Dior Dioriviera: Prvi parfem Francisa Kurkdjiana za Dior, otkako je na poziciji glavnog kreatora parfema ove kuće!

Velika vest za ljubitelje parfema! Otkako je 2021. godine čuveni kreator parfema Francis Kurkdjian najavljen kao zamena za Diorov dugogodišnji „nos“ (Francoisa Demachyja) – osvežio je nekoliko mirisa iz Diorovog portfolija. Ali, nije lansiran njegov samostalni parfem. Do sada! Brend upravo na velika vrata najavljuje Kurkdjianovu prvu originalnu kreaciju za Dior, otkako je na poziciji glavnog parfimera ove kuće! Naziv? Dior Dioriviera!

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540, Jean Paul Gaultier Le Male, Elie Saab Le Parfum, My Burberry, Narcisco Rodrigez For Her… Ovo su samo neki od najpoznatijih parfema koje potpisuje Francis Kurkdijan. Zato, čim smo na @DiorBeauty Instagram profilu zapazili prve tizer najave, morali smo da saznamo o čemu se radi. „Pripremite se za putovanje na jug Francuske. Stiže novi parfem iz kolekcije La Collection Privée Christian Dior„, piše na profilu. Ok, spremni smo! O kakvom se mirisu radi?

Iako je premijera parfema najavljena za jun, a Dior još nije izneo detalje, srećom, Fragrantica ima informaciju.

Da bi priča bila kompletna, moramo da se vratimo malo u prošlost, preciznije, u jun 2022. godine. Dior je tada predstavio ograničenu kolekciju Dioriviera, koja donosi stil i eleganciju Francuske rivijere, kreirajući pet parfema u specijalnom zajedničkom pakovanju. „Odabrali smo da obučemo 5 naših kultnih mirisa u boje Diorovog leta“, glasilo je tada saopštenje iz Diora.

Pod istim imenom kao i prošlogodišnja kolekcija, Dior će sada lansirati prvi miris kreatora parfema Francisa Kurkdjiana otkako je postavljen na čelo kreacije parfema u Dioru 2021. godine

Pre nestrpljivo iščekivanog lansiranja u junu 2023, Francis Kurkdjian je na novoj poziciji već uradio projekat za Dior, ponovo lansirajući dva Diorova mirisa (koja je, inače, on kreirao kao nezavisni parfimer 2004. godine). U pitanju su Eau Noire i Cologne Blanche, i dodajući treći i veoma popularni Bois D’Argent za The Original Trilogy La Collection Privee. Ovaj set mirisa predstavljen je 2022. zacrtavši pravac u kojem Kurkdjian želi da ide kao glavni kreator parfema ove kuće.

Pa, da vidimo, šta će doneti novi parfem?

Dior Dioriviera je dizajniran da prenese moderne i romantične note inspirisane ružičnjacima u blizini dvorca Chateau de La Colle Noire, na jugu Francuske. Elegantni voćno-zeleni-cvetni miris kombinuje mirise ruže, smokve i zelenih nota sa blagom toplinom sunčanog dana.

Mirisi, priroda i pejzaži južne Francuske prevedeni su u najnoviju kompoziciju, sa željom da pozitivno utiču na raspoloženje korisnika. Najnoviji miris Dioriviera deo je La Collection Privee.

Foto i video: Instagram /DiorBeauty

Povezani članci

Chanel N°5 L’Eau
Beauty Business

Chanel N°5 L’Eau prvi put dolazi u drugačijoj bočici! I, da – želimo je!

parfem
Parfemi

Gde sve i kako treba naneti parfem da biste osigurali njegovu postojanost?

retro mirisne note
Parfemi

Parfemski trendovi 2024: Retro mirisne note koje ponovo volimo

mirisom
Parfemi

Između mirisa i emocija postoji posebna veza. Evo o čemu je zapravo reč…

Razlika između parfemske i taoletne vode
Parfemi

Razlika između parfemske i toaletne vode: Kratak vodič o koncentraciji mirisnih kompozicija

sniženje parfema
Parfemi

Bili smo u Lilly Drogerijama i izdvojili naše mirisne favorite!