Najskuplji skincare sastojci na svetu: Sastavile smo listu!

Vaša rutina nege kože verovatno košta više nego što mislite. Za to su zaslužni najskuplji skincare sastojci na svetu, koje možete pronaći u mnogim preparatima.

S porastom društvenih mreža, beauty influensera i različitih skincare brendova, tržište luksuzne kozmetike sve se više i brže širi. Od hidratantnih krema s dijamantima, preko maski za lice sa 24K zlatom, do seruma obogaćenih kavijarom – sve je više proizvoda za negu kože koji sadrže izuzetno skupe komponente. Pojedini sastojci su toliko retki da opravdavaju visoku cenu proizvodnje i krajnju cenu preparata. Međutim, mnogi brendovi samo se oslanjaju na nazive najskupljih skincare sastojaka i njihovu malu koncentraciju, kako bi privukli kupce. Da li vas zanima koliko zaista vredi vaša beauty rutina?

DIJAMANTI

ESTÉE LAUDER ReNutriv Ultimate Diamond Soft Creme

Kao jedno od najdragocenijih kamenja na planeti, dijamanti su sigurno među najskupljim beauty sastojcima. Dijamantski prah koristi se u kozmetičkim proizvodima za poliranje kože kroz piling, ostavljajući luksuzni sjaj. Nežan piling dijamantima omogućava koži da apsorbuje hidratantne sastojke, smanjuje pojavu oštećenja od sunca i posvetljuje kožu. Budući da ovi dragulji vrede između 1.300 i 16.500 dolara po karatu, kozmetički preparati koji ih sadrže obično koštaju po nekoliko stotina dolara.

ŠAFRAN

KORRES Golden Krocus Ageless Saffron Elixir

U kulinarskom svetu šafran je poznat kao najskuplji začin, koji poseduje jedinstven gorko-slatki, zemljani ukus. U domenu kozmetike hidrira kožu, podstiče efekte protiv starenja, te deluje protiv upala, hiperpigmentacije i UV oštećenja. Cena jednog kilograma šafrana obično počinje od 5.000 dolara, ali se on često prodaje za mnogo više, u zavisnosti od kvaliteta. Zbog svoje već visoke cene i velike potražnje, šafran je jedan od najskupljih skincare sastojaka na svetu, s kvalitetnim proizvodima koji često koštaju i više od 300 dolara.

KAVIJAR

LA PRAIRIE The Skin Caviar Collection

Baš poput šafrana, i kavijar je već dobro poznat po svojoj izuzetnoj vrednosti u kulinarskom svetu. Osim toga, važi za jedan od najskupljih beauty sastojaka, budući da poseduje hidratantna i regenerativna svojstva za kožu. Iako cena uveliko varira tokom godine, najjeftiniji kavijar prodaje se za oko 1.500 dolara po kg, dok najskuplji – beluga kavijar, košta više od 4.000 dolara po kg. Cena kozmetičkih preparata koji ga sadrže obično se kreće od 200 do 2.000 dolara.

RUŽINO ULJE

DR. HAUSCHKA Rose Nurturing Body Cream

Ružino ulje je takođe među najskupljim sastojcima i široko se koristi u parfemima i drugim mirisnim proizvodima. Možda ste upoznati sa uljem šipka, koje je uobičajeni hidratantni sastojak u kozmetičkim preparatima. A, da li ste znali da se ono dobija iz plodova i semena biljke ruže, dok čisto ružino ulje dolazi samo iz latica? S obzirom na to da je potrebno 4.500 kg ružinih latica da bi se dobilo samo 450 kg ružinog ulja, nije iznenađenje što se svrstava među najskuplje kozmetičke sastojke na svetu.

ZLATO

LAPCOS 24K Gold Foil Premium Face Mask

Velike su šanse da ste videli fotografije beauty influensera i supermodela kako reklamiraju maske za lice sa zlatnim česticama. Ako ste se pitali o čemu se radi i sumnjali da je zlato jedan od najskupljih sastojaka lepote na tržištu, bili biste u pravu. Zlato je poznato po svojstvima protiv starenja i obično se koristi u kremama i losionima, kao i u mnogim maskama za lice koje su već godinama u trendu. Oko 28 g zlata košta oko 1.700 dolara.

Foto: PR, Instagram @mimiluzon

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava

Nega

KIEHL’S SINCE 1851 predstavlja dva proizvoda protiv bubuljica, od kojih je jedan viralni „tečni flaster“

pazuh
Nega

Ovi trikovi pomoći će vam da zaboravite na taman pazuh…

pshiodermatologija
Nega

Psihodermatologija: U kojoj meri osećanja mogu uticati na izgled kože?

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže