredstvima, zahvaljujući gama orizanolu, može olakšati hiperpigmentacije tako što inhibira tirozinazu (enzim koji podstiče proizvodnju pigmenta).
  • Probiotici: Lactobacillus/ekstrakt fermenta bundeve; Baccilus /ekstrakt fermenta soje; Lactobacillus/ferment pirinča, ferment Aspergillusa; Saccharomyces/filtrat pirinčanog fermenta, ferment crvenog Monascus pirinča. Kada se nanose na kožu, probiotici deluju protiv akni i jačaju kožnu barijeru.
  • Niacinamid: Antioksidans sa višestrukim prednostima uključujući poboljšanje barijere kože i hidrataciju.
  • Tokoferol: Ili vitamin E, još je jedan antioksidans koji takođe jača kožnu barijeru.
  • Ekstrakt Camellia sinensis
  • Ekstrakt Camellia sinensis je ekstrakt zelenog čaja.
  • Ekstrakt korena azijskog ili Panax ženšena: Popularnost ženšena u korejskoj nezi kože datira iz 16. veka. Ekstrakti ove biljke sadrže mnogobrojne aktivne sastojke, uključujući ginsenozide, aminokiseline, vitamine i peptide. U malim studijama, pokazalo se da ginsenozidi u nezi kože ublažavaju hiperpigmentaciju i smanjuju razgradnju kolagena u koži.

Kako se koristi

Kao poslednji korak rutine nege, pre nanošenja make-up-a. Namažite izdašan sloj kreme na područja kože koja će biti izložena suncu.

Tekstura

Veoma je lagana. Nećete imati osećaj da nanosite SPF proizvod, već negujuću kremu. Moja koža je masna, pa nakon nanošenja ostane mastan sjaj, ali znatno blaži u odnosu na situaciju nakon upotrebe većine krema za sunčanje. Razgovarala sam sa koleginicom koja ima suvu kožu – njoj tekstura Beauty of Joseon: Relief Sun: Rice + Probiotics savršeno odgovara – koža nakon nje nema mastan sjaj.

Miris

Bez mirisa je.

Boja

Kada se istisne iz tube, bele je boje, ali razmazivanjem postaje potpuno transparentna. Veoma se lako razmazuje.

Volećete je ako…

… vam je potrebna krema primarno namenjena zaštiti od sunca, sa višestrukim filterima i veoma visokom zaštitom od UVA i UVB zračenja, koja na koži ostavlja utisak kao da ste naneli negujuću kremu. Čak i ako je nanosite više puta dnevno, u većoj količini, neće postati lepljiva i neće početi da se „ljušti“.

Rezime

Prvi put sam koristila korejsku kremu za sunčanje, za kožu lica, i oduševljena sam. Po osećaju koji ostavlja tokom i nakon razmazivanja, daleko više podseća na svakodnevnu dnevnu negu nego na sun care proizvod. Nakon nanošenja Beauty of Joseon: Relief Sun: Rice + Probiotics bez problema možete nastaviti sa mejkapom. Upravo je to pravac u kojem priželjkujem da će generalno ići sun proizvodi, koji su često preteški i nepraktični za svakodnevnu upotrebu, a svi znamo koliko su važni.

Da li ću proizvod ponovo kupiti

Da.

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

Isprobala sam 100% prirodnu mešavinu ulja za negu suve kože lica sa SKINOLOGY potpisom i ovo su moji utisci
Recenzije

Isprobala sam 100% prirodnu mešavinu ulja za negu suve kože lica sa SKINOLOGY potpisom i ovo su moji utisci 

avene hyaluron activ b3
Recenzije

Ovo su naši prvi utisci o Avéne Hylauron Activ B3 Cell Renewal kremi

SUMMER FRIDAYS CC Me serum recenzija
Recenzije

Isprobali smo jedan od najboljih seruma na našem tržištu: SUMMER FRIDAYS CC Me serum sa vitaminom C i niacinamidom (recenzija)

Isprobali smo CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel i uvrstili ga u dnevnu rutinu nege
Recenzije

Isprobali smo CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel i uvrstili ga u dnevnu rutinu nege (recenzija)

Da li je GISOU ulje za kosu zaista vredno hajpa? Isprobali smo ga, a ovo su naši utisci (recenzija)
Recenzije

Da li je GISOU ulje za kosu zaista vredno hajpa? Isprobali smo ga, a ovo su naši utisci (recenzija)

Jet Lag maska
Recenzije

Isprobali smo kultnu SUMMER FRIDAYS Jet Lag masku za lice i konačno nam je jasno zbog čega je toliko popularna (recenzija)