Kako da pripremite kožu za prazničnu sezonu

Evo na koji način možete da zablistate tokom božićnih i novogodišnjih praznika. U nastavku pronađite nekoliko saveta kako da pripremite kožu za sezonu žurki… 

U ovo doba godine sve manje smo fokusirani na posao i druge obaveze, a sve više na društveni život. Shodno tome, vreme je da se spremimo za prazničnu sezonu. Osim odabiru svečane toalete, pažnju posvetite pripremi kože, kako bi ona bila u najboljem mogućem stanju tokom proslava, ali i nakon njih.

Zakažite pojedine tretmane u estetskoj klinici

Kožu učinite čistom i blistavom pomoću određenih tretmana kao što su mikrodermoabrazija, LED svetlosna terapija i radiofrekventno zatezanje kože, koji će koži pružiti trenutni podsticaj.

Takođe, većina estetičara predlaže različite tretmane sa kiseonikom. Tretman lica kiseonikom će hidrirati, te zagladiti kožu. Dizajniran je tako da nahrani kožu i pojača proizvodnju kolagena, a prilikom njega koristi se aparat koji prska visokokoncentrisane molekule kiseonika direktno u epidermis. Ublažava upale na licu, povećava apsorpciju proizvoda i podstiče cirkulaciju.

Odaberite pre-party piling po svojoj meri

Predlažemo vam da pre žurke primenite piling u kombinaciji sa LED svetlom, kako biste obnovili kožu i učinili je sjajnijom. Ukoliko mislite da bi određeni piling bio previše grub za vašu kožu, opredelite se za kombinovani proizvod kao što je maska za piling koja sadrži enzim ananasa ili mlečnu kiselinu. Nanesite je na kožu i ostavite da deluje oko 10-15 minuta. Ovi sastojci će očistiti i posvetliti kožu, a istovremeno podstiču proizvodnju kolagena i poboljšavaju cirkulaciju. Nakon njih koža će vam biti sjajna i delovaće odmorno, čak i ako ste prethodno veče popili nekoliko koktela. Da biste izbegli crvenilo ili bilo kakve druge iritacije, opredelite se za tretmane za koje znate da dobro deluju na vašu kožu.

Opredelite se za tretmane koje možete da praktikujete kod kuće

Postoje brojni uređaju za negu lica koje možete da koristite kod kuće, poput različitih vibracijskih masažera za lice. Ovi uređaji koriste akustične zvučne talase za ciljanje bora ispod površine kože. Poboljšavaju cirkulaciju, a kožu čine glatkom, čvrstom i sjajnom. Odličan tretman za osveženje kože pre važnog događaja.

Što se preparata za negu tiče, eksperti preporučuju serum sa retinolom (za noćnu negu) i sa vitaminom C (za dnevnu negu). Takođe možete koristiti hijaluronsku kiselinu za dodatnu dozu hidratacije, ali i razne pilinge u formi kreme.

Primenite holistički pristup u nezi kože

Većina ljudi ne shvata da je koža direktno povezana sa digestivnim sistemom. Da bi bila zdrava i blistava nisu dovoljni pravilna nega i određeni tretmani, već je potrebno da vodite računa i o ishrani. U vreme prazničnih proslava, a naročito neposredno pred sam događaj, izbegavajte šećer, mlečne proizovde i gluten. Ovi nutrijenti su teško svarljivi, pa mogu da uzrokuju pojavu akni i sitnih bubuljica na koži.

Popodnevnu kafu zamenite zelenim sokom. Na taj način smanjićete natečenost i podbulost u licu, ublažiti vidljivost tamnih krugova ispod očiju, pa čak i pomoći u oksigenaciji kože.

Foto: Instagram

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže

retinol tokom leta
Nega

Pitali ste nas: Može li se retinol koristiti tokom leta

akne
Nega

Na koji način tretirati akne na telu?

vitamin C za mrlje na koži
Nega

Kako koristiti vitamin C za ublažavanje tamnih mrlja?

kozmetičkih proizvoda
Nega

6 kozmetičkih proizvoda koje treba izbegavati tokom boravka na suncu

plava svetlost
Nega

Da li plava svetlost može da ošteti našu kožu? Odgovor je kompleksan