Koja tri kozmetička proizvoda možete preskočiti u svojoj rutini nege?

Pravilnim odabirom beauty preparata kreiraćete odgovarajuću rutinu nege, ali i uštediti novac. Ova tri kozmetička proizvoda nisu vam neophodna.

Vaša rutina nege kože može biti jednostavna ili složena – odluka je na vama. Važno je da se sastoji od sredstva za čišćenje kože, hranljive hidratantne kreme i kreme sa SPF-om. Ako želite da proširite svoju beauty rutinu, obratite pažnju na to koje preparate želite da uključite. Postoji niz onih koji nam, prema rečima deramatologa, uopšte nisu potrebni.

3 kozmetička proizvoda koja vam nisu neophodna

1. Krema protiv celulita

Mnogi dermatolozi i drugi stručnjaci za negu kože smatraju da krema protiv celulita nema efekat koji obećava. Celulit nastaje kada sloj masnih ćelija ispod kože pritisne vezivno tkivo, što rezultira ispupčenjima na koži. Iako tačni uzroci celulita nisu u potpunosti istraženi, faktori kao što su genetika, hormonske promene, loša ishrana i sedentarni način života mogu doprineti njegovom razvoju. Dakle, lokalna upotreba kreme protiv celulita neće doprineti njegovom izlečenju.

2. Kreme za područje oko očiju

Većina krema, namenjenih područuju oko očiju, formulisane su na isti način kao i brojni drugi preparati, naročito hidratantne kreme. Zato, deramtolozi savetuju da ne trošite novac na kupovinu ovih kozmetičkih proizvoda, već one koje koristite nanesite na kapke i područje ispod očiju.

Koža oko očiju je najtanja i najosetljivija, pa budite oprezni prilikom nanošenja hidratantne kreme koju odaberete. Bilo koja hidratantna krema tehnički može biti krema za oči, međutim ako vam je koža oko očiju prilično osetljiva, ne upotrebljavajte kreme sa aktivnim sastojcima kao što su retinol ili vitamin C.

3. Uređaji za čišćenje kože lica

Razni, preskupi uređaji za čišćenje kože lica mogu narušiti kožnu barijeru, te učiniti više štete nego koristi. Umesto njih, koristite nežne pilinge za lice, kao i druga sredstva za čišćenje. Potražite one koji sadrže alfa-hidroksilne kiseline ili enzime za dubinsko čišćenje, jer oni neće oštetiti barijeru kože.

Foto: Instagram@@kendalljenner

Sadržaj naveden u ovom članku napisan je samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet ili konsultaciju. Naglašavamo da se BeautyDesk.rs ne bavi pružanjem medicinskih saveta ili usluga. Mišljenja i sadržaj uključeni u članak samo su stavovi autora, te ne treba da se koriste kao zamena za ekspertsko mišljenje ili konsultaciju, niti BeautyDesk.rs može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu oslanjanjem na sadržaj članka.

Povezani članci

Anne Hathaway
Nega

Anne Hathaway čini usne punijim… ukosnicom!

kockice leda za negu kože
Nega

Kockice leda za negu kože (8 recepata)

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica
Nega

Smart tehnologija u beauty industriji: Ovo su najbolji alati za negu lica

samopotamnjivanje
Nega

Kako da pripremite telo za samopotamnjivanje?

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol
Nega

Kako je ,,savršena“ koža postala statusni simbol

kolagen
Nega

Znate li šta je collagen banking?