Nova nostalgična MATES kolekcija vodi nas na Jadran i vraća u 60-e

Već smo navikli da inspiracija dizajnerskog dua MATES najčešće seže mnogo dalje od “njihovog vremena”. U kolekciji SS22, koja nosi naziv Jadran, okrenuli su se filmovima, fotografiji i trendovima šezdesetih godina prošlog veka i dali im novu, nostalgičnu dimenziju. Uživajte u modelima i upečatljivim kampanjskim fotografijama.

MATES kolekcija Jadran donosi transponovane siluete karakteristične za to vreme, koje upotpunjuju eklektičnim akcentima – perjem, vezom, kombinacijom printova i krojem prepoznatljivim za MATES. U kolekciji za leto 2022. mesto su našli i komadi i kompleti koji su obeležili i prethodno leto, sada u novom ruhu.

– U pitanju je nastavak priče od prošlog leta, pa i neke sezone pre, jer obojica volimo setove. Ovog puta, pored klasičnih jednobojnih sa vezom, tu su i karirani kompleti koji se naslanjaju na temu ove sezone, kažu MATES.

Inspiraciji za komade koji će nas lako transportovati u šezdesete godine u Jugoslaviji doprineli su autentični elementi tog vremena.

– Većinski deo inspiracije pronašli smo kako u muzici i prepoznatljivim zvucima šlagera, tako i u filmovima Ljubav i moda, fotografijama Jovana Đorđevića, pa i atmosferi garderobera Milene Dravić u glavnoj ulozi u filmu Rondo, Zvonimira Berkovića, zaključuju dizajneri.

Fotografije kolekcije upotpunile su temu i instant oživele razna sećanja i uspomene uz miris borova, šum talasa i zvuke zrikavaca. Sve to odvijalo se ispred objektiva sjajnog dua AUDSHULE, koji čine Ana Šulkić Milovanović i Marko Milovanović a ispred koga se našla manekenka Jelena Petković. Za još jedan od ključ nih elemenata u vidu šminke bio je zadužen Milan Bauranov.

Još jednom, kada je u pitanju MATES kolekcija, akcenat je na komforu koji za tren biva transformisan u vrelu letnju noć, na obali mora koja se ovom prilikom prebacuje u grad, a sve se ogleda u ležernosti i neopterećenosti šezdesetih godina.

Pročitajte i… Zašto su kosi potrebni pšenični proteini

Foto: AUDSHULE. Model: Jelena Petković. Šminka: Milan Bauranov

Povezani članci

uniukiyo
Moda

Stigla je nova kolekcija! UniUkiyo je brend torbi za koji morate znati

Diesel
Moda

WELCOME TO SUCCESSFUL LIVING: Prolećna kampanja brenda Diesel pomera granice kreativnosti

chanel cruise
Moda

Vodimo vas u Marsej: Pogledajte sve lookove iz CHANEL cruise kolekcije 2024/2025.

kolekcija dominant
Moda

Snaga žene: Šta donosi nova kolekcija brenda Batakovic Belgrade

crna haljina
Moda

Crna haljina: 10 savršenih modela koje smo pronašli u Peppermint Fashion Store oazi

deichmann
Moda

Zavirite u Deichmann kolekciju za proleće/leto 2024