Tanka kosa? Ove frizure pomoći će vam da stvorite iluziju volumena…

Tanka kosa zadaje brige mnogima, a odabir adekvatne frizure može biti od velike pomoći.

Kada žudite za onim obimnim, punim izgledom, koji se često viđa u časopisima i na društvenim mrežama, tanka kosa neminovno kvari raspoloženje i narušava samopuzdanje. Ona ima tendenciju da pada ravno i opušteno, i u većini slučajeva zahtevna je za stilizovanje. Vlažnost može učiniti da izgleda još beživotnije, dok je teški proizvodi za stilizovanje često dodatno opterećuju.

Pronalaženje prave frizure ključno je za stvaranje iluzije volumena. Slojevito ošišana frizura može dodati prekopotrebnu teksturu i učiniti da vaša kosa izgleda punije. Tupi rezovi, poput oštrog boba, osiguraće krajevima gušći izgled, dok će dobro izveden piksi sa „isprekidanim“ slojevima obezbediti elegantnu i obimnu završnicu. Šiške, bilo one zakrivljene u stranu ili one u stilu zavese, ne samo da će uokviriti lice, već će i dati novu dimenziju vašem licu, odvlačeći pažnju sa tanke kose.

Svakodnevno oblikovanje tanke kosa zahteva malo više truda. Pena i sprejevi za volume mogu pružiti neophodan podsticaj, dok će tehnike, poput feniranja okruglom četkom, doprineti „podizanju“ korena. Ipak, pronalaženje prave ravnoteže, kada je upotreba proizvoda za stajling u pitanju, zaista je ključno – da biste izbegli preopterećenje vlasi.

Za mnogi sa tankom kosom, postizanje volumena prilično je naporna misija. Ali, sa pravom frizurom i tehnikama stilizovanja, uspećete da transformišete svoje pramenove i vratite izgubljeno samopouzdanje.

Dugi slojevi

Duža, slojevito ošišana kosa fantastičan je način da tankoj kosi dodate dimenziju i volumen. Slojevi funkcionišu tako što eliminišu težinu sa kose, omogućavajući joj da se slobodnije kreće, što stvara iluziju gušće kose. Još jedan plus duže kose su neograničene mogućnosti za stilizovanje. Ako kreirate opuštene lokne koje uokviruju lice, vaša kosa izgledaće voluminoznije.

Sveži bob

Sjajno rešenje za tanku kosu koja žudi za volumenom i gustinom jeste bob. Od klasičnog tupog boba do modernog asimetričnog kroja – postoji bezbroj varijacija na ovu temu koje odgovaraju svakom obliku lica i ličnim preferencijama. Tupi bob sa oštrim, ujednačenim krajevima stvara iluziju gušće kose, dok onaj slojeviti dodaje teksturu, čineći da vaša kosa izgleda punije. Da biste dobili šik, drastični obrt, isprobajte obrnuti bob sa kraćim slojevima pozadi i dužim pramenovima napred. I budite sigurni da ni sa jednim nećete pogrešiti!

Zavesa šiške

Još jedan fantastičan način da tankoj kosi dodate iluziju debljine! Ove svestrane šiške koje uokviruju lice, razdvojene po sredini, stvaraju mekoću i volumen oko lica. Skretanjem pažnje na prednju stranu, one dodaju dimenziju i dubinu, čineći da kosa izgleda punije. Slojevita priroda ovih šiški neprimetno se stapa sa ostatkom kose, stvarajući uravnotežen izgled koji poboljšava vašu prirodnu teksturu. Bez obzira na to da li su ravne, talasaste ili blago uvijene, zavesa šiške mogu trenutno da podignu vašu frizuru, osiguravajući tankoj kosi gušći i voluminozniji izgled.

Uvodni video: Instagram/@glencocoforhair

Povezani članci

fenty hair
Beauty Business

Stiže FENTY HAIR: Evo šta za sada znamo!

seda kosa
Kosa

Pitali ste nas: Može li seda kosa vratiti svoju boju?

šiške
Kosa

Kako da pronađete savršene šiške za svoj oblik lica

ulja za kosu
Kosa

Kako pravilno koristiti ulja za kosu?

pšenični proteini
Kosa

Zbog čega bi pšenični proteini trebalo da se nađu u sastavu vaših preparata za negu kose?

tip kose
Kosa

Koji je vaš tip kose? Evo kako da ga odredite!