Tupe šiške mogu biti šik detalj koji nedostaje vašoj frizuri

Tupe šiške uneće zaokret u vaš hair stil i sasvim sigurno privući pažnju!

Odseći ih ili ne – pitanje je… U određenom trenutku, gotovo svako od nas pomisli na promenu frizure, a šiške su najjednostavniji način da osvežite svoj look. Toliko je opcija koje možete odabrati. Popularne varijante uključuju tanke, „zavese“, francuske, bebi šiške… Ipak, nijedna od njih ne može da se poredi sa klasičnim tupim „resama“. One mogu da prate bilo koju trendi frizuru.  Još niste u potpunosti sigurni da li da im pružite šansu? U nastavku vam otkrivamo sve što treba da znate o njima, ali i donosimo mini-galeriju. Ko zna, možda vas upravo ovaj tekst inspiriše da se tupe šiške nađu na vašoj listi želja?!

Kakvo se definišu tupe šiške?

To su one koje se seku u horizontalnm pravcu, ravno preko čela, te kreiraju oštru liniju od oka do oka i uokviruju gornji deo lica. Ovaj trend pogodan je za sve tipove kose, iako hair eksperti kažu da će mnogo mekše i punije izgledati na tankoj kosi nego na debljim pramenovima.

Kako da ih stilizujete?

Podrezivanje šiški samo je pola posla, jer morate naučiti kako da ih stilizujete. Ako ste već mesecima, pa i godinama, stilizovali kosu na isti način, nakon nove frizure, može vam se učiniti da morate iznova sve da naučite – od načina na koji treba da ih sušite fenom pa sve do proizvoda koje je neophodno da koristite.

Ako imate prirodno ravnu kosu, stilizovanje vaših tupih šiški trebalo bi da bude veoma jednostavno. Da biste svakodnevno održali njihov svež izgled, koristite sprej za teksturu, koji će vam osigurati održavanje punoće i apsorbovanje višak ulja koji se može nakupiti tokom noći.  Možete se poslužiti i suvim šamponom. Ukoliko želite da ih blago uvijete, prilikom sušenja fenom, koristite okruglu četku.

Ukoliko je vaša kosa talasasta ili kovrdžava, dve opcije su u igri. Naime, možete se opredeliti za prirodan look vaših šiški, ili ih učiniti glatkim i ravnim. Da biste ih prirodno oblikovali, koristite kremu za oblikovanje kovrdža, a zatim ih raspršite fenom. Ukoliko poželite da one budu glatke i ravne, trebaće vam krema za zaglađivanje, fen i pegla za kosu. Stavite kremu za zaglađivanje na vlažne šiške i osušite ih. Potom nanesite sredstvo za zaštitu od toplote  i pređite peglom preko njih kako biste ih ispravili.

I, na kraju, donosimo vam nekoliko inspirativnih lookova…

Ni poznate dame nisu im odolele, samo da znate!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Ricci (@riccigrams)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasha Lyonne (@nlyonne)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeth Stewart 🐯🎈🈹🍸 (@elizabethstewart1)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Jones (@chrisjones_hair)

Uvodna fotografija: Instagram

Povezani članci

kofein
Kosa

Znate li zbog čega je kofein tajni sastojak šampona za pospešivanje rasta kose?

triholog
Kosa

4 saveta za NAJZDRAVIJU KOSU IKADA, koja zapisujemo od selebriti trihološkinje (poželećete da je zapratite, verujte nam)

francuske šiške
Kosa

Da li biste poneli francuske šiške?

šamponi bez sulfata
Kosa

Razmišljate o šamponima bez sulfata? Evo šta treba da znate!

kovrdže
Kosa

Mini-val se definitivno vraća u modu: Sada i Nicole Kidman ponovo nosi svoje čuvene kovrdže

Butterfly bob
Kosa

„Butterfly“ bob biće veliki prolećni trend