LED svetlosna terapija za lice: Sve što treba da znate o efektima visokotehnološkog trenda nege kože

Šta je LED svetlosna terapija za lice i na koji način utiče na kožu, pročitajte u nastavku.

Ako ste u poslednje vreme bili u spa centru, kozmetičkom salonu ili skrolovali po Instagramu, verovatno ste primetili pomalo uznemirujuću masku u stilu Michaela Myersa iz filma Noć Veštica. Reč je o LED uređaju futurističkog dizajna, koji se upotrebljava u okviru LED svetlosne terapije za lice. Dermatolozi i drugi stručnjaci za negu kože tvrde da ovaj uređaj ublažava vidljivost bora i drugih znakova starenja na licu, te uklanja crvenilo, tamne fleke i ožiljke od akni. Da li je to zaista tako? Ove činjenice treba da uzmete u obzir pre nego što odlučite da se podvrgnete ovom tretmanu.

O čemu je reč?

LED svetlosna terapija, inače poznata kao Dermalux™ LED fototerapija neinvazivan je tretman za podmlađivanje kože. Koristeći uski snop netermalne LED svetlosne energije, postupak stimuliše prirodnu proizvodnju ćelija tela za ubrzanu popravku površinskih slojeva kože. Ubrzavanjem regenerativnog procesa kože, smanjuje se vidiljivost oštećenja od sunca, akni, upala ili još težih stanja kao što su ekcem, psorijaza, dermatitis i rozacea.

Nakon koliko vremena su rezultati vidljivi?

Važno je napomenuti da je za vidljive rezultate potrebno vreme i dosledni režimi primene ove terapije. Jedan LED tretman za lice smanjiće upalu i iritacije, te pojačati prirodni sjaj kože. Međutim, da biste uočili kako se ožiljci i akne postepeno povlače, a vidljivost bora smanjuje, Američka akademija za dermatologiju preporučuje najmanje nekoliko nedelja konzistentnih sesija. Konzistentnost osigurava progresivno prodiranje LED svetla sve dublje i dublje u kožu sa svakim novim tretmanom. Kada svetlost dostigne nove dubine, mogu se postići ozbiljniji korektivni rezultati.

Kourtney Kardashian Barker

Prilagodite terapiju potrebama svoje kože

Razumevanje specifičnih ciljeva kože takođe je ključno za prilagođavanje iskustva LED svetla vašim individualnim potrebama. Postoje tri vrste LED svetla: plavo, crveno i gotovo infracrveno svetlo, od kojih je svako dizajnirano za postizanje različitih rezultata. Plavo svetlo antibakterijski je tretman, koji leči akne smanjenjem proizvodnje ulja i sprečavanjem izbijanja novih bubuljica, bez iritacije kože. Ovaj kolortalas takođe je odlična alternativa bez UV zračenja za lečenje ekcema i psorijaze. Crveno svetlo hidrira kožu, smanjuje upalu, crvenilo i pojavu pora. Slično plavom, ono može da reguliše masnoću kože, kao i da poveća cirkulaciju drugih vitalnih tečnosti kako bi se ubrzala popravka kože, te ublažila rozacea. Infracrveno svetlo najintenzivniji je oblik LED fototerapije i seže dalje u kožu od druga dva talasa boja. Ovaj tretman ima za cilj da poveća sposobnost apsorpcije ćelija, izgladi znake starosti i poboljša elastičnost kože. Takođe, koristi se za ubrzavanje procesa zarastanja cističnih akni ili rana.

Neželjenih efekata gotovo da nema

Ako vam bilo koja od ovih metoda zvuči privlačno, budite dodatno ohrabreni činjenicom da postoji vrlo malo rizika ili potencijalnih neželjenih efekata njihove primene. U studiji objavljenoj u Američkoj nacionalnoj medicinskoj biblioteci, rizici za pojavu crvenila, upale, osetljivosti i/ili osipa zabeleženi su kao veoma retki. Dakle, ako tražite rešenje za specifično stanje kože ili možda želite da pojačate njen sjaj, razmislite o LED svetlosnoj terapiji za lice.

Foto: Instagram @samimiro, @kourtneykardash

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže

retinol tokom leta
Nega

Pitali ste nas: Može li se retinol koristiti tokom leta

akne
Nega

Na koji način tretirati akne na telu?

vitamin C za mrlje na koži
Nega

Kako koristiti vitamin C za ublažavanje tamnih mrlja?

kozmetičkih proizvoda
Nega

6 kozmetičkih proizvoda koje treba izbegavati tokom boravka na suncu

plava svetlost
Nega

Da li plava svetlost može da ošteti našu kožu? Odgovor je kompleksan