Ovo je ultimativni vodič za negovane usne…

Svi želimo meke, nežne i glatke usne, ali hladnoća, vetar i suv vazduh često nam „staju na put“ i kvare planove. Da bismo izbegli taj scenario, vreme je da se fokusiramo na ciljanu rutinu nege usana, koja se – nažalost – često zanemaruje.

Hladno vreme i te kako utiče na naše usne i može im naneti ozbiljnu štetu, a tada ni najkvalitetniji ruž niti sjaj ne mogu popraviti štetu. Doduše, mogu je samo privremeno „zamaskirati“, dok je problem i dalje tu. A mi (kao ni vi) to ne želimo! Naprotiv, želimo da koži svojih usana pružimo podjednako hidratantnu i hranljivu negu kao i onoj na licu i telu (ako ne i još intenzivniju!), posebno zbog toga što je ona najtanja i najosetljivija, sa najmanje lojnih žlezda. U toj misiji oslanjamo se na naredne preparate…

ZA GLATKE I NEŽNE USNE RAČUNAMO NA NJIH…

Balzam za usne

Pretpostavljamo da ga većina vas već poseduje i da vam je uvek negde nadohvat ruke – bilo da ste kod kuće ili u pokretu. Svakodnevno, redovno nanošenje ovog proizvoda siguran je način da održite kožu usana optimalno hidriranom i nahranjenom, što će svakako olakšati nanošenje drugih proizvoda za usne. Efikasni sastojci balzama za usne na koje treba obratiti pažnju uključuju antioksidante, pantenol, kao i prirodne sastojke, poput ši butera i aloe vere. Pored toga, veoma je važno da svoj balzam za usne zamenita s onim koji sadrži SPF jer – kao što je to slučaj sa kožom lica i tela – i kada govorimo o nezi usana, SPF je naprosto neizostavan. Osim što će zaštiti usne od oštećenja prouzrokovanih dejstvom UV zraka, korišćenje SPF-a na usnama preduprediće i brže manifestovanje znakova starenja, kao i stanjivanje usana usled razgradnje kolagena.

Maska za usne

Iako mnogi maske za usne smatraju „bonus“ korakom u ustaljenoj rutini nege kože ove regije, to ne bi trebalo da bude tako. Ovaj proizvod najčešće je obogaćen negujućim sastojcima, poput različitih ulja, koja doprinose bržoj regeneraciji i hidrataciji kože usana. Ukoliko se oslonite na njihovu moć, nećete biti potrebe da toliko često posežete za balzamom za usne tokom dana.

Piling za usne

Eksfolijacija je efikasan način da rešite problem ispucalih usana i uklonite mrtve ćelije s njihove kože. Samo, bez preterivanja! Preporuka je da primenu pilinga ograničite na dva puta nedeljno. Učestalija periodika mogla bi napraviti više štete nego koristi.  Uklanjanje mrtvih ćelija s kože usana omogućiće drugim proizvodima – balzamima, maskama… – da efikasnije prodru u kožu usana i imaju učinkovitije dejstvo.

A kada se pobrinete za zdravlje svojih usana (koje je osnova lepog izgleda), pređite na njihovo ulepšavanje – pomoću ruževa, sjajeva, proizvoda za pospešivanje volumena… Kako želite!

Uvodna fotografija: PR/Max Factor

Povezani članci

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?

glass skin
Nega

Ne želimo ,,glass skin“! Vratite u modu prirodnu teksturu kože!