Ovo su najefikasniji sastojci za negu suve kože…

Najbolji sastojci za negu suve kože dolaze u obliku bogatih ulja, emolijentnih sredstava za čišćenje i pažljivo odabranih aktivnih komponenti.

Tokom zime, koža koja je nekada bila hidrirana i blistava može postati perutava i zategnuta. Kada vazduh postaje suvlji, a temperature opadnu, najbolji sastojci za negu suve kože dolaze u obliku bogatih ulja, emolijentnih sredstava za čišćenje i pažljivo odabranih aktivnih komponenti. U nastavku vam predstavljamo nekoliko njih.

Hijaluronska kiselina 

Hijaluronska kiselina je kozmetički heroj, i to s opravdanim razlogom. Ovaj sastojak idealan je za suvu kožu, jer je humektant, što znači da zadržava vlagu u koži i doprinosi dubinskoj hidrataciji. Da biste zaista iskoristili sve njene prednosti, nanesite hijaluronsku kiselinu na vlažnu kožu, ispod bogate hidratantne kreme. U suprotnom, ovaj sastojak mogao bi da isuši kožu.

Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe serum

Ceramidi

Ceramidi su ključna komponenta koja doprinosi zadržavanju vode, te održavanju zaštitne funkcije kože. Dok ove lipide koža prirodno proizvodi, njihov nivo opada kako starimo. U ovom slučaju, ishrana bogata povrćem, zdravim mastima i ispijanje puno vode može biti od pomoći, kao i korišćenje adekvatnih proizvoda za negu.

CosRX krema sa ceramidima i centelom

Skvalan

Skvalan je jedan od najboljih sastojaka za negu suve kože zbog svoje sličnosti sa sebumom, uljima koje koža prirodno luči. Skvalan se lako upija, te doprinosi održavanju vlage.

CeraVe hidratantno ulje za čišćenje

Mlečna kiselina

Upotreba kiseline za piling može delovati protivurečno u slučaju suve kože, ali pospešivanje obnove ćelija ključno je za održavanje blistavog tena. Mlečna kiselina odlična je opcija za suvu kožu jer je jedna od nežnijih, a efikasno uklanja mrtve ćelija kože ne izazivajući iritacije.

Oriflame Optimals piling za lice

Glicerin

Velike su šanse da već posedujete dosta proizvoda s glicerinom u svom ormariću za lekove. Osim toga što je jedna od najčešće korišćenih komponenti u kozmetici, glicerin je i jedan od najboljih sastojaka za negu suve kože budući da zadržava vlagu i može se bezbedno uvrstiti u skoro svaki korak vaše beauty rutine.

Eucerin Hyaluron-Filler Hidro Booster

Ulje marule

Dobijeno od drveta marule, ovo ulje zvezda je u usponu u beauty svetu. Bogat masnim kiselinama i antioksidantima, ovaj sastojak hidrira i deluje protiv zapaljenja, a ne začepljuje pore. Možete ga koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim sastojcima u maskama i hidratantnim kremama.

The Ordinary 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil

Foto: Shiny Diamond via Pexels, Instagram,PR

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava

Nega

KIEHL’S SINCE 1851 predstavlja dva proizvoda protiv bubuljica, od kojih je jedan viralni „tečni flaster“

pazuh
Nega

Ovi trikovi pomoći će vam da zaboravite na taman pazuh…

pshiodermatologija
Nega

Psihodermatologija: U kojoj meri osećanja mogu uticati na izgled kože?

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže