Nega za usne sa hijaluronskom kiselinom: Zbog čega je korisno da je probate

Na pitanje iz naslova podstakla nas je činjenica da sve više proizvoda za negu usana sadrži ovaj toliko hvaljeni sastojak, a konkretan povod bila je informacija da dolazi nova Labello nega za usne sa hijaluronskom kiselinom.

Trenutno jedan od najpopularnijih i, kako stručnjaci tvrde, najefikasnijih kozmetičkih sastojaka svakako je hijaluronska kiselina, pa ne čudi što je viđamo u sastavu najrazličitijih proizvoda – od seruma preko hidratantnih krema do pudera. Ovaj moćni molekul ima sposobnost da u sebi akumulira količinu vode 1.000 puta veću od sopstvene težine, što ga čini fantastičnim borcem protiv dehidrirane kože. U poslednje vreme se hijaluronska kiselina pojavljuje u širem spektru kozmetičkih proizvoda, a nas posebno raduje što je nalazimo i u balzamima za usne.

A evo i zašto.

Hijaluronska kiselina donosi slične benefite našim usnama kao i bilo kom drugom delu kože. Ona je humektant, što znači da vezuje vodu te tako hidrira kožu. Usled dobre hidratacije učiniće da usne deluju punije, a samim tim i mlađe. Osim toga, hidratacija jača zaštitnu barijeru kože, pa je čini zdravijom.

Pomenuli smo na početku posta informaciju da je stigao novitet – nega za usne sa hijaluronskom kiselinom, lansirana od strane brenda Labello. Donosimo detalje.

Upoznajte inovativnu tehnologiju za negu usana: Labello Hyaluron Lip Moisture Plus balzam za usne

U pitanju su dve verzije – bezbojna i sa roza pigmentom.

Inovativna formula Labello Hyaluron Lip Moisture Plus bezbojnog balzama pruža usnama intenzivnu hidrataciju zahvaljujući hijaluronskoj kiselini koja prodire duboko u slojeve kože na usanama i aktivira sopstvenu proizvodnju istog sastojka. Iz NIVEA-e kažu da su osnovne karakteristike:

  • Trenutni osećaj glatkih i mekanih usana
  • Primetno čvršće, punije i manje naborane usne
  • Lagana formula, bez osećaja lepljivosti

Ako želite intenzivnu hidrataciju i dašak boje i volumena u isto vreme – Labello Hyaluron Lip Moisture Plus Rose pravi je izbor za vas. Zahvaljujući mentolu povećava protok krvi u usnama, daje osećaj punoće i ističe prirodnu boju usana. Opet prema tvrdnjama iz NIVEA-e, karakteristike ovog balzama su:

  • Ultrahidrantna formula sa hijaluronom
  • Trenutni osećaj glatkih i mekanih usana
  • Primetno čvršće, punije i manje naborane usne

Bonus: Osim za usne, novi Labello brine se i za okolinu. U pitanju je veganska formula, bez mineralnih ulja i s 99 % sastojaka prirodnog porekla. Unutar formule hijaluronska kiselina je mešana s raznim hranljivim prirodnim uljima poput bademovog ulja i etarski dobijenog shea putera, a po prvi put Labello dolazi u spoljnoj ambalaži od recikliranog papira, bez plastike!

Cena: 416 din.

Foto: PR / NIVEA

Povezani članci

NIVEA SUN
Nega

Bili smo u Zagrebu na promociji novih NIVEA SUN proizvoda. Evo šta sve imamo da vam kažemo o njima…

LAB
Nega

Zbog čega je LAB beauty concept store naša nova „it“ destinacija?

Hailey Biber
Nega

Od ovih 5 beauty pravila Hailey Biber nikada ne odstupa…

Konvencionalni vs veganski kozmetički preparati: Koji su bolji za negu kože?
Nega

Konvencionalni vs veganski kozmetički preparati: Šta je bolje za negu kože?

LED svetlosna terapija za lice: Sve što treba da znate o efektima visokotehnološkog trenda nege kože
Nega

LED svetlosna terapija za lice: Sve što treba da znate o efektima visokotehnološkog trenda nege kože

6 DIY maski za lice koje će vaš dom pretvoriti u SPA centar
Nega

6 DIY maski za lice kojima ćete svoj dom pretvoriti u SPA oazu