Nova nostalgična MATES kolekcija vodi nas na Jadran i vraća u 60-e

Već smo navikli da inspiracija dizajnerskog dua MATES najčešće seže mnogo dalje od “njihovog vremena”. U kolekciji SS22, koja nosi naziv Jadran, okrenuli su se filmovima, fotografiji i trendovima šezdesetih godina prošlog veka i dali im novu, nostalgičnu dimenziju. Uživajte u modelima i upečatljivim kampanjskim fotografijama.

MATES kolekcija Jadran donosi transponovane siluete karakteristične za to vreme, koje upotpunjuju eklektičnim akcentima – perjem, vezom, kombinacijom printova i krojem prepoznatljivim za MATES. U kolekciji za leto 2022. mesto su našli i komadi i kompleti koji su obeležili i prethodno leto, sada u novom ruhu.

– U pitanju je nastavak priče od prošlog leta, pa i neke sezone pre, jer obojica volimo setove. Ovog puta, pored klasičnih jednobojnih sa vezom, tu su i karirani kompleti koji se naslanjaju na temu ove sezone, kažu MATES.

Inspiraciji za komade koji će nas lako transportovati u šezdesete godine u Jugoslaviji doprineli su autentični elementi tog vremena.

– Većinski deo inspiracije pronašli smo kako u muzici i prepoznatljivim zvucima šlagera, tako i u filmovima Ljubav i moda, fotografijama Jovana Đorđevića, pa i atmosferi garderobera Milene Dravić u glavnoj ulozi u filmu Rondo, Zvonimira Berkovića, zaključuju dizajneri.

Fotografije kolekcije upotpunile su temu i instant oživele razna sećanja i uspomene uz miris borova, šum talasa i zvuke zrikavaca. Sve to odvijalo se ispred objektiva sjajnog dua AUDSHULE, koji čine Ana Šulkić Milovanović i Marko Milovanović a ispred koga se našla manekenka Jelena Petković. Za još jedan od ključ nih elemenata u vidu šminke bio je zadužen Milan Bauranov.

Još jednom, kada je u pitanju MATES kolekcija, akcenat je na komforu koji za tren biva transformisan u vrelu letnju noć, na obali mora koja se ovom prilikom prebacuje u grad, a sve se ogleda u ležernosti i neopterećenosti šezdesetih godina.

Pročitajte i… Zašto su kosi potrebni pšenični proteini

Foto: AUDSHULE. Model: Jelena Petković. Šminka: Milan Bauranov

Povezani članci

puf aksesoari
Moda

Puf aksesoari (iznova) osvajaju ulice!

boje
Moda

Prolećni kolorit: Ove boje dominiraće modnom scenom…

mugler
Moda

Mugler stiže u H&M: Saznali smo datum i donosimo prvi pogled na kolekciju

maksi teksas suknja
Moda

Ovog proleća maksi teksas suknja zauzima počasno mesto u našem oramaru!  

dragana ognjenović spring / summer 2023
Moda

Dragana Ognjenović Spring / Summer 2023: Pogledajte kako izgleda nova kolekcija. Plus: Prateći beauty look!

mikrogrudnjaci
Moda

Mikrogrudnjaci su ponovo aktuelna tema!