SCANDI HAIRLINE preti da postane najpopularnija frizura ovog leta

Scandi hairline jednostavna je tehnika farbanja kose, koja je stekla neverovatnu popularnost na TikToku, te preti da postane jedan od najpopularnijih hair trenodva ove sezone. Evo o čemu je reč…

Ako ste u poslednje vreme skrolovali na TikToku, verujemo da ste naišli na hashtag #scandihairline kojim su označeni video zapisi nove tehnike bojenja kose. (Fun fact: imaju više od osam miliona pregelda). Osim što se ova boja može lako postići, stručnjaci smatraju da je laka i za održavanje.

Šta je scandi hairline?

Scandi hairline tehnika je farbanja kose, kojom se postiže izgled skandinavskih prirodnih svetlih pramenova. Pozdrazumeva posvetljivanje samo prednjih vlasi koje prate liniju lica, dok ostatak kose ostaje u prirodnoj nijansi. Na taj način postiže se efekat ,,oreola“ i oponaša se način na koji sunčeve zrake prirodno padaju na lice.

Kako se postiže scandi hairline efekat?

Pre svega, savetujemo vam da ovo ne isprobavate sami kod kuće, već potražite frizera, koji će odrediti nijansu u skladu sa prirodnom bojom vaše kose. Dakle, frizer će vam ofarbati samo deo kose koja prati liniju i uokviruje lice, u nešto svetiliji ton od ostatka kose. Ova tehnika obično se radi uz neku drugu tehniku farbanja, kao što su pramenovi ili balayage. Scandi hairline može se postići na bilo kojoj boji i dužini kose, te vam može pružiti svež – sun kissed izgled!

Foto: Instagram @matildadjerf @sofiarichiegrainge; Video: TikTok @@thesandstyle

Povezani članci

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?

šiške
Kosa

Kako da pronađete savršene šiške za svoj oblik lica

tanka kosa
Kosa

Tanka kosa? Ove frizure pomoći će vam da stvorite iluziju volumena…

ulja za kosu
Kosa

Kako pravilno koristiti ulja za kosu?

pšenični proteini
Kosa

Zbog čega bi pšenični proteini trebalo da se nađu u sastavu vaših preparata za negu kose?