Isprobala sam CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair masku za lice: Ovo su moji utisci…

Od svih preparata iz CHANEL Hydra Beauty linije koje sam isprobala do sada, najvišu ocenu dala bih CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair maski za lice. Od teksture, preko mirisa, do osećaja koji ostavlja na koži – ova skincare poslastica idealna je za slow living rituale.

Važno: Iskreni i otvoreni utisci o proizvodima osnovno su pravilo BeautyDesk.rs platforme, bez obzira na to da li smo testirani proizvod kupile same ili nam je stigao uz PR informaciju o novitetu. Napomena: Ova recenzija nije sponzorisana.

Da li ste znali da je Gabrielle Chanel (Coco Chanel), pre više od jednog veka, naručila dve vrste kamelija, kako bi kreirala parfeme za svoj brend? Jedna od njih je bela kamelija, koja je danas, zahvaljujući svojim hidratantnim svojstvima, glavni sastojak Hydra Beauty linije za negu kože. Nedavno sam na poklon dobila CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair masku za lice, koja savršeno hidrira i hrani kožu, podstičući blistav ten. Iako sam je koristila samo nekoliko puta do sada, primetila sam značajnu razliku. Osim što pruža trenutnu hidrataciju, ova maska zadržava vlagu u koži duži vremenski period. I naravno – sjajno miriše, bez obzira na to što cvet bele kamelije, sam po sebi, nema miris.

SAŽETAK

CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair Mask

Šta je u pitanju: Maska s hranjivim voskom od kamelije, koja izuzetno hidrira i štiti barijeru kože lica od uticaja spoljašnjih faktora.

Pogodna za: dehidriranu kožu. Može se koristi u situacijama u kojima koža dodatno gubi vlagu – nakon vežbanja ili boravka na otvorenom. Jedinstvenom kombinacijom aktivnih sastojaka snabdeva ćelije kože vodom i pomaže im da je zadrži.

Ključni sastojci: Camellia Alba PFA*, Camellia Alba OFA**, hranjivi vosak od bele kamelije, hijaluronska kiselina, glicerin, pantenol i plavi đumbir PFA.

*PFA: olifrakcionisanje aktivnih sastojaka. Reč je o specifičnom procesu, razvijenom od strane Chanela, koji omogućava stvaranje ultračistih kozmetičkih aktivnih sastojaka. ** OFA: oznaka za oleofrakcionisani aktivni sastojak.

Veganski proizvod: Ne.

Čist proizvod prema BD definiciji: Da.

Saznajte više: O ovoj maski za kožu lica opširnije pročitajte na zvaničnom CHANEL sajtu.

Formula

U hidratantne aktivne sastojke bele kamelije iz Hydra Beauty linije spadaju:

  • Camellia Alba PFA pomaže koži da ponovo uspostavi i održi optimalan nivo vode u ćelijama.
  • Camellia Alba OFA vraća volumen gornjim slojevima kože za intenzivan efekat punjenja.

Aktivni sastojci koji štite barijeru kože:

  • Hranjivi vosak od kamelije, u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom i glicerinom, stvara zaštitni sloj na koži, koji sprečava isparavanje vode.
  • Pantenol, poznat po obnavljajućim svojstvima, umiruje i štiti kožu.
  • Snažni antioksidans plavi đumbir PFA pomaže u zaštiti i jačanju kožne barijere.

O beloj kameliji

Kompanija CHANEL već godinama u nizu kultiviše, posmatra i eksperimentiše više od 2000 sorti kamelije u laboratorijama na otvorenom. Na jugozapadu Francuske, u selu Gaujack, nalazi se jedan takav botanički konzervatorijum – La Ferme aux Caméllias, u kojem međunarodni stručnjak Jean Thoby, od 1998. radi na uzgoju ovog cveta. Prožeta bogatim antioksidansima i humektantima, bela kamelija (jedna od vrsta koje se uzgajaju u CHANEL baštama) dubinski hrani i hidrira kožu, obnavljajući njenu barijeru, te podstičući mekan, blistav ten. Imajući to u vidu, naučnici iz CHANEL-a kreirali su čitavu liniju za negu kože oko nje, pod nazivom Hydra Beauty.

Kako se koristi?

Prema rečima kompanije CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair Mask može se koristiti na tri načina: 

  • Za trenutnu blistavost i sjaj nanesite obilan sloj maske na lice. Ostavite da deluje 10 minuta i isperite mlakom vodom.
  • Za dodatnu hidrataciju nanesite tanak sloj maske na lice. Ostavite da deluje 10 minuta i masirajte kožu kako bi se maska što bolje apsorbovala. 
  • Ciljano umirivanje suvih područja: malu količinu maske umasirajte na ciljana područja lica.

Takođe je možete naneti na lice pred spavanje i ostaviti tokom noći da je koža dobro upije. Ja sam to učinila par puta, nakon čega mi je koža bila svilenkasta i blistava.

Tekstura

Maska poseduje bogatu, kremastu teksturu koja pruža umirujući osećaj na koži.

Miris

Bez obzira na to što sama kamelija uopšte ne miriše, CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair Mask poseduje lagan, sofisticiran, pomalo cvetni miris.

Boja

Maska je bele boje.

Volećete je…

Ukoliko uživate u malim beauty ritualima, kao što je mackanje maskama za lice, sigurna sam da ćete CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair Mask obožavati – najviše zbog osećaja koji ostavlja na koži satima nakon što je isperete.

Rezime

Ako vam je koža dehidrirana (ne suva), preporučujem vam da isprobate CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair Mask. Kao što sam već napomenula, zahvaljujući nesvakidašnjoj kombinaciji sastojaka, a naročito aktivnim komponentama bele kamelije, ova maska ne samo da hidrira kožu, već je čini mekom i gipkom, te ujednačava ten.

Da li ću je ponovo koristiti?

Apsolutno!

Foto: BeautyDesk.rs redakcija

Povezani članci

L’Oréal Paris Panorama
Recenzije

Isprobala sam novu L’Oréal Paris PANORAMA maskaru – ovo su moji pro & cons

skincyclopedia serum
Recenzije

Koristila sam SKINCYCLOPEDIA SERUM S VITAMINOM C i primetila sam sledeće…

recenzija
Recenzije

Koristila sam The Ordinary 0,2% retinol u skvalanu i ovo su moji utisci

grus formula
Nega

Novi, domaći brend na koji obavezno treba da obratite pažnju: Nega bazirana na semenkama grožđa

serum protiv pigmentnih fleka eucerin®
Nega

Odlučila sam da isprobam EUCERIN® ANTI-PIGMENT RUTINU za blistaviju kožu s manje fleka

Isprobala sam 100% prirodnu mešavinu ulja za negu suve kože lica sa SKINOLOGY potpisom i ovo su moji utisci
Recenzije

Isprobala sam 100% prirodnu mešavinu ulja za negu suve kože lica sa SKINOLOGY potpisom i ovo su moji utisci