Sharon Stone je prestala da se podvrgava estetskim zahvatima, evo i zašto…

U priči s naslovnice za septembarsko izdanje magazina Vogue Arabia, Sharon Stone je potpuno otvoreno ispričala zbog čega više ne želi da se podvrgava estetskim tretmanima.

64-godišnja glumica je, prema sopstvenim rečima, estetsku medicinu doživljavala kao „slatki luksuz“, kako je izjavila za magazin. Sve dok nije doživela ozbiljan zdravstveni problem. Nakon moždanog udara 2001. godine, praćenog devetodnevnim krvarenjem u mozgu, to se promenilo. Lekari su tada, da bi joj podigli jednu stanu lica koja je usled moždanog udara “pala”, morali da joj daju više od 300 injekcija botoksa i drugih filera. Od tada Sharon na estetske procedure gleda kao na „bolnu potrebu“.

@voguearabiaVrsta moždanog udara koji je glumica doživela nastaje kada se drastično smanji ili potpuno prekine dotok krvi u mozak, usled čega moždano tkivo ne dobija kiseonik i hranljive materije. Jedan od simptoma moždanog udara je paraliza lica (opuštenost), do koje dolazi zbog oštećenja nerava zaduženih za kontrolu mišića lica. Ova pojava obično pogađa samo polovinu lica.

U surovom holivudskom okruženju, u kojem i dalje vladaju teror lepote i mladosti, izbegavanje botoksa i filera glumicu je koštalo čak i emotivne veze. Međutim, to joj ne smeta, izjavila je u pomenutom intervjuu. Ispričala je da joj je partner predložio da „zategne lice“.

– Videli smo se još jednom nakon toga, a zatim više nije bio zainteresovan za mene – rekla je i dodala: – Ako su nekome u prvom planu bore na mom licu, bolje da sam nađe put ka izlasku iz mog života.

Sa 64 godine, Sharon Stone je samouverena i oseća se prijatno u sopstvenoj koži. – Ovo je najuzbudljiviji i najkreativniji period mog života, istakla je za Vogue Arabia. – Nikada nisam bila ovako srećna.


Ta radost je vidljiva i na Instagram profilu ove glumice, koja se proslavila filmom Niske strasti (1992). Ranije ovog leta podelila je fotografiju u kojoj je samo u donjem delu bikinija, sa peškirom prebačenim preko ramena. „Zahvalna sam svojim nesavršenostima za ovako savršen dan“, napisala je uz fotografiju.

@sharonstone


„Postavila sam tu objavu jer mi se čini da žene, nakon što se ostvare kao majke, postaju nevidljive. Imate 45 godina a ljudi prolaze pored vas kao da ne postojite“, rekla je o pomenutoj fotografiji. Jasno je da Sharon i te kako želi da nam stavi do znanja da i dalje, u kreativnom, ali i aktivističkom smislu, i te kako treba da računamo na nju. A mi iz sve snage podržavamo svaki gest koji se bori protiv ejdžizma i nametanja bilo kakvih pravila i normi kada je lepota u pitanju.

Jer velika je istina da je lepota uvek i isključivo u oku posmatrača.

Pročitajte i:

Kate Moss pokreće wellness brend Cosmoss

Povezani članci

Eucerin® DERMOPURE
Nega

Kako da pobedite akne i tamne fleke od akni? Isprobali smo preparate iz Eucerin® DERMOPURE linije

NIVEA DERMA Skin Clear
Nega

Novi igrači na kozmetičkom terenu: Upoznajte NIVEA DERMA Skin Clear liniju!

papir
Nega

Da li je papir budućnost beauty industrije?

Cimet u službi lepote
Nega

Cimet u službi lepote: Tri načina upotrebe ovog začina za negu kože

dimetikon
Nega

Šta je dimetikon: Zbog čega se silikoni dodaju u proizvode za negu kože?

NIVEA Q10 serum
Nega

Novi NIVEA Q10 serum za ciljano popunjavanje bora podiže anti-age rutinu na viši nivo