Street Style: 5 modela patika koje će obeležiti proleće i leto 2023.

Trudimo se da se rukovodimo načelima spore mode, pa upravo zbog toga početak nove modne sezone (i dolazak novog godišnjeg doba) obično obeležimo kupovinom para patika. Zbunili smo vas? Objašnjenje sledi u nastavku, kao i naš izbor: patike za proleće/leto 2023.

Pre nego što predstavimo patike za proleće/leto 2023, da se vratimo na vezu između spore mode i kupovinu patika na početku nove sezone.

Jedno od osnovnih načela spore mode jeste da ne kupujemo impulsivno i da biramo one komade koje ćemo zaista nositi, mnogo puta i sa velikim zadovoljstvom. A to su za nas – patike. One za nas predstavljaju modnu bazu, s kojom kasnije lako uklapamo odevne predmete i dobijamo različite autfite – koji izgledaju sveže, moderno i apdejtovano, a uz to su udobni i praktični za nošenje, bukvalno, od jutra do večeri. Najčešće se opredeljujemo za kombinaciju elegancije, kojoj patike daju opušteni i moderan vibe.

Evo koje patike za proleće/leto 2023. će naći mesto u našem ormaru.

(I još samo jedna napomena: Neke od njih su pravi klasici, što znači da ih možda već i imate, i da – u duhu spore mode – kupovina neće ni biti potrebna. A neke su izrađene u skladu s principima održive mode.)

Adidas Samba

@deborarosa
@anoukyve

Ovaj model – koji je 1949. godine dizajnirao osnivač Adidasa Adolf Adi Dassler, kao obuću za fudbalere specijalizovanu za klizave površine – tokom prethodne godine bez sumnje je osvojio modni svet. Sudeći po popularnosti među influenserkama i it devojkama poput Belle Hadid i Kendal Jenner, njihova popularnost će u 2023. i dalje samo rasti.

Nosićemo ih sa zadovoljstvom u kombinaciji kako sa širokim pantalonama i minimalističkim odelima, tako i sa farmerkama i laganim prolećnim bluzama.

Converse Chuck Taylor All Star

@anoukyve
@fashion_jackson

Čak i ako, generalno, niste ljubiteljka patika, ovaj model će vam poslužiti za hiljadu jednostavnih kombinacija. Jer, izgledaju cool na retro način, a ipak su dovoljno klasične da idu uz gotovo sve u vašoj garderobi. Osim toga, one su upravo ono što želimo da obujemo za šetnju gradom (#walkmore), ali i kada radimo od kuće.

New Balance 550

@fakerstrom

Stil “tatinih cipela” i dalje je aktuelan, a jedan od najpopularnijih modela u skladu s njim su New Balance 550. Klasična silueta i uprošćeni kolorit čine ih neverovatno lakim za kombinovanje. Ako tražite patike koje su jednostavne za stilizovanje, a ujedno daju šik i moderan vibe, onda je 550 za vas!

Superga 2750

@supergaofficial
@clemdelacreem

Ili, uostalom, bilo koji drugi Superga model! Obožavamo kombinaciju minimalizma podvučenog italijanskim dizajnom, kao i njihov retro vajb. Nažalost, nema ih zvanično na našem tržištu, ali, naravno, moguće je poručiti ih.

Veja… ili možda Saye

@xmaszka
@neetastarling
@sayebrand

Popularnost Veja modela poslednjih nekoliko godina samo raste, i to ne samo zahvaljući modelima koji su jednostavni za kombinovanje, nego i zbog njihovog aktivističkog stava i ekoloških materijala. Pored Veje, zapazili smo i , takođe eco-friendly, modele brenda Saye. Ni ovi brendovi još nisu na našem tržištu, pa ćete njihove modele morati da poručite.

Foto: Instagram

Povezani članci

Diesel
Moda

WELCOME TO SUCCESSFUL LIVING: Prolećna kampanja brenda Diesel pomera granice kreativnosti

chanel cruise
Moda

Vodimo vas u Marsej: Pogledajte sve lookove iz CHANEL cruise kolekcije 2024/2025.

kolekcija dominant
Moda

Snaga žene: Šta donosi nova kolekcija brenda Batakovic Belgrade

crna haljina
Moda

Crna haljina: 10 savršenih modela koje smo pronašli u Peppermint Fashion Store oazi

deichmann
Moda

Zavirite u Deichmann kolekciju za proleće/leto 2024

geometic crocs
Moda

Pogledajte kako izgledaju klasične Crocs klompe u novom GEOMETRIC izdanju