Ovi sastojci za negu kože podjednako su dobri i za kosu…

Da biste sačuvali zdravlje i lepotu svojih vlasi, naredni sastojci za negu kože trebalo bi da pronađu mesto i u vašoj hair rutini.

Aktivni kozmetički sastojci beauty su zvezde koje ciljano deluju na specifične probleme i menjaju kvalitet i izgled naše kože nabolje. Ovi čarobnjaci osigurali su svoje mesto i u formulacijama za negu kose. Kada se ugrade u šampone, balzame i različite hair tretmane, određeni sastojc za negu kožei – poput hijaluronske kiseline – mogu učiniti mnogo toga – od hidriranja vlasišta pa sve do jačanja slabih, oštećenih vlasi. U nastavku vam otkrivamo tri sastojka na koja, kada je o nezi kose reč, obavezno treba da se oslonite (ukoliko već niste!).

HIJALURONSKA KISELINA

Hijaluronska kiselina je humektant, što znači da privlači vodu i doprinosi hidrataciji (te i ublažavanju finih bora), usled čega je i sastojak brojnih proizvoda za negu kože. Kada se primeni u nezi kose, njeni benefiti veoma su slični. Hijaluronska kiselina doprinosi nadoknadi vlage u kutikuli, čineći pramenove glatkim, mekim i zdravim. Pošto vlaga iz ovlaživača može da ispari, neophodno je da potražite formulacije koje, osim hijaluronske kiseline, sadrže i emolijentne i okluzivne sastojke, kao što su lipidi, ulja i puteri. Oni će formirati zaštitnu barijeru i „zaključati“ vlagu.

KOLAGEN

Gotovo smo sigurni da je većini vas dobro poznato da je kolagen jedan od najefikasnijih anti-age sastojaka, zbog čega je čest sastojak preparata (krema, seruma, maski za lice…) koji usporavaju prosces starenja kože. A kakva je njegova uloga u nezi kose? Pa, višestruka! Kolagen doprinosi regeneraciji vlasi, hrani ih, ojačava oštećenu i tanku kosu, sprečava gubitak vlasi, podstiče rast kose, pospešuje njenu elastičnost, vraća joj sjaj…. Sasvim dovoljno razloga da mu pružite šansu!

MICELE

Micelarna voda poznata je po svojoj sposobnosti da ukloni tvrdokornu šminku s očiju. No, ona temeljno (ali nežno) čisti i kosu. Sastoji se od micela, sićušnih molekula koji privlače i uklanjaju prljavštinu i ulje, bez isušivanja kože/kose. To je glavni razlog zbog kojeg šampon bazirani na micelarnoj tehnologiji treba da se nađe na vašoj polici u kupatilu.

Foto: Vika Kirillova, Ron Lach via Pexels

Povezani članci

Kérastase Premiére
Beauty Business

Predstavljena je nova Kérastase Premiére linija za negu kose, protiv oštećenja

Cecred
Kosa

Koje preparate obuhvata CÉCRED linija za negu kose s potpisom slavne Beyonce

syrup blonde
Kosa

„Syrup blonde“ je sjajna nijansa koja će ovog proleća biti u trendu

Beyonce Cecred
Kosa

Bili smo u pravu: Beyonce će uskoro lansirati liniju za negu kose CÉCRED

za suvu kosu
Kosa

5 DIY maski za suvu kosu koje pružaju sjajne rezultate

batiste sweat-activated
Kosa

Iz BATISTE-a stiže velika inovacija: Pametni šamponi za suvo pranje kose sa sweat-activated i touch-activated tehnologijom