5 nijansi kose koje su popularne ove jeseni 

Čokoladna trešnja, zlatna karamela ili peščano plava – ovo su najpopularnije boje kose ove jeseni. Koja nijansa vam najbolje pristaje i kako da je postignete, pročitajte u nastavku.

Svaka sezona donosi nove hair trendove, te nove načine farbanja i nijansiranja kose, a ako i vi razmišljate o promeni, poslužite se našim predlozima. Kraj stare i početak nove godine najbolje je vreme za eksperimentisanje sa bojom kose. Možete samo da osvežite frizuru pramenovima u drugoj nijansi, ili da potpuno promenite boju. Ukoliko to radite sami kod kuće, vodite računa da ispoštujete sve korake, međutim u pojedinim slučajevima, preporučujemo vam da farbanje ipak prepustite stručnjaku.

1. Zlatna karamela

Ovu nijansu boje kose takozvanu zlatna karamela proslavila je glumica Jennifer Aniston. U pitanju su zlatni pramenovi koji odlično pristaju osobama sa toplijim tonovima kože. Ukoliko su pramenovi ispravno izvučeni, prelaz između prirodne i ofarbane nijanse bi trebalo da bude suptilan. Ukoliko vam je prirodna boja kose svetla, vrlo lako možete postići efekat zlatne karamele – dovoljno je samo da izvučete za nijansu svetlije pramenove. Međutim, ukoliko vam je podloga tamnija, nepohodno je da proces farbanja sprovedete u dva koraka – dakle, pre izvlačenja pramenova posvetlite čitavu kosu.

Jennifer Aniston

2.  Čokoladna trešnja 

Čokoladna trešnja podrazumeva pramenove toplih nijansi gde su najsvetlije boje varijacije crvene – jarko crvena, crvena i bakrena, naglašene bogatom braon bojom kao pozadinom. Može se postići pramenovima ili balajaž tehnikom. Međutim, pre nego što se odlučite za ovu nijansu, postavite frizeru dva pitanja: kako održavati ovu boju i da li se ona vremenom ispira i bledi? Odgovori će vam pomoći da donesete konačnu odluku. Zendaya odlično nosi čokoladnu trešnju, a Julianne Moore je osvežila svoju kultnu crvenu kosu ovom tamnijom nijansom.

Zendaya
Julianne Moore

3. Bogata braon boja

Tamnosemđa kosa je u trendu iz sezone u sezonu. Nedavno je i Hailey Bieber postala brineta, a odlučila se za bogatu braon nijansu. Stručnjaci ovu frizuru nazivaju ”staklenom kosom” zbog sjaja koji ova boja pruža vlasima. Crna čokolada, hladna braon boja – postoji mnogo načina da se opiše bogata smeđa kosa. Budući da se radi o jednoprocesnom farbanju (što znači da nema izbeljivanja ili posvetljavanja vlasi), ova tehnika ne oštećuje kosu, a pruža joj klasičan izgled.

Hailey Bieber

4. Peščano plava

Ukoliko želite da za nijansu potamnite plavu kosu, odlučite se za peščano plavu boju. U pitanju je boja nalik tamnoplavoj prirodnoj nijansi kose, koja se nalazi na granici sa svetlosmeđim tonovima. Ova boja bila je naročito popularna 60-ih i 70-ih godina, a nosile su je slavne Jane Birkin, Sharon Tate i Farrah Fawcett. Modernu verziju proslavila je Amanda Seyfried, koja se odlučila za slojevitu frizuru kako bi fokus bio na boji.

Amanda Seyfried

5. Debeli pramenovi

Stilisti pokušavaju da stil iz 2000-ih vrate na velika vrata i kada je u pitanju frizura i boja kose. Shodno tome, ponovo su popularni debeli pramenovi zlatnih tonova, uobičajeno nekoliko nijansi svetliji od prirodne boje kose. Kylie Jenner je među mlađom populacijom prva promovisala ovaj hair trend.

Kylie Jenner

Foto: Instagram

Povezani članci

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?

šiške
Kosa

Kako da pronađete savršene šiške za svoj oblik lica

tanka kosa
Kosa

Tanka kosa? Ove frizure pomoći će vam da stvorite iluziju volumena…

ulja za kosu
Kosa

Kako pravilno koristiti ulja za kosu?

pšenični proteini
Kosa

Zbog čega bi pšenični proteini trebalo da se nađu u sastavu vaših preparata za negu kose?