Znate li šta je Institut Esthederm?

Institut Esthederm stigao je u Srbiju donoseći jedinstven pristup prevenciji i korekciji znakova starenja – ekobiologiju u službi estetike.

Institut Esthederm je brend francuske kompanije NAOS, koja nam je podarila i brend Bioderma, posvećen zdravlju kože. Institut Esthederm se, pre svega, brine o očuvanju lepote. Najvažnije načelo ekobiološkog principa, koji NAOS praktikuje od 1978. godine za sve svoje brendove, jeste pristup koži kao živom ekosistemu, čiji se mikrobiom poštuje, ali i kao dinamičnom sistemu u stalnoj promeni i interakciji sa okolinom. Koža se ne sme preterano tretirati, smatra NAOS – treba joj pomoći da očuva funkcionalni balans, nudeći joj minimalnu količinu aktivnih supstanci u optimalnim dozama. Cilj nege je da koža nauči da koristi vlastite resurse i dostigne svoj maksimalni potencijal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Institut Esthederm France (@institut_esthederm)

EKOBIOLOGIJA U SLUŽBI ESTETIKE

U Institut Esthederm formule ugrađeni su važni naučni patenti i tehnološke inovacije.

CELLULAR WATER  je zaštićeni NAOS patent, inspirisan intersticijskom vodom, prirodno prisutnom u koži – vitalnom suspstancom života. Celularna, ili “ćelijska voda”, u potpunosti imitira pH vrednost i sastav intersticijske, te se savršeno spaja sa kožom, pomaže optimalnom radu ćelijskog metabolizma i, konačno, čuva njenu mladolikost. Umesto vode, u svim Esthederm preparatima je celularna voda.

“TIME CONTROL” SISTEM za prevenciju hronološkog starenja je jedinstvena kombinacija kreatina i antioksidanata koja čuva energetski balans ćelija i smanjuje oštećenja koja nanose superoksidi – slobodni radikali. Ovim se usporava biološko (hronološko) starenje i čuva energetska efikastnost mladih ćelija.

LIFT & REPAIR TECHNOLOGY za korekciju znakova starenja putem povećanja proizvodnje važnih proteina – kolagena (učvršćuje kožu), elastina (daje joj elastičnost) i bolju organizaciju kolagenih vlakana i povećanje njihove funkcionalnost za gušću i čvršću kožu. Aktivni sastojci su centela (cenetlla asiatica) i biomimetički – glikooligopeptidi.

GLOBAL CELLULAR PROTECTION za inovativan pristup zaštiti od sunca. Institut Esthederm nam pomaže da uživamo u blagodetima sunca tako što pomaže koži da se adaptira na sunčevu svetlost i stimuliše prirodnu odbrambenu snagu ćelija. Sunce na kožu deluje trojako, a Institut Esthederm uključio je tri mehanizma odbrane u svoje preparate: antiinflamatorne, koji smanjuju mogućnost opekotina, zaštitu ćelijskog genetskog materijala (DNK) i podsticaj obnovi proteina kože za manje znakova starenja.

OSMOCLEAN za rebalans ekosistema kože je patent koji čuva mikrobiom kože prilikom čišćenja. Prirodni zaštitni mehanizmi kože aktiviraju se stvarajući antiseptike, koji eleminišu patogenu floru (nepoželjne bakterije), čuvajući one koji su od suštinske važnosti za zdravlje kože.

INFO PLUS: Od ovog proleća Institut Esthederm dostupan je u odabranim apotekama, kao i u MET+ ponudi na Vračaru.

Foto: PR

Povezani članci

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava

Nega

KIEHL’S SINCE 1851 predstavlja dva proizvoda protiv bubuljica, od kojih je jedan viralni „tečni flaster“

pazuh
Nega

Ovi trikovi pomoći će vam da zaboravite na taman pazuh…

pshiodermatologija
Nega

Psihodermatologija: U kojoj meri osećanja mogu uticati na izgled kože?