5 letnjih make-up trendova koji treba da se nađu na vašem radaru

Evo šta se poslednjih dana skupljalo u našem saved folderu na društvenim mrežama: ovi letnji make-up trendovi neće vas ostaviti ravnodušnim. Isprobajte barem neke od njih jer leto je odlično vreme za promene: osvežite svoj stil!

Ima nešto u vezi sa suncem i letom, neki bezbrižni vajb u vazduhu, koji nas inspiriše da intenzivnije nego inače poželimo promene. Na svim poljima. A sa Insta i TikTok feedovima, na kojima se smenjuju svi ti letnji make-up trendovi, teško je ne poželeti da ih isprobamo sve. Pozivamo i vas da nam se pridružite.

Osećaj kada promenite nešto u uobičajenom stilu, pa čak i ako to primećujete samo vi, i izgledate sebi pomalo kao “nova ja” – neprocenjiv je.

Ipak, pošto smo mi realne žene, kojima godišnji traje (manje-više) dve nedelje, a ostatak leta – radimo, odlazimo u kancelariju i na sastanke, odabrale smo trendove koji su, pre svega, nosivi i upotrebljivi za dnevnu i večernju šminku.

Trendovi barbiecore i mermaidcore su svuda ove sezone. Primetili smo i blistavi, orošeni ten, mnogo rumenila, svetlucavih senki i stilova mokre kose koja tako divno blista na suncu. I da ne zaboravimo da je i sve „glazirano“ u stilu Hailey Bieber i dalje vrlo, vrlo aktuelno.

Dakle, šta isprobavamo ovog leta? U nastavku vas čekaju najbolji letnji make-up trendovi za 2023.

Barbiecore


Barbiecore je jedan od onih trendova koji pomno pratimo. Uoči premijere filma Barbie rediteljke Grete Gerwig, sa Margot Robbie u glavnoj ulozi, ne čudi nas što vlada toliki hajp. A nedavni dekadentni ružičasti stajling Hailey Bieber uverio nas je – možda neočekivano – da je ovaj make-up look i te kako nosiv. Okej, da budemo iskrene, mi ćemo se ograničiti na šminku. Haljinu sličnog stila prepuštamo hrabrijima!

Mermaidcore

Naravno, svakog leta su aktuelni trendovi inspirisani morem i plažom, ali sa rimejkom Male sirene ove sezone aktuelnost memaidcorea popela se na novi nivo. Zato – senke u svim nijansama mora, koža toliko sjajna da izgleda kao da je mokra, blistave usne i, naravno, kosa koja izgleda vlažno – make-up su imperativi koje jednostavno morate isprobati.

@emilychengmakeup

Glazirane usne

Sa preko 1,6 milijardi pregleda na TikTok-u, jasno je da mnoge od nas traže savršeni #lipoil koji će nam pomoći da dobijemo savršenu boju i sjaj. Naravno, Dior Beauty verovatno je najpoželjnija opcija, ali ne treba zaboraviti ni one dostupnije, poput NYX.

Letnja verzija grandža

Naravno, ako ga volite, grandž stil je prikladan za svako godišnje doba, ali tokom letnjih vrućina je ipak potrebno da ga malo “tvikujete”. Umesto mat podloge, radije odaberite polu-mat, pa čak i skoro orošeni ten. Umesto težih pudera opredelite se za tonirane hidratantne kreme. Nemojte nanositi ruž preko čitavih usana, već ga utapkajte tako da izgleda kao “kissed lips” ili “lollypop lips”, a umesto kompletne smokey-eye šminke na očima, nanesite krejon samo na tzv. vodenu liniju na donjem kapku (ovo je ponovo baš, baš aktuelno).

@devonleecarlson 

Hrabro rumenilo


Pocrveneli smo, drage naše, ali ne od sunca (zaštitu ne zaboravljamo). Igramo se rumenilom! Umesto da se fokusirate na jedno područje, prevucite četkicu sa rumenilom preko obraza, slepoočnica i mosta nosa za hrabar, svež i osunčani izgled (sunburned blush). Osim toga, poslušajte savet make-up umetnika Patricka Ta – pa preko rumenila u prahu nanesite kremasto rumenilo – postići ćete ne samo intenzivniji, nego i prirodniji izgled.

Povezani članci

KIKO Milano
Make-up

Osvojite kurs šminkanja i nove KIKO Milano proizvode!

AVON ULTRA COLOUR
Make-up

AVON ULTRA COLOUR kolekcija pomoći će vam da oslobodite svoju kreativnost

Hromirani manikir
Make-up

Hromirani manikir u plavom ruhu sve je popularniji!

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog zgleda kože
Make-up

Rumenilo ispod korektora tajna je sjajnog izgleda kože

Make-up

Ovoga leta želimo zlatnu boju na kapcima: Makeup inspo sa revije CHANEL Cruise 2024/25.

korektor
Make-up

Nanesite korektor na područje ispod očiju kao profesionalac!