Kratki vodič za upotrebu kiselina u nezi kože

Evo šta sve treba da znati o upotrebi kiselina u nezi kože…

Kiseline su vekovima korišćene u različitim oblicima za lečenje kožnih oboljenja, a poslednjih godina sve su popularniji kozmetički preparati koji ih sadrže. Nisu sve kiseline jednake, zato je važno da pronađete one koje odgovaraju tipu i potrebama vaše kože. Kada se koriste u odgovarajućoj koncentraciji, odlično su sredstvo za borbu sa aknama, znakovima starenja, ožiljcima, pa čak i sa pigmentacijom kože. Najčešće se upotrebljavaju ove četiri.

BHA kiseline

Salicilna kiselina je vrsta beta hidroksilnih kiselina (BHA), koja se veoma često upotrebljava u nezi kože. Ona uklanja mrtve ćelije sa površine lica, te obnavlja kožu, te ona izgleda mlađe i zategnutije. Osim toga, ublažava vidljivost bora i fleka od akni. Posebno je korisna za one čija je koža sklona lučenju sebuma. Njeni aktivni sastojci prodiru duboko u pore, te uklanjaju višak prljavštine i nečistoća. Možete je nabaviti u formi tečnog pilinga ili seruma.

AHA kiseline

Alfa hidroksilne kiseline (AHA) savršene su za negu suve kože. Tu spadaju glikolna, mlečna, jabučna i bademova kiselina. Osim što hidriraju kožu, AHA kiseline mogu smanjiti veličinu proširenih pora, suzbiti hiperpigmentaciju, te pružiti koži glatkiju, ujednačenu teksturu.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je najbolji izbor za ublažavanje vidljivih znakova starenja. Kada se primenjuje redovno, hidrira kožu dok istovremeno smanjuje pojavu finih linija i bora. Možete je pronaći u formi hidratantnih krema i seruma.

Ferulinska kiselina

Ferulinska kiselina je organsko jedinjenje, bogato antioksidansima kao što su vitamini A, C i E. Generalno je korisna za kožu bez obzira na specifične probleme. Njena moćna formula neguje i leči, obnavljajući ćelije kože.

Foto: pexels.com

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

NIVEA SUN
Nega

Bili smo u Zagrebu na promociji novih NIVEA SUN proizvoda. Evo šta sve imamo da vam kažemo o njima…

LAB
Nega

Zbog čega je LAB beauty concept store naša nova „it“ destinacija?

Hailey Biber
Nega

Od ovih 5 beauty pravila Hailey Biber nikada ne odstupa…

Konvencionalni vs veganski kozmetički preparati: Koji su bolji za negu kože?
Nega

Konvencionalni vs veganski kozmetički preparati: Šta je bolje za negu kože?

LED svetlosna terapija za lice: Sve što treba da znate o efektima visokotehnološkog trenda nege kože
Nega

LED svetlosna terapija za lice: Sve što treba da znate o efektima visokotehnološkog trenda nege kože

6 DIY maski za lice koje će vaš dom pretvoriti u SPA centar
Nega

6 DIY maski za lice kojima ćete svoj dom pretvoriti u SPA oazu