Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

Da biste upotpunili negu kože, osim kozmetičkih preparata i estetskih tretmana, u svoju rutinu uključite i različite skincare gedžete. Prema našem mišljenju, ovo su najbolji alati za negu kože lica. Isprobajte ih!

Sećate li se kada je osnovna nega kože podrazumevala otprilike samo adekvatno čišćenje i odgovarajuću hidrataciju? U današnje vreme, sa velikim brojem istraživanja i inovacija u kozmetičkoj industriji, čini nam se da je dnevna rutina nege postala izuzetno kompleksna. Osim različitih sofisticiranih proizvoda za negu kože, te brojnih naprednih estetskih tretmana, sve je više beauty uređaja i alata koji se oslanjaju na smart tehnologiju. Od drevnih, pa sve do najsavremenijih tehnika – alati za negu lica postali su nezamenjivi za sve one koji žele da postignu zdrav i blistav izgled kože. Ovo su samo neki od njih, namenjeni različitim kožnim problemima.

Najbolji alati za negu kože lica

Multitasking beauty gedžet

4 u 1 štapić za lice sa terapijom crvenog svetla nezaobilazni je alat za negu kože lica, jer uparuje četiri tretmana u jedan ultraprenosivi uređaj. Terapija crvenim svetlom prodire duboko u kožu, kako bi smanjila pojavu finih linija i ožiljaka, mikrostruja tonira mišiće lica, masaža lica sa niskim vibracijama smanjuje natečenost, a terapeutska toplota pomaže u apsorpciji proizvoda za negu kože. Jedan takav je i Solawave 4-in-1 Facial Wand, koji možete da pronađete u specijalizovanim online beauty prodavnicama.

Kako se koristi: Klizite štapićem preko lica u pokretu ka gore i ka spolja, polako prelazeći preko čela, obraza, područja ispod očiju, vilice, vrata i gornje usne. Opustite se i ponavljajte najmanje 5 minuta dnevno, tri puta sedmično. Nakon redovne upotrebe primetićete znatno poboljšanje teksture lica.

Za lifting lica

Mikrostrujni masažeri za lice najbolji su alati za lifting lica. Mikrostruja koristi električnu struju niskog nivoa kako bi tonirala, zategnula i podigla mišiće. To je u suštini vežba za mišiće lica, pomoću kojih se oni podižu. Možete ih pronaći u specijalizovanim online prodavnicama, uključujući i Sephoru, a stručnjaci preporučuju mikrostrujne masažere brendova Nuface i Refa. 

Kako se koristi: Nanesite gel za lice (koji se obično dobija uz odgovarajući uređaj), pre nego što aplicirate alat, kako bi valjci lakše klizali po koži. Stimulišite mišiće lica u sesijama od 5 do 20 minuta. To će vam pomoći da zategnete kožu lica.

Za čišćenje lica

Unapredite rutinu čišćenja lica, tako što ćete, osim klasičnog čišćenja, primenjivati i uređaje, koji nežno uklanjaju nečistoće iz dubljih slojeva kože – mnogo efikasnije nego što vi to možete učiniti jednostavnim umivanjem. Stručnjaci preporučuju Foreo pulsirajući disk, prekriven silikonskim umecima, koji uklanjaju bakterije i druge nečistoće iz pora, bez agresivnog ribanja kože. Možete ga pronaći u Lilly drogerijama. Osim njega, odlična je i Shiseido četkica, koja nudi duboko, no nežno čišćenje, a njene fine čekinje čine kožu glatkom i mekom na dodir, naročito kada se upari sa penastim sredstvom za čišćenje. Oba ova uređaja pogodna su za svakodnevnu upotrebu. 

Kako se koristi: Uređaji za dubinsko čišćenje lica uglavnom su izdeljeni na četiri zone, odnosno, poseduju četiri različite teksture silikonske četke radi lakšeg prilagođavanja osetljivoj, normalnoj, masnoj ili mešovitoj koži. Uređaj treba da postavite pod uglom koji omogućava da odabrana tekstura dodiruje lice. Na lice nanesite uobičajeni preparat za čišćenje kože, navlažite uređaj i nežno čistite bradu, zatim obraze, čelo i na kraju nos.

Za ublažavanje vidljivih znakova starenja, te posvetljenje tena

Cenjena zbog rezultata koje ostvaruju, LED svetlaosna terpaija rešava niz problema sa kožom za samo 10 minuta dnevno. Reč je o bezbednom tretmanu kože, koji podrazumeva korišćenje svetlosti niskog nivoa dostupnog u različitim bojama i talasnim dužinama. Postoje tri vrste LED svetla: plavo, crveno i žuto, od kojih je svako dizajnirano za postizanje različitih rezultata. Plava svetlost smanjuje pojavu akni, crvena stimuliše proizvodnju kolagena u koži, te time ublažava vidljive znakove starenja i pomaže u smanjenju hiperpigmentacije, dok žuta ublažava upalu, a čak može i da umiri bolne mišiće. LED maske za lice možete pronaći u specijalizovanim beauty prodavnicama.

Kako se koristi: Očistite kožu i nanesite omiljeni serum ili hidratantnu kremu. Postavite štit preko lica. Pritisnite dugme za napajanje koje se nalazi na levoj strani uređaja da biste započeli sesiju LED terapije. Odaberite onu koja odgovara potrebama vašeg lica.

Za oblikovanje i tonus lica

Skincare roleri, napravljeni od različitih materijala, mogu vam pomoći prilikom oblikovanja i podizanja tonusa lica. Oni poboljšavaju protok krvi, opuštaju napete mišiće, te podišu vilicu. Možete ih pronaći u gotovo svim drogerijama.

Kako se koristi: Klizite masažerom preko vilice, obraza, usana, obrva, čela, vrata i grudi za optimalne rezultate.

Za čišćenje pora

Uređaji sa mikroiglicama najbolji su alati za čiščenje pora. Mikroiglice se lagano, gotovo neprimetno, ubadaju u kožu i time podstiču proizvodnju kolagena, koji je potreban za zarastanje rana. Osim što na taj način smanjuju vidljivost bora, one nežno izvlače mitisere, prljavštinu i ulje iz kože. Ovaj uređaj možete koristiti oko 60 sekundi dnevno. Jedan od najpopularnijih je BeautyBio GloPRO Microneedling Rejuvenation uređaj.

Kako se koristi: Nakon što ste očistili kožu lica i naneli serum ili hidratantnu kremu, lagano prislonite uređaj na lice, te ga povlačite preko kože vertikalno, horizontalno i dijagonalno. Nakon što završite sa jednim područjem lica, pređite na drugo.

Za lečenje različitih upalnih procesa na koži

Najbolji alati za ublažavanje različitih upalnih procesa na koži, kao što su crvenilo i nadutost, jesu Ice Globes ledene kugle za krioterapiju lica. Reč je o terapiji ledom, koja stimuliše limfnu drenažu, poboljšava cirkulaciju krvi, te podstiče proizvodnju kolagena.

Kako se koristi: Ohladite ledene kugle za lice u zamrzivaču do -20°C pre svake upotrebe. Kotrljajte ih preko kože lica, koju ste prethodno očistili i osušili, izbegavajući preveliki pritisak na području oko očiju. Masirajte u tačno određenim pravcima za postizanje najboljeg efekta. Kotrljajte kugle prema gore kako biste podstakli cirkulaciju i prirodno zatezanje kože, kao i da biste smanjili oticanje i vidljivost tamnih krugova oko očiju. Kretanje prema gore podstiče prirodni tretman zatezanja uz stimulaciju proizvodnje kolagena i poboljšanje cirkulacije.

Za ublažavanje natečenosti lica

Natečene podočnjake najlakše ćete ublažiti pomoću gua sha – drevnog alata, koji se vekovima koristi u različite svrhe. Reč je o kineskom sredstvu za ,,struganje“ kože, koje poboljšava protok krvi, drenira limfni sistem, te poboljšava ten kože.

Kako se koristi: Prilikom upotrebe gua sha alat, trebalo bi da ga držite pod veoma malim uglom, skoro paralelno sa kožom. Nemojte ga držati vertikalno u odnosu na kožu, jer time sečete meridijane. Prema pravilima kineske medicine, ovaj alat treba da se kreće u pravcu meridijana, kako bi se oni otvorili. Koristite lagan i nežan pritisak na kožu. Masažu započnite od vrata, a zatim pređite na lice.

Bez obzira na to za koji od ovih inovativnih alata se odlučite, imajte na umu da su i kod njihove upotrebe, kao i kod svake prakse, doslednost i umerenost ključne.

Foto: PR, unsplash.com, pexels.com

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava