Stigla je FILLERINA, neinvazivni filer tretman bez upotrebe injekcija, a mi imamo detalje!

Bile smo pozvane na predstavljanje novog dermokozmetičkog proizvoda na našem tržištu, pod nazivom Fillerina. U pitanju je jedinstveni 14-dnevni kozmetički filer tretman za kućnu upotrebu s efektom popunjavanja bora i vraćanja volumena zahvaljujući efektima hijaluronske kiseline. Donosimo detalje o ovom revolucionarnom proizvodu!

Alternativa injekcionim tretmanima koju možemo primeniti kod kuće, kao večernju rutinu? Priznajemo, zvuči odlično. Evo šta smo, za sada, saznale o ovom proizvodu švajcarske kompanije LABO. (Napomena: Nismo ga isprobale.)

Za bolje razumevanje načina na koji ovaj proizvod deluje, važno je da se podsetimo onoga što znamo o hijaluronskoj kiselini. Šta se s njom dešava tokom starenja kože?

Dakle, uz kolagen i elastin, ključni aktivni sastojak za mladalački izgled kože je hijaluronska kiselina. Tokom života hijaluronska kiselina se razgrađuje i iznova sintetiše, ali se sa starenjem moć obnavljanja smanjuje, a koža gubi elastičnost, vlažnost i mladalački izgled. Kako koža stari, nivo hijaluronske kiseline se smanjuje, te nastaju bore, linije ekspresije (mimične linije) i dolazi do gubitka volumena, posebno na jagodicama, obrazima i usnama.

Zbog čega se Fillerina poredi s filerima

Fillerina je prvi dermokozmetički filer tretman za spoljašnju aplikaciju koji se koristi kod kuće. Naziv potiče od mehanizma za popunjavanje bora na licu (koristi se specijalni aplikator koji podseća na injekciju) i od popunjavanja specifičnih zona (in vivo test) zahvaljujući dejstvu specijalnih hijaluronskih kiselina različitih molekulskih masa za različite nivoe popunjavanja mimičnih linija, starosnih bora, mikroreljefa i područja lica koja su podložna gubitku volumena i opuštanju (jagodice, konture lica, površina usana).

Kako se koristi

Najbolje je upotrebljavati Fillerinu kao večernju rutinu. Proizvod iz prve bočice – Filler Gel – nanosi se aplikatorom direktno na linije i bore, i to krečući se pravcem od dole ka gore. Nakon nanošenja, sačeka se 10-ak minuta a zatim se utapka prstima. Filler gel se ne razmazuje se preko čitavog lica! Za to služi proizvod iz druge bočice – Nourishing Film.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Fillerina (@fillerina.rs)

Šta Fillerinu čini inovativnom

Odgovor je u laboratorijskom istraživanju, posebnom pristupu i tri aktivna sastojka: hijaluronskoj kiselini, kolagenu i elastinu.

Hijaluronska kiselina ostvaruje efekte usled sposobnosti vezivanja i zadržavanja vode, koja popunjava praznine između tkiva, daje koži elastičnost i punoću i smanjuje vidljivost postojećih i stvaranje budućih bora. Ovaj efekat je čini ključnim sastojkom za negu kože, kao i osnovnim sastojkom dermalnih filera za popunjavanje finih linija i bora i vraćanje volumena jagodicama i usnama. Posebnost Fillerina 12HA je u tome što omogućava velikim količinama hijaluronske kiseline da se brzo apsorbuju u dubinske slojeve kože potpuno neinvazivno.

Kolagen i elastin su dva proteina, osnovne komponente ekstracelularnog matriksa dermisa, koji grade trodimenzionalni okvir odgovoran za čvrstinu i elastičnost kože. Nakon lokalne primene proizvoda koji sadrže kolagen i elastin različite molekulske mase, kao što je Fillerina 12HA, dolazi do efekta učvršćivanja i poboljšanja elastičnosti kože.

Kako bi se postigao taj efekat, švajcarska kompanija Labo je sprovela opsežna istraživanja koja su dovela do diverzifikacije molekulskih težina same hijaluronske kiseline, kako bi se omogućilo njeno prodiranje u dubinske slojeve kože.

Labo istraživači su razvili tehnologiju zasnovanu na veoma niskoj molekulskoj masi aktivnih supstanci. Ovo je fundamentalno stanje koje garantuje apsorpciju aktivnih sastojaka unutar kože. Upravo zahvaljujući ovoj kontrolisanoj apsorpciji, aktivni sastojci su zaista efikasni u smislu efekata filera, čvrstoće i dubinske hidratacije kože, tvrde iz kompanije Labo.

REZIME

  • Fillerina je različita od drugih kozmetičkih proizvoda, kako po načinu aplikacije, tako i po dejstvu.
  • Primenjuje se samostalno u kućnim uslovima pomoću specijalnog aplikatora, u intervalu od 14 dana.
  • Potrebno je pratiti jedinstveni protokol aplikacije.
  • Prilagođena je potrebama shodno stanju kože lica. Postoje tri različita stepena Fillerina 12 HA, sa različitim koncentracijama molekula hijaluronske kiseline, kolagena i elastina.
  • U pitanju je originalna švajcarska patentirana tehnologija.

Više detalja možete saznati na web adresi fillerina.rs.

Za fotografije se zahvaljujemo fillerina.rs.

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava

Nega

KIEHL’S SINCE 1851 predstavlja dva proizvoda protiv bubuljica, od kojih je jedan viralni „tečni flaster“

pazuh
Nega

Ovi trikovi pomoći će vam da zaboravite na taman pazuh…

pshiodermatologija
Nega

Psihodermatologija: U kojoj meri osećanja mogu uticati na izgled kože?

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže