Ovo su najnoviji K-Beauty trendovi…

K-Beauty rutina doživela je određene promene – nabolje, naravno!

Postoji opravdan razlog zbog čega toliko naših omiljenih trendova za negu kože (na TikToku i inače) potiče iz Koreje, gde se zna mnogo o tome kako da se dosegne ideal meke i hidrirane kože. Ali, šta je trenutno u trendu? K-Beauty eksperti dali su odgovor na ovo pitanje i otkrili najnovije sastojke i rituale koji dolaze sa mesta odakle sve počinje.

Fermentisani sastojci

Poznato nam je koliko je fermentisana hrana dobra za naša creva, ali Korejci znaju koliko je dobra i za našu kožu. Oni pribegavaju fermentiaciji većini svojih sastojaka, kao što su – na primer – crveni pirinač, mlečna i glikolna kiselina. Postupak fermentacije čini sastojke otprilike četiri puta snažnijim nego što bi oni bili u svom standardnom obliku.

Izostavljanje određenih beauty koraka

Čak i Korejci sada izbegavaju rutinu nege kože baziranu na 12 koraka, koju su učinili i te kako popularnom. Oni to rade koristeći „hibridne“ proizvode. „Hibridne“ formule kombinuju različite aktivne sastojke, kao što su vitamin C i voćne kiseline u jednoj formuli, na primer, ili pak svilu, prerađeni ekstrakt brusnice i morski komorač (kao alternativu retinolu), a u cilju postizanja čvrste i glatke kože. „Hibridni“ proizvodi više rade za kožu i štede i novac i vreme. Pa, kako ih ne voleti?

Formule sa manje vode

U Koreji fokus je na proizvodima koji ne sadrže mnogo vode u sebi, odakle potiče izraz waterless beauty. Poenta je da dobijete mnogo više od onoga što plaćate, budući da ovi proizvodi traju duže upravo zbog minimalne količine vode. Pogledajte različite liste sastojaka i primetićete da voda često zauzima čeonu poziciju. Umesto vode, waterless beauty formule obiluju efikasnijim sastojcima. Često ćete ih pronaći u obliku praha ili ulja. Samo, zbog poslednjeg razloga, one nisu pogodne za svaki tip kože.

„Skin Flooding“

Možda ste na TikToku čuli za „skin flooding“?! Ideja je zaista potekla od gorepomenutog višestepenog korejskog režima nege, gde se hidratantni sloj po sloj (odnosno različite formule različitih tekstura) nanosi na kožu kako bi se utolila njena žeđ. „Skin Flooding“ uključuje nanošenje različitih hidratantnih proizvoda – od seruma, preko laganih losiona, do gušćih hidratantnih krema – da bi se koža dubinski hidrirala, a voda „zaključala“. Dvostruka hidratacija takođe je veliki trend za sve one kojima nedostaje vremena.

Dvostruki SPF

Jeste li nekada pokušali da nanesete svoj SPF preparat dvaput? Postoji pravo interesovanje za plavo svetlo, tako da Korejci pronalaze SPF koji se fokusira na zaštitu od plavog svetla, a zatim koriste drugi SPF – onaj koji poseduje filtere koji reflektuju svetlost. Ovaj drugi SPF često dolazi u obliku mejkapa, a oni ga nanose kao osnovu umesto podloge. Sve u cilju savršene zaštite od sunca!

Foto: @silwhasoo.official

Povezani članci

NIVEA SUN
Nega

Bili smo u Zagrebu na promociji novih NIVEA SUN proizvoda. Evo šta sve imamo da vam kažemo o njima…

LAB
Nega

Zbog čega je LAB beauty concept store naša nova „it“ destinacija?

Hailey Biber
Nega

Od ovih 5 beauty pravila Hailey Biber nikada ne odstupa…

Konvencionalni vs veganski kozmetički preparati: Koji su bolji za negu kože?
Nega

Konvencionalni vs veganski kozmetički preparati: Šta je bolje za negu kože?

LED svetlosna terapija za lice: Sve što treba da znate o efektima visokotehnološkog trenda nege kože
Nega

LED svetlosna terapija za lice: Sve što treba da znate o efektima visokotehnološkog trenda nege kože

6 DIY maski za lice koje će vaš dom pretvoriti u SPA centar
Nega

6 DIY maski za lice kojima ćete svoj dom pretvoriti u SPA oazu