Film o kojem se priča: BARBIE rediteljke Grete Gerwig

Šta se dešava kada lutka koja živi u Barbilendu, zbog navodnih “nesavršenosti” postane prinuđena da se preseli u stvarni svet? Odgovor na ovo pitanje doneće nam film Barbie, sa Margot Robbie i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama. Evo šta treba da znate o ostvarenju koje je, iako se tek snima, već postalo vruća tema.

Post je ažuriran 17. decembra 2022.

Imajući u vidu da scenario i režiju potpisuje Greta Gerwig (Lady Bird), poznata po feminističkim stavovima, uz asistenciju njenog partnera, takođe reditelja Noahe Baumbacha (Marriage Story), očekujemo potpunu reinterpretaciju tipičnog stereotipa o najpoznatijoj lutki na svetu.


Ko je sve u glumačkoj ekipi?

Glavnu ulogu igra Margot Robbie, dok će se u ulozi Barbinog dečka Kena naći Ryan Gosling. Tu su i Kate McKinnon, America Ferrera i Will Ferrell. Zanimljivo je i to što će se pojaviti Emma Mackey, koju znamo iz serije Sexual Education, kao i njen kolega iz ovog Netflix-ovog hita – Ncuti Gatwa. Njihove uloge tek treba da budu otkrivene, ali glasine kažu da će Emma – zbog sličnosti sa Margo, sasvim sigurno glumiti jednu od tri Barbine mlađe sestre – Skiper, Čelsi ili Stejsi.

Kakva je radnja ovog filma?

Radnja prati lutku koja živi u Barbilendu, ali je, zbog navodnih nesavršenosti – prinuđena da ga napusti i ode u stvarni svet. Tamo otkriva da istinsko savršenstvo nema veze s izgledom i da se može pronaći samo u dubini nečijeg bića. Ovo, realno, zvuči kao veoma bolni kliše, međutim, sasvim smo sigurni da će autori kakvi su Greta Gerwig i Noah Bauchmach priču ispričati iz potpuno neočekivanog ugla.

Šta o filmu kaže Margot?

U intervjuu za Vogue, Margot je priznala da stvaranje filma o Barbie „dolazi s gomilom prtljaga“ kao i s „mnogo nostalgičnih uspomena“. „Ali, istovremeno tu je i mnogo uzbudljivih načina da se napadnu stereotipi. Ljudi uglavnom kad čuju Barbie, pomisle: „Znam kakav će to biti film“, a onda čuju da ga piše i režira Greta Gerwig, pa kažu: „Oh, pa možda i ne znam…’”

Kada će film početi da se prikazuje?

Premijera se očekuje krajem jula 2023. godine.

Kako izgleda prvi trejler?

Foto: Instagram / @margotrobbieofficial

Povezani članci

Izložba Gabrielle Chanel Fashion Manifesto
Kultura

Ako putujete u London: Izložba GABRIELLE CHANEL. FASHION MANIFESTO otvorena je do 25. februara 2024.

fenomen barbie
Kultura

Beauty business: Šta se krije iza fenomena Barbie

11. izdanje femiksete
Kultura

Slušamo 11. izdanje Femiksete, jedine muzičke kompilacije u regionu koja se bavi promocijom ženskog muzičkog autorstva. A vi?

carrie bradshaw ne nosi lak za nokte
Kultura

Zašto Carrie Bradshaw ne nosi lak za nokte (i tek tako, to ima smisla)

nina milović
Intervju

MINI-INTERVJU: O ženskoj energiji sa Ninom Milović

ida prester sedamdeset
Kultura

Kako će izgledati vaš 70. rođendan? Nova pesma i spot Ide Prester SEDAMDESET govore baš o tome