LED maska za negu usana: Evo šta je potrebno da znate o ovoj vrsti svetlosne terapije

Kućna LED maska za negu usana još jedan je uređaj u nizu koji funkcioniše po principu svetlosne terapije. Istražili smo o čemu je zapravo reč i kakve benefite poseduje ovaj skincare gedžet.

Kućni uređaji za LED terapiju nisu novost u beauty industriji. Dostupni su već nekoliko godina, a njihova popularnost porasla je u poslednjoj deceniji. Sama tehnologija još duže se koristi u profesionalnim okruženjima, kao što su dermatološke klinike i estetski centri. Ove LED maske namenjene su nezi različitih područja na licu, a sve je više onih koje služe nezi usana.

Po kom principu deluje svetlosna terapija na kožu?

LED svetlosna terapija za negu kože koristi moć specifičnih talasnih dužina svetlosti kako bi stimulisala brojne ćelijske procese u koži. Različite boje LED svetla, kao što su crvena, plava i infracrvena, ciljaju specifične probleme kože. Crveno LED svetlo, na primer, prodire u kožu kako bi stimulisalo proizvodnju kolagena i elastina, podstičući čvrstinu kože, te smanjujući pojavu finih linija i bora. Plavo LED svetlo, sa druge strane, ima antimikrobna svojstva koja pomažu u borbi sa bakterijama koje izazivaju akne, što ga čini efikasnim za lečenje akni i sprečavanje izbijanja. Infracrvena svetlost prodire još dublje u kožu, podstičući zarastanje i smanjujući upalu. Kada je izložena ovim ciljanim talasima, koža pokreće mnoštvo ćelijskih odgovora, uključujući povećanu cirkulaciju, ćelijsku regeneraciju i aktivaciju enzima koji doprinose zdravijoj, blistavijoj koži. LED svetlosna terapija neinvazivna je i bezbolna, a popularnost je stekla i zbog svoje svestranosti u rešavanju niza kožnih problema.

Usne i okolno područje tanji su i osetljiviji od kože lica i tela, što ih čini dodatno podložnim razgradnji kolagena, oštećenju slobodnih radikala i prevremenom starenju. Baš iz tog razloga kreirani su i LED lip maske za negu usana. Budući da je reč o relativno novoj vrsti uređaja, istažili smo kako funkcionišu i šta pruža najbolje rezultate.

Šta su LED uređaji za terapiju usana?

LED uređaj za terapiju usana povećava cirkulaciju krvi kako bi usne izgledale punije, te ublažava vidljivost znakova starenja, tako što popunjava fine linije i bore. Ne zahteva veliku posvećenost. Korišćenje LED lip maske samo od tri do pet minuta dnevno (u zavisnosti od uređaja) stimulisaće proizvodnju kolagena, poboljšavajući elastičnost, teksturu i ton usana.

Kako funkcioniše LED maska za negu usana?

LED svetlo proizvodi različite efekte na koži, u zavisnosti od talasne dužine svetlosti koja se koristi. Crvena, infracrvena, tamnocrvena i žuta neke su od najčešćih talasnih dužina koje se upotrebljavaju za tretman usana. Ćilibar, crvena i tamnocrvena svetlost stimulišu ćelije fibroblasta u najudaljenijim slojevima kože (epidermis i papilarni dermis), što podstiče proizvodnju kolagena.

Smanjena proizvodnja kolagena jedan je od razloga zašto se koža oko usana menja. Stimulisanjem proizvodnje ovog proteina, iako nije lak zadatak, mogu se sprečiti, ili barem ublažiti ove promene.  Infracrveno LED svetlo prodire najdublje, te stimuliše cirkulaciju i zarastanje rana, što usne čini punijima, te poboljšava njihovu boju i teksturu.

Kako se uređaj koristi?

Većina uređaja mogu se stavti u usta, što ih čini vrlo efikasnim alatom. Da biste aktivirali LED masku za usne potrebno je samo da pritisnete dugme za uključivanje i jednostavno zagrizite ploču ili je jednom rukom držite preko usana. Nakon tri minuta, automatski se isključuje. Stručnjaci preporučuje da je koristite svakodnevno tokom četiri nedelje da biste videli rezultate.

Da li je LED terapija za usne bezbedna?

Ovaj tretman je lak za izvođenje, bezbolan i generalno se smatra bezbednim. Ne emituje UV svetlo, niti izaziva oštećenja od sunca.

Foto: Instagram @DRDENNISGROSS

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

SPF balzam za usne
Nega

Proizvod koji ove sezone svuda nosimo sa sobom: SPF balzam za usne

Anne Hathaway
Nega

Anne Hathaway čini usne punijim… ukosnicom!

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol