Film o kojem se priča: BARBIE rediteljke Grete Gerwig

Šta se dešava kada lutka koja živi u Barbilendu, zbog navodnih “nesavršenosti” postane prinuđena da se preseli u stvarni svet? Odgovor na ovo pitanje doneće nam film Barbie, sa Margot Robbie i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama. Evo šta treba da znate o ostvarenju koje je, iako se tek snima, već postalo vruća tema.

Post je ažuriran 17. decembra 2022.

Imajući u vidu da scenario i režiju potpisuje Greta Gerwig (Lady Bird), poznata po feminističkim stavovima, uz asistenciju njenog partnera, takođe reditelja Noahe Baumbacha (Marriage Story), očekujemo potpunu reinterpretaciju tipičnog stereotipa o najpoznatijoj lutki na svetu.


Ko je sve u glumačkoj ekipi?

Glavnu ulogu igra Margot Robbie, dok će se u ulozi Barbinog dečka Kena naći Ryan Gosling. Tu su i Kate McKinnon, America Ferrera i Will Ferrell. Zanimljivo je i to što će se pojaviti Emma Mackey, koju znamo iz serije Sexual Education, kao i njen kolega iz ovog Netflix-ovog hita – Ncuti Gatwa. Njihove uloge tek treba da budu otkrivene, ali glasine kažu da će Emma – zbog sličnosti sa Margo, sasvim sigurno glumiti jednu od tri Barbine mlađe sestre – Skiper, Čelsi ili Stejsi.

Kakva je radnja ovog filma?

Radnja prati lutku koja živi u Barbilendu, ali je, zbog navodnih nesavršenosti – prinuđena da ga napusti i ode u stvarni svet. Tamo otkriva da istinsko savršenstvo nema veze s izgledom i da se može pronaći samo u dubini nečijeg bića. Ovo, realno, zvuči kao veoma bolni kliše, međutim, sasvim smo sigurni da će autori kakvi su Greta Gerwig i Noah Bauchmach priču ispričati iz potpuno neočekivanog ugla.

Šta o filmu kaže Margot?

U intervjuu za Vogue, Margot je priznala da stvaranje filma o Barbie „dolazi s gomilom prtljaga“ kao i s „mnogo nostalgičnih uspomena“. „Ali, istovremeno tu je i mnogo uzbudljivih načina da se napadnu stereotipi. Ljudi uglavnom kad čuju Barbie, pomisle: „Znam kakav će to biti film“, a onda čuju da ga piše i režira Greta Gerwig, pa kažu: „Oh, pa možda i ne znam…’”

Kada će film početi da se prikazuje?

Premijera se očekuje krajem jula 2023. godine.

Kako izgleda prvi trejler?

Foto: Instagram / @margotrobbieofficial

Povezani članci

fuzija 04
Kultura

Na izložbi FUZIJA 04 čeka vas nakit u koji ćete se zaljubiti!

munje opet
Kultura

MUNJE OPET: Evo šta treba da znate o nastavku kultne domaće komedije

playlist luke black
Kultura

BD Playlist: Luke Black. Ovo su pesme koje slušamo na repeat

serija lažljivi život odraslih
Kultura

Serija u kojoj ćete uživati: Lažljivi život odraslih, po romanu Elene Ferrante

Kultura

VAVILON: Šta donose nove uloge Margot Robbie i Brada Pitta

moonage daydream
Kultura

Moonage Daydream: Film koji fanovi Davida Bowieja ne smeju propustiti