Film o kojem se priča: BARBIE rediteljke Grete Gerwig

Šta se dešava kada lutka koja živi u Barbilendu, zbog navodnih “nesavršenosti” postane prinuđena da se preseli u stvarni svet? Odgovor na ovo pitanje doneće nam film Barbie, sa Margot Robbie i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama. Evo šta treba da znate o ostvarenju koje je, iako se tek snima, već postalo vruća tema.

Post je ažuriran 17. decembra 2022.

Imajući u vidu da scenario i režiju potpisuje Greta Gerwig (Lady Bird), poznata po feminističkim stavovima, uz asistenciju njenog partnera, takođe reditelja Noahe Baumbacha (Marriage Story), očekujemo potpunu reinterpretaciju tipičnog stereotipa o najpoznatijoj lutki na svetu.


Ko je sve u glumačkoj ekipi?

Glavnu ulogu igra Margot Robbie, dok će se u ulozi Barbinog dečka Kena naći Ryan Gosling. Tu su i Kate McKinnon, America Ferrera i Will Ferrell. Zanimljivo je i to što će se pojaviti Emma Mackey, koju znamo iz serije Sexual Education, kao i njen kolega iz ovog Netflix-ovog hita – Ncuti Gatwa. Njihove uloge tek treba da budu otkrivene, ali glasine kažu da će Emma – zbog sličnosti sa Margo, sasvim sigurno glumiti jednu od tri Barbine mlađe sestre – Skiper, Čelsi ili Stejsi.

Kakva je radnja ovog filma?

Radnja prati lutku koja živi u Barbilendu, ali je, zbog navodnih nesavršenosti – prinuđena da ga napusti i ode u stvarni svet. Tamo otkriva da istinsko savršenstvo nema veze s izgledom i da se može pronaći samo u dubini nečijeg bića. Ovo, realno, zvuči kao veoma bolni kliše, međutim, sasvim smo sigurni da će autori kakvi su Greta Gerwig i Noah Bauchmach priču ispričati iz potpuno neočekivanog ugla.

Šta o filmu kaže Margot?

U intervjuu za Vogue, Margot je priznala da stvaranje filma o Barbie „dolazi s gomilom prtljaga“ kao i s „mnogo nostalgičnih uspomena“. „Ali, istovremeno tu je i mnogo uzbudljivih načina da se napadnu stereotipi. Ljudi uglavnom kad čuju Barbie, pomisle: „Znam kakav će to biti film“, a onda čuju da ga piše i režira Greta Gerwig, pa kažu: „Oh, pa možda i ne znam…’”

Kada će film početi da se prikazuje?

Premijera se očekuje krajem jula 2023. godine.

Kako izgleda prvi trejler?

Foto: Instagram / @margotrobbieofficial

Povezani članci

amalfi terasa
Kultura

La dolce vita u srcu Beograda: Otkrivamo novo mesto na Kosančićevom vencu

duet nevene i borisa
Kultura

Preslušajte duet Nevene i Borisa: Pesma koja nas poziva da preispitamo da li dovoljno cenimo ono što imamo

Claude Monet kuća
Kultura

Za sve ljubitelje impresionizma: Kuća u kojoj je živeo Claude Monet ponovo je otvorena za javnost

carrie bradshaw ne nosi lak za nokte
Kultura

Zašto Carrie Bradshaw ne nosi lak za nokte (i tek tako, to ima smisla)

drugi broj godišnjeg magazina SELFI
Kultura

Iz štampe je izašao drugi broj godišnjeg magazina SELFI, posvećenog ženskoj umetničkoj sceni 

griselda
Kultura

Kako je izgledala transformacija Sofije Vergare u Griseldu Blanco