MARC JACOBS YOUTHQUAKE gel-krema za lice istovremeno obnavlja i hidrira kožu

Beauty kolekcije sa potpisom fashion brendova obično nisu najbolji izbor za negu. Međutim, to nije slučaj sa Marc Jacobs hidratantnom gel-kremom, koja sadrži enzime ananasa. Zahvaljujući specifičnoj formulaciji, ova krema istovremeno hidrira, podmlađuje i obnavlja teksturu kože lica.

Važno: Iskreni i otvoreni utisci o proizvodima osnovno su pravilo BeautyDesk.rs platforme, bez obzira na to da li smo testirani proizvod kupile same ili nam je stigao uz PR informaciju o novitetu. Napomena: Ova recenzija nije sponzorisana.

U potrazi za trajnim rešenjem za negu suve kože, sasvim slučajno naišla sam na ovu izuzetno prijatnu formulu i više se ne odvajam od nje. Budući da sadrži enzime ananasa, uklanja mrtve ćelije sa površine kože. S druge strane, zahvaljujući natrijum hijaluronatu hidrira kožu, te ublažava vidljivost finih linija i bora.

UKRATKO

MARC JACOBS YOUTHQUAKE Hydra-full Retexturizing GEL Creme Moisturizer 

Šta je u pitanju: Hidratantna formula sa teksturom gel-kreme i mirisom tropskog voća.

Idealna za: negu normalne, a naročito suve kože. Hidrira, podmlađuje i obnavlja oštećenu kožu lica. 

Ključni sastojci: Enzimi ananasa i natrijum hijaluronat.

Čist proizvod prema BD definiciji: Ne.

Saznajte više: Posetite zvaničan Marc Jacobs Beauty Instagram profil. Ovu kremu možete da kupite onlajn preko Amazona ili u Sephora prodavnicama.

Formula

  • Enzimi ananasa: Ananas se u nezi kože koristi u obliku bromelaina, prirodnih enzima dobijenih iz stabljike ili ploda biljke. Kao beli prah, bromelain dodaje se formulacijama za negu kože zbog mogućnosti pilinga i uklanjanja oštećenog tkiva.
  • Natrijum hijaluronat: U pitanju je so, koja se dobija iz hijaluronske kiseline. Obično se koristi za ublažavanje vidljivosti bora i hidrataciju kože. Osim što se nalazi u mnogim kozmetičkim preparatima, uključujući serume i hidratantne kreme, možete je pronaći i u formi suplementa. 
  • Ekstrakti drugog tropskog voća bogati su brojnim antioksidansima, koji imaju pozitivan uticaj na zdravlje i izgled kože.

INCI Beauty ocena sastava proizvoda

5.6/20

Kako se koristi?

Nanesite je ravnomerno na lice i vrat, ujutru ili uveče.

Subjektivni osećaj nakon nanošenja

Nakon što je nanesete na kožu lica, postoji mogućnost da ćete osetiti blago peckanje, koje prolazi za desetak sekundi. Osim toga, ova gel-krema hladi kožu i čini je sjajnom.  

Tekstura 

Glatka, pomalo gelasta i lepljiva.

Miris

Prijatan miris tropskog voća.

Boja

Limun žuta.

Volećete je ako

… ako koristite kozmetičke preparate koji sadrže voćne enzime.

Rezime

Bez obzira na to što nema visoku ocenu, ova krema idealna je za negu suve kože, jer zahvaljujući enzimima ananasa uklanja mrtve ćelije gornjeg sloja kože. Pruža trenutan sjaj koži i čini je jedrom. Budući da sadrži pomalo agresivne sastojke, može izazvati crvenilo. Zato je testirajte na ruci, pre nego što je naneste na lice. 

Foto: PR, Instagram, BeautyDesk redakcija

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

beauty of joseon ginseng cleansing oil
Recenzije

Ovo ulje za čišćenje lica upisala sam na svoju listu omiljenih – pročitajte zašto

Madagascar Centella
Recenzije

MADAGASCAR CENTELLA Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF50+ PA++++ korejskog brenda SKIN1004 odlična je krema za zaštitu od sunca

CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair Mask
Recenzije

Isprobala sam CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair masku za lice: Ovo su moji utisci…

L’Oréal Paris Panorama
Recenzije

Isprobala sam novu L’Oréal Paris PANORAMA maskaru – ovo su moji pro & cons

skincyclopedia serum
Recenzije

Koristila sam SKINCYCLOPEDIA SERUM S VITAMINOM C i primetila sam sledeće…

recenzija
Recenzije

Koristila sam The Ordinary 0,2% retinol u skvalanu i ovo su moji utisci