Utisci sa edukativne radionice: Oralna higijena i kako je održavati tokom nošenja fiksnog ortodontskog aparata

Pravilna oralna higijena izuzetno je važna tokom nošenja fiksnog ortodontskog aparata, istaknuto je na edukativnoj radionici posvećenoj podizanju svesti o važnosti preventivnih mera u očuvanju oralnog zdravlja među mladima. Prenosimo utiske.

Tokom nošenja fiksnog ortodontskog aparata mnogi dožive određeni stepen karijesa ili upale desni usled nedovoljne higijene. Redovno održavanje oralne higijene postaje ključno, jer se oralni zdravstveni problemi mogu značajno ublažiti ili izbeći, što omogućava dugoročno očuvanje zdravlja zuba i desni.

S druge strane, savremeni način života često postavlja izazove u održavanju zdravlja zuba i desni, naročito među adolescentima koji nose ortodontske aparate. Kako bi se odgovorilo na te izazove, Curaprox je, u saradnji sa stručnjacima iz oblasti stomatologije, organizovao važnu radionicu.

Edukativna radionica: Oralna higijena i fiksni ortodontski aparat

Jedan od istaknutih gostiju i predavača na radionici bila je dr Nataša Martić, stomatološkinja sa bogatim iskustvom u oblasti paradontopatije i preventivne stomatologije. Dr Martić je istakla ključne principe održavanja oralne higijene tokom nošenja ortodontskih aparata, naglašavajući važnost redovnog čišćenja i nege zuba kako bi se sprečile potencijalne komplikacije.

„Uočavamo trend porasta broja mladih koji se odlučuju za upotrebu fiksnih ortodontskih aparata, što ukazuje na sve veću svest o važnosti pravilnog održavanja dentalnog zdravlja. U tom kontekstu, ključno je da mladi budu informisani o pravilnoj higijeni i održavanju oralne higijene tokom nošenja ortodontskih aparata kako bi se izbegle moguće komplikacije i očuvalo zdravlje zuba i desni. Edukacija o pravilnoj upotrebi četkica, interdentalnih četkica i zubnog konca tokom ove procedure ključna je za dugoročno očuvanje zdravlja zuba i desni. Stoga, kao deo naše odgovornosti prema pacijentima, kontinuirano radimo na podizanju svesti i edukaciji o pružanju neophodnih informacija mladima koji se odluče za ovaj korak.” istakla je dr Martić u svom predavanju.

Radionica je pružila mladima uvid u različite tehnike održavanja oralne higijene tokom korišćenja fiksnih ortodontskih aparata. Kroz obuku koju su vodili doktori stomatologije specijalisti ortodoncije i interaktivne diskusije, mladi su imali priliku da saznaju kako pravilno održavati oralnu higijenu, suočavajući se sa izazovima kao što su pranje zuba pored bravica, čišćenje prostora iza ligatura ili kukica, kao i održavanje zdravlja desni.

Pored stručnog dela programa, prisutni su imali priliku da čuju i lična iskustva TikTok i Instagram influensera, mladog para Vuka Ivanovića i Aleksandre Đorđević, koji su podelili svoje savete i iskustva u vezi sa održavanjem oralne higijene tokom nošenja ortodontskih aparata.

Radionica, pod nazivom Meet & Smile, održana je u ekskluzivnom prostoru foto studija Phi, na adresi Cetinjska 15 u Beogradu, zahvaljujući inicijativi kompanije Curaprox i njihovih iTOP instruktora.

Ova radionica je samo jedan od koraka ka podizanju svesti o značaju oralne higijene među mladima i promovisanju zdravog osmeha kao važnog segmenta opšteg zdravlja. Curaprox, sa svojim dugogodišnjim iskustvom i posvećenošću unapređenju oralnog zdravlja, nastavlja da podržava ovakve inicijative i edukativne programe.

Post je nastao u saradnji sa brendom Curaprox. Uvodna fotografija: Anna Avilova via Pexels. Za fotografiju sa radionice zahvaljujemo se Curaprox.Srbija.

Povezani članci

kompanija L'Oréal
Beauty Business

Kompanija L’Oréal je predstavila BEAUTY TECH inovacije

Wannabe Beauty & Wellness Awards 2024
Beauty Business

Wannabe Beauty & Wellness Awards 2024: Glasajte za najbolje proizvode i prijavite se za Wannabe Beauty Hub događaj

kompanija dm
Beauty Business

Dvadeset godina zajedno jedni za druge: Kompanija dm je proslavila veliki jubilej uz više od 1.000 zvanica

charlize theron
Beauty Business

Charlize Theron je, u okviru modne kuće Dior, dobila dve nove uloge!

metropoliten čulna izložba
Beauty Business

Zašto mirisi stvaraju eksploziju osećanja? Vodimo vas na METROPOLITEN ČULNU IZLOŽBU

YSL beauty
Beauty Business

YSL Beauty predstavlja BEAUTY LIGHT CLUB u tržnom centru Galerija