Ovo su najnoviji K-Beauty trendovi…

K-Beauty rutina doživela je određene promene – nabolje, naravno!

Postoji opravdan razlog zbog čega toliko naših omiljenih trendova za negu kože (na TikToku i inače) potiče iz Koreje, gde se zna mnogo o tome kako da se dosegne ideal meke i hidrirane kože. Ali, šta je trenutno u trendu? K-Beauty eksperti dali su odgovor na ovo pitanje i otkrili najnovije sastojke i rituale koji dolaze sa mesta odakle sve počinje.

Fermentisani sastojci

Poznato nam je koliko je fermentisana hrana dobra za naša creva, ali Korejci znaju koliko je dobra i za našu kožu. Oni pribegavaju fermentiaciji većini svojih sastojaka, kao što su – na primer – crveni pirinač, mlečna i glikolna kiselina. Postupak fermentacije čini sastojke otprilike četiri puta snažnijim nego što bi oni bili u svom standardnom obliku.

Izostavljanje određenih beauty koraka

Čak i Korejci sada izbegavaju rutinu nege kože baziranu na 12 koraka, koju su učinili i te kako popularnom. Oni to rade koristeći „hibridne“ proizvode. „Hibridne“ formule kombinuju različite aktivne sastojke, kao što su vitamin C i voćne kiseline u jednoj formuli, na primer, ili pak svilu, prerađeni ekstrakt brusnice i morski komorač (kao alternativu retinolu), a u cilju postizanja čvrste i glatke kože. „Hibridni“ proizvodi više rade za kožu i štede i novac i vreme. Pa, kako ih ne voleti?

Formule sa manje vode

U Koreji fokus je na proizvodima koji ne sadrže mnogo vode u sebi, odakle potiče izraz waterless beauty. Poenta je da dobijete mnogo više od onoga što plaćate, budući da ovi proizvodi traju duže upravo zbog minimalne količine vode. Pogledajte različite liste sastojaka i primetićete da voda često zauzima čeonu poziciju. Umesto vode, waterless beauty formule obiluju efikasnijim sastojcima. Često ćete ih pronaći u obliku praha ili ulja. Samo, zbog poslednjeg razloga, one nisu pogodne za svaki tip kože.

„Skin Flooding“

Možda ste na TikToku čuli za „skin flooding“?! Ideja je zaista potekla od gorepomenutog višestepenog korejskog režima nege, gde se hidratantni sloj po sloj (odnosno različite formule različitih tekstura) nanosi na kožu kako bi se utolila njena žeđ. „Skin Flooding“ uključuje nanošenje različitih hidratantnih proizvoda – od seruma, preko laganih losiona, do gušćih hidratantnih krema – da bi se koža dubinski hidrirala, a voda „zaključala“. Dvostruka hidratacija takođe je veliki trend za sve one kojima nedostaje vremena.

Dvostruki SPF

Jeste li nekada pokušali da nanesete svoj SPF preparat dvaput? Postoji pravo interesovanje za plavo svetlo, tako da Korejci pronalaze SPF koji se fokusira na zaštitu od plavog svetla, a zatim koriste drugi SPF – onaj koji poseduje filtere koji reflektuju svetlost. Ovaj drugi SPF često dolazi u obliku mejkapa, a oni ga nanose kao osnovu umesto podloge. Sve u cilju savršene zaštite od sunca!

Foto: @silwhasoo.official

Povezani članci

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!