5 strategija za limfnu drenažu koje možete praktikovati kod kuće

Ne, ne morate odlaziti u estetski centar kako biste rešili problem natečenog lica ili „teških“ nogu! Postoji nekoliko efikasnih strategija koje mogu biti spasonosno rešenje i u kućnim uslovima.

Znate onaj osećaj kada se nakon povratka s odmora pogledate u ogledalo i pomislite: „Uh, izgledam… natečeno!“ Pa, nažalost, niste jedini! Moguće je da je nadutost posledica nedostatka redovnog kretanja, vežbanja tokom letovanja, ili prekomernog unosa slane hrane. Mada, ko zna, možda samo niste unosili dovoljno tečnosti. Bez obzira na uzrok, jedno je sigurno – osećaj natečenosti i „težine“ u sopstvenom telu, posebno u nogama, nije nimalo prijatan.  Ipak, dobra vest je da postoji mogućnost da lice i telo vratite „u normalu“, a da pritom ne morate da odlazite u estetski centar kako biste iskusili prednosti limfne drenaže (Naravno, ne savetujemo vas da to ne činite, već nastojimo da vam pomognemo da uštedite vreme i novac!). Zapravo, postoji nekoliko strategija koje možete primeniti i u kućnim uslovima, a koje će vam osigurati efikasne rezultate.

Pet S.O.S strategija za limfnu drenažu

SUVO ČETKANJE

Želite da uradite piling kože, te da istovremeno ublažite natečenost i ubrzate cirkulaciju? Isprobajte suvo četkanje. Sam proces zaista je jednostavan. Četkajte kožu dugim pokretima počevši od stopala, a zatim se polako krećite nagore – ka srcu.

Pročitajte i… Isprobali smo suvo četkanje kože – evo šta treba da znate

TRETMAN LOPATICOM ZA LIMFNU DRENAŽU

Ako imate osetljivu kožu i smatrate da je suvo četkanje previše grubo za nju, posegnite za lopaticom za limfnu drenažu. Iako, u suštini, ima iste prednosti kao suvo četkanje – pospešuje cirkulaciju, ublažava natečenost i sprečava zadržavanje tečnosti u organizmu, ovaj alat mnogo lakše klizi po koži. Namažite telo uljem pa započnite proces od stopala, klizeći lopaticom pokretima nagore – takođe prema srcu.

NOGE UZA ZID!

Sve što treba da uradite jeste da legnete na podlogu i podignite noge uza zid, pod uglom od 90 stepeni. Ukoliko vam postavljanje tela pod ovim uglom deluje previše naporno, možete se pomerati unazad (koliko god želite), sve dok su vam noge i dalje podignute iznad srca. Ova poza doprineće poboljšanju cirkulacije, limfnoj drenaži i sprečiti nakupljanja tečnosti, te i smanjenju oticanja nogu. Zadržite se u pomenutom položaju od pet do 20 minuta i osetićete olakšanje. Ovu „metodu“ možete praktikovati bilo gde, a i ne zahteva nikakvo finansijsko ulaganje.

GUA ŠA KAMEN & ROLER ZA LICE

Dok suvo četkanje i lopatica za limfnu drenažu mogu da deluju na vaše telo, ove metode grube su za lice. Rešenje? Roler za lice i gua ša kamen. Ovi alati ne samo da će pomoći u oblikovanju jagodičnih kostiju, već će i doprineti smanjenju nadutosti i zadržavanju vode.

ŠTO VIŠE VODE!

Verovatno ste već milion puta čuli onu čuvenu rečenicu: „Pijte što više vode!“ I, iako bi to moglo zvučati kontraproduktivno, konzumiranje više vode zapravo će sprečiti zadržavanje tečnosti u telu. Ali, šta ukoliko vam voda nije primamljiva jer nema ukusa? Ubacite u nju limun ili bobičasto voće, ili dodajte začinsko bilje, poput nane ili bosiljka. Na taj način dobićete osvežavajući i hidratantni letnji napitak. Pa, uživajte!

Povezani članci

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

antiinflamatorni napici
Wellness

Antiinflamatorni napici za prirodno čišćenje organizma: Predstavljamo vam tri sjajna recepta

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

self-care
Wellness

Da li je self-care samo još jedan trend ili suštinska potreba?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol