Kako da izbegnete BUMERANG EFEKAT nakon leta, ako imate kožu sklonu aknama

Ako ste makar jednom u životu imali problem s aknama, verovatno ste primetili da tokom leta koža na prvi pogled deluje čistije nego inače, međutim, stanje se uskoro ponovo pogorša. Zbog čega dolazi do tog, takozvanog bumerang efekta i šta možemo učiniti da ga sprečimo posavetovali su nas stručnjaci kompanije Eucerin®.

Nemojte se zavaravati misleći da su mitiseri i bubuljice problem rezervisan samo za tinejdžersko doba. Statistika kaže da se s njim suočava čak 95% adolescenta i 40% osoba u zrelom dobu. Međutim, osobe čija je koža sklona mitiserima i bubuljicama najčešće osećaju kao da se to dešava samo njima i zbog toga prolaze kroz mnoge emocionalne izazove.

Njihovu situaciju dodatno otežava takozvani bumerang efekat koji se dešava na kraju ili nakon leta, kada se stanje kože, koja je tokom leta na prvi pogled izgledala lepše nego inače, pogoršava.

Zašto dolazi do bumerang efekta

Kombinacija sunca i morske vode isušuje kožu koja zahvaljujući tome izgleda manje masno i ujednačenije. Ali, taj utisak traje kratko. Da bi se zaštitila od štetnog sunčevog zračenja koža zadebljava, a so i znoj dodatno začepljavaju pore. To stvara pogodno okruženje za razvoj mitisera i bubuljica. Povrh svega, ožiljci od akni pod uticajem sunca tamne, pa na licu, kada prođe upalni proces, ostaju tamne fleke.

Zato je tokom leta i nakon leta posebno važno da se koža sklona aknama redovno čisti i neguje adekvatnim preparatima.

Eucerin® preporuka: Kako negovati kožu tokom leta da bismo izbegli bumerang efekat

Izlazeći u susret potrebama svojih korisnika, sa ciljem da njihov život menja na bolje, Eucerin® je u saradnji sa dermatolozima i farmaceutima razvio Eucerin®DermoPURE liniju, koja je od prošle godine zaokružena preparatima specijalno formulisanim da umanje tamne fleke od akni.

Eucerin®DermoPURE linija sadrži preparate za kompletnu negu, čišćenje i visoku UV zaštitu. Da biste lakše izabrali one koji su neophodni za dnevnu rutinu nege zahvaljujući kojoj će vaša koža tokom i nakon leta izgleda lepše i ujednačenije, vodite se osnovnim koracima Eucerin®DermoPURE nege.

1. Čišćenje

Kada je čišćenje masne kože sklone aknama u pitanju, dermatolozi kažu da preterano pranje može isušiti kožu i pogoršati njeno stanje. Zato savetuju da je dovoljno lice prati dva puta dnevno, uz upotrebu preparata koji je efikasan, ali nije agresivan prema koži. Upravo takav preparat je Eucerin® DermoPURE Gel za čišćenje kože. Ovaj preparat inače dolazi u pakovanju od 400 ml sa pumpicom, ali u toku avgusta u Eucerin® partner apotekama uz kupovinu bilo kog preparata iz Eucerin®DermoPURE linije, možete ga dobiti kao poklon u praktičnom mini pakovanju od 75 ml.

2. Nega

Nakon čišćenja, ujutru i uveče, na kožu nanesite Eucerin®DermoPURE Serum sa trostrukim efektom koji klinički dokazano umanjuje uporne tamne fleke od akni, efikasno ublažava simptome masne i problematične kože i pruža koži dugotrajni mat izgled. Ublažavanje upornih tamnih fleka od akni i sprečavanje njihovog ponovnog nastanaka u formulaciji ovog preparata obezbeđuje Eucerin® patentirani Thiamidol®. Dodatno, formulacija ovog preparata sadrži salicilnu kiselinu, koja efikasno umanjuje pojavu simptoma masne i problematične kože, i likokalkon A, koji deluje protivupalno. Pored toga, sebum regulatorna tehnologija primenjena u formulaciji Eucerin®DermoPURE Seruma sa trostrukim efektom, smanjuje lučenje sebuma i pruža koži dugotrajan mat izgled.

3. Zaštita

S obzirom na to da je za masnu kožu sklonu aknama veoma važna zaštita od sunca, nakon Eucerin®DermoPURE Seruma sa trostrukim efektom nanesite Eucerin® DermoPURE Zaštitni fluid SPF 30, preparat koji neguje masnu kožu sklonu aknama, ali joj obezbeđuje i visoku UVA i UVB zaštitu, koja sprečava pojavu novih fleka i tamnjenje postojećih pod dejstvom sunca. Ukoliko je UV zračenje još uvek visoko izaberite Eucerin® Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+, specijalno formulisan za masnu i kožu sklonu aknama. Oba preparata imaju laganu teksturu, brzo se upijaju i ne ostavljaju lepljive tragove, tako da su pogodna i kao podloga za šminku.

Foto: PR / Eucerin®

Post je nastao u saradnji sa brendom Eucerin®. Svako BeautyDesk partnerstvo potkrepljeno je iskustvom uredničkog tima, koji se lično uverio u efikasnost određenih preparata.

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava