Jednostavna a raskošna: Wedding frizura Jennifer Affleck savršena je za ljubiteljke minimalizma

Ukoliko ovih dana razmišljate o tome kako ćete namestiti kosu za svoje venčanje (čestitamo!), wedding frizura Dženifer Aflek mogla bi biti prava inspiracija. Evo šta kaže njen frizer, Kris Eplton – zbog čega se zvezda opredelila baš za ovakav look?

Bilo je to jedno od najvećih iznenađenja ovog vikenda: Dženifer Lopez i Ben Aflek venčali su se u subotu u okviru tajne ceremonije u Las Vegasu. Par koji je mnogima, još s početka dve hiljaditih, poznat kao Bennifer – zatražio je dozvolu za brak u okrugu Klark, Nevada, a Dženifer je odlučila da će promeniti prezime u Aflek. Ceremonija je bila mala i privatna, a zvezda je prekjuče na svojoj web stranici podelila sa obožavaocima fotografije na kojima se vidi venčanica. Mlada je pred matičara stala u beloj haljini u old Hollywood stilu, dok je posebno glamurozan detalj za ovu priliku bila raskošna, bujna kosa – za koju je zaslužan Dženiferin dugogodišnji frizer Kris Eplton.

Foto: @chrissappleton1

Za Dženiferin specijalni dan, Eplton kaže da je zamislio vanvremensku i ne previše komplikovanu frizuru koja upotpunjuje njenu prirodnu lepotu.

– Smatrali smo da frizura ne bi trebalo da bude prekomerno sređena – rekao je Eplton za Vogue. – Podigao sam prednju particiju kose da bi lice došlo do izražaja, a da kosa ostane puštena. Cilj je bio da se usredsredimo na luksuznu završnu obradu. Želeo sam da kosa ostavlja utisak prirodnosti i lepršavosti – dok Džen hoda, da kosa poskakuje.

Pročitajte i… Top hair trend koji je sjajna inspiracija za wedding frizuru

On dodaje da je takođe želeo da jednostavna frizura odgovara haljini i uotpuni je – a ne da odvuče pažnju sa nje. – Za mene je dobra frizura ona koja ne preuzme kompletan look – već ga dopunjuje – kaže on. – Dženiferina frizura je bila manje Las Vegas, a mnogo više vanvremenska klasika.

Da bi postigao look, Eplton je prvo isfenirao kosu, a zatim ju je uvio širokim električnim uvijačem „da bih joj dao dodatnu bujnost i efekat poskakivanja“. Kompletirao je frizuru sprejom protiv vlage, sprejom za sjaj i lakom za kosu. Kao neko ko godinama radi sa Dženifer, Kris ističe:

Bio je to neverovatan dan. Bila mi je čast da budem uključen u pripreme za venčanje. Džen i ja smo bili kao dvoje dece koja se igraju.

Video: @chrisappleton1

Povezani članci

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?

šiške
Kosa

Kako da pronađete savršene šiške za svoj oblik lica

tanka kosa
Kosa

Tanka kosa? Ove frizure pomoći će vam da stvorite iluziju volumena…

ulja za kosu
Kosa

Kako pravilno koristiti ulja za kosu?

pšenični proteini
Kosa

Zbog čega bi pšenični proteini trebalo da se nađu u sastavu vaših preparata za negu kose?