Šta čini avokado dobrim sastojkom za negu kože + proizvodi koji ga sadrže

Avokado je još jedna nutrijentima bogata namirnica koja je sa tanjira prešla u kozmetičke proizvode za negu kože. Ulje koje se dobija od ove voćke efikasno prodire kroz kožnu barijeru, te zahvaljujući velikim količinama lipida i masnih kiselina, hrani dublje slojeve kože.

Kakve benefite avokado pruža u nezi kože?

Avokado je savršena osnova za negu kože zbog svog vitaminsko-mineralnog profila i sposobnosti da poboljšava druge komplementarne aktivne sastojke. Prirodno sadrži 11 vitamina i 14 minerala što ga čini vrhunskom hranom za kožu bogatom antioksidansima. Pored toga, u sebi ima i visok nivo oleinske kiseline koja pomaže stimulaciji proteinskih lanaca, promoviše proizvodnju kolagena i jača barijeru kože.

Čisto ulje avokada ublažava upale i podstiče zarastanje rana kroz stvaranje novog vezivnog tkiva, što ga čini pogodnim za sve tipove i profile kože. Takođe deluje kao humektant, uvlačeći molekule vode u kožu s ciljem da je hidrira i nahrani.

Da li avokado u formi hrane doprinosi zdravlju i izgledu kože?

Kao da vam je potreban još jedan razlog da naručite tost sa avokadom. S obzirom na sve prednosti koje poseduje, ovo voće spada u supernamirnice, te apsolutno može doprineti nezi kože i kada ga jedete. Esencijalne masne kiseline iz avokada u organizmu se lako apsorbuju, podstiču regeneraciju kože, te stimulišu proizvodnju kolagena.

Da li može pomoći u lečenju stanja kože kao što su akne, ekcemi i psorijaza?

Kao što smo već napomenuli, avokado, a naročito ulje avokada, bogat je prirodnim antioksidansima i esencijalnim masnim kiselinama, koje stimulišu regeneraciju tkiva i podstiču opšte zdravlje kože. Ovi antioksidansi mogu pomoći u lečenju suve i iritirane kože koja nastaje kao posledica zdravstvenih stanja, kao što su akne, ekcemi i psorijaza.

BEAUTY DESK PREPORUKA: Preparati koji sadrže ulje avokada

Foto: pexels.com, PR

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava
Nega

PRAVO NA LEPOTU jedno je od osnovnih ljudskih prava