Kako da pobedite akne i tamne fleke od akni? Isprobali smo preparate iz Eucerin® DERMOPURE linije

Akne i tragovi u vidu fleka koji ostaju na licu nakon njih… Zvuči vam poznato? Niste jedini! Čak 90% tinejdžera suočava sa ovim problemom, iako on – nažalost – nije retkost ni u odraslom dobu, posebno kod žena. Na svu sreću, postoji način da ublažite uporne, tamne fleke od akni i sprečite njihov ponovni nastanak. Rešenje dolazi u vidu Eucerin® DERMOPURE linije.

Svesni smo da nije nimalo lako odlučiti kojim putem krenuti kada je o tretmanu akni i fleka – kao čestom epilogu ovog stanja – reč. Mnogi zastaju pred dilemom: “Kako treba da izgleda moja dnevna rutina nege?“ 

 „Nega kože zavisi od stanja kože. Izbor adekvatnih preparata uslovljen je činjenicom da li se radi o masnoj, osetljivoj, suvoj, ili koži osobe koja je na nekoj sistemskoj terapiji. Ukoliko je koža masna, neophodno je upotrebiti preparate za čišćenje koji su formulisani tako da uspešno obave ovaj zadatak, ali da pritom prekomerno ne isuše kožu. Takođe, savetuje se upotreba krema koje će joj osigurati mat efekat i hidrirati je, a pritom neće zapušiti izvodne kanale lojnih žlezda. Veoma je važna i primena preparata za zaštitu od UV zračenja, čiji je izbor takođe uslovljen stanjem kože“, savetuje dermatovenerolog doc. dr Srđan Tanasilović. „Ukoliko se radi isključivo o masnoj koži, sa ili bez mitesera, neophodno je koristiti preparate namenjene nezi upravo takve kože. Najčešće su to gelovi, ili losioni, kao i kreme bazirane na supstancama koje regulišu rad lojnih žlezda, odmašćuju kožu, uklanjaju njene površinske slojeve (keratolitički efekat) i smanjuju upalu. Ukoliko se radi o srednje teškim i teškim formama akni, potrebno je posetiti dermatologa.“

Eucerin® DERMOPURE

Koji preparat izabrati?

Dr Tanasilović preporučuje preparate iz Eucerin® DERMOPURE linije jer su, kako kaže, „prvenstveno dobro formulisani, praktično bez neželjenih efekata, odlikuje ih i dobra podnošljivost, a i odličan je odnos cene i kvaliteta. Osim toga, određeni preparati sadrže supstance koje rešavaju hiperpigmentacije, što upravo ovu liniju izdvaja od drugih.“

Hajde da bolje upoznamo Eucerin® DERMOPURE liniju!

Eucerin® istraživački centar uspeo je da formuliše jedinstveni kompleks sastojaka koji se bore protiv četiri najčešća uzročnika akni, a to su:

  • Povećano lučenje sebuma (seboreja)
  • Formiranje komedona (hiperkeratoza)
  • Preterano umnožavanje bakterija (Cutibacterium acnes)
  • Upale (lnflamacije)

Tako je nastala jedinstvena i inovativna formulacija preparata iz Eucerin® DERMOPURE linije koja sadrži:

  • Mlečnu kiselinu, koja reguliše pH vrednost kože.
  • L-karnitin, koji smanjuje produkciju sebuma.
  • Dekandiol, koji ima antibakterijska svojstva.
  • Likokalkon A, koji deluje protivupalno, smiruje iritacije i ublažava crvenilo kože.

Zahvaljujući sebum regulatornoj tehnologiji, ova linija takođe utiče na smanjenje lučenja sebuma i obezbeđuje koži dugotrajan mat izgled. To je upravo slučaj sa Eucerin® DermoPURE serumom sa trostrukim efektom i Eucerin® DermoPURE zaštitnim fluidom SPF 30, specijalno formulisanim u cilju ublažavanja i sprečavanja nastanka fleka koje su posledica akni i izlaganja suncu.

Izdvajamo: Eucerin® DermoPURE serum sa trostrukim efektom i Eucerin® DermoPURE zaštitni fluid SPF 30

Ublažavanje upornih tamnih fleka od akni i sprečavanje njihovog ponovnog nastanaka u formulaciji Eucerin® DermoPURE seruma sa trostrukim efektom obezbeđuje Eucerin® patentirani Thiamidol®. U pitanju je supstanca koja se – nakon desetogodišnjeg istraživanja Eucerin® istraživačkog centra, tokom kog je testirano oko 50.000 supstanci – pokazala kao najefikasnija u smаnjenju hiperpigmentacija.

Eucerin®DermoPURE serum sa trostrukim efektom upotrebljava se ujutru i uveče. Maksimalne rezultate daje kada se koristi zajedno sa Eucerin® DermoPURE zaštitnim fluidom SPF 30, koji – pored adekvatne nege – obezbeđuje visoku UVA i UVB zaštitu. Ona sprečava pojavu novih fleka i tamnjenje onih postojećih usled dejstva sunca. Efikasnost i veoma dobra podnošljivost  Eucerin® DERMOPURE preparata za negu i čišćenje masne kože sklone aknama dokazani su kliničkim studijama.

Sa reči na dela: Lično iskustvo sa Eucerin® DERMOPURE linijom

Naša saradnica Mina podelila je sa nama svoje utiske o Eucerin® DERMOPURE preparatima.

„Sa aknama sam se, po prvi put, susrela na početku puberteta. Genetika, rekla bih. Moj otac, u tinejdžerskom periodu, suočavao se s istim problemom. Nakon dužeg traganja za adekvatnim rešenjem, od farmaceutkinje sam dobila preporuku za Eucerin® DERMOPURE preparate. Moja majka je već koristila proizvode ovog brenda, te smo – zbog njihove efikasnosti i činjenice da su potkrepljeni stručnom ekspertizom – odlučile da im pružimo šansu. Eucerin® DERMOPURE gel za čišćenje kože, koji efikasno i nežno čisti i uklanja višak sebuma, vrlo brzo je postao neizostavni deo mog jutarnjeg i večernjeg režima nege. Kada je 100 % opravdao moje poverenje, budući da mi nije polazilo za rukom da se izborim sa tamnim flekama od akni i neželjenim sjajem, odlučila sam da ’okušam sreću’ i sa Eucerin® DermoPURE serumom sa trostrukim efektom. Prve rezulatate počela sam da primećujem nakon dve nedelje, nakon čega sam bila sve zadovoljnija i zadovoljnija svojim odrazom u ogledalu. Sada smo nas troje sjajan tim – ja, zahvaljujući doslednosti kada je primena u pitanju, oni – zahvaljujući svojoj učinkovitosti!“

Ne zaboravite!

I, za sam kraj, dodaćemo važan podsetnik – da nanošenje preparata za zaštitu od sunca treba da bude ključan korak u vašoj jutarnjoj rutini nege. Kada je koža saklona aknama izložena suncu, postoji rizik od nastanka hiperpigmentacija na mestu bubuljice. Takođe, i osetljivost na svetlost, koja je povezana sa primenom lekova za akne. Eucerin® Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ osiguraće koži adekvatnu UVA/UVB zaštitu, kao i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS). Imajte to na umu!

Post je nastao u saradnji sa brendom Eucerin. U njemu donosimo autentično iskustvo, a utisci o proizvodu su nezavisni, doneti na osnovu lične upotrebe proizvoda.

Foto: Željko Ubiparip, PR

Povezani članci

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava

Nega

KIEHL’S SINCE 1851 predstavlja dva proizvoda protiv bubuljica, od kojih je jedan viralni „tečni flaster“

pazuh
Nega

Ovi trikovi pomoći će vam da zaboravite na taman pazuh…

pshiodermatologija
Nega

Psihodermatologija: U kojoj meri osećanja mogu uticati na izgled kože?

vitamin B
Nega

Koji oblici vitamina B vam mogu pomoći u nezi kože + lista seruma koji ih sadrže