Isprobala sam CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel

Da biste primetili efekte CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel kreme, nepohodno je da je koristite jedan određeni vremenski period. Nakon toga, garantujem da ćete je uvrstiti u redovnu beauty rutinu.

Važno: Iskreni i otvoreni utisci o proizvodima osnovno su pravilo BeautyDesk.rs platforme, bez obzira na to da li smo testirani proizvod kupile same ili nam je stigao uz PR informaciju o novitetu. Napomena: Ova recenzija nije sponzorisana.

Brendovima kao što je CLARINS nisu neophodne recenzije, jer su u pitanju izuzetno kvalitetni proizvodi. Međutim, nije na odmet da pročitate tuđa iskustva, kako bi shvatili da li je konkretan kozmetički preparat odgovarajući za vaš tip kože. Ova lagana gel-krema održava kožu savršeno hidriranom tokom čitavog dana, povećavajući njen kapacitet da zadrži vodu – nešto poput sunđera. Zato, ako vam je koža dehidrirana, a ne suva (o razlici između suve i dehidrirane kože pročitajte ovde), isprobajte ovu kremu.

SAŽETAK

CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel

Šta je u pitanju: Rashladna gel-krema koja stimuliše prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline, obnavljajući njene prirodne funkcije samohidratacije. 

Idealna za: negu normalne i kombinovane kože, koja je dehidrirana zahvaljujući faktorima spoljašnje sredine, kao što su iznenadna promena temperature i različiti zagađivači iz vazduha. 

Ključni sastojci: voda, glicerin i ekstrtakt organskog lista biljke kalanhoja. 

Čist proizvod prema BD definiciji: Da.

Saznajte više: Više informacija možete da potražite na sajtu Jasmin parfimerije

Forumula

  • Voda: Budući da se nalazi na prvom mestu na listi sastojaka, znači da je najzastupljeniji sastojak u ovoj kremi. Ona služi kao rastvarač za ostale sastojke, koji se ne mogu rastvoriti u uljima. 
  • Glicerin: Prirodni hidratant koji se takođe prirodno nalazi u koži. Efikasan i bezbedan, održava lipide kože između kožnih ćelija u zdravom stanju, štiti od iritacija, te pomaže u obnavljanju kožne barijere.
  • Ekstrtakt organskog lista biljke kalanhoja: Nalazi se u svim CLARINS proizvodima iz Hydra-Essentiel linije. U pitanju je moćni prirodni aktivator hidratacije, koji podstiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži.

Kako se koristi?

Nanesite malu količinu kreme ujutro i/ili uveče na lice i vrat. Aktivira proces hidratacije na svim nivoima kože, čak i u izazovnim okruženjima.

Tekstura

Njena lagana, pomalo zrnasta tekstura brzo se upija, pa trenutno prodire u kožu bez masnog ili lepljivog traga.

Miris

Prilično intenzivan miris mešavine mente i cveća. 

Boja

Prozirno plava.

Volećete je ako…

… volite i ostale nemasne gel-kreme, koje imaju efekat hlađenja, osvežavaju i hidriraju kožu.

Rezime

Dugo mi je trebalo da pronađem odgovarajuću kremu koja mi u potpunosti odgovara, budući da mi je koža dehidrirana. Ovu CLARINS Hydra-Essentiel Cooling Gel kremu bih preporučila svima koji ne vole masne hidratantne kreme, jer ima laganu gel teksturu, s mat završnom obradom. Rezultat je meka i glatka koža, blistava i savršeno hidrirana tokom čitavog dana. Međutim, ovu kremu ne bi trebalo da koristite non-stop, jer nakon određenog perioda može izritirati kožu. Moja preporuka je da je upotrebljavate dok vam se koža ne oporavi.

Foto: PR, BeautyDesk redakcija

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair Mask
Recenzije

Isprobala sam CHANEL Hydra Beauty Camellia Repair masku za lice: Ovo su moji utisci…

L’Oréal Paris Panorama
Recenzije

Isprobala sam novu L’Oréal Paris PANORAMA maskaru – ovo su moji pro & cons

skincyclopedia serum
Recenzije

Koristila sam SKINCYCLOPEDIA SERUM S VITAMINOM C i primetila sam sledeće…

recenzija
Recenzije

Koristila sam The Ordinary 0,2% retinol u skvalanu i ovo su moji utisci

grus formula
Nega

Novi, domaći brend na koji obavezno treba da obratite pažnju: Nega bazirana na semenkama grožđa

serum protiv pigmentnih fleka eucerin®
Nega

Odlučila sam da isprobam EUCERIN® ANTI-PIGMENT RUTINU za blistaviju kožu s manje fleka