MINI-INTERVJU: O ženskoj energiji sa Ninom Milović

Povodom njene prve samostalne izložbe, sa svestranom umetnicom, vlasnicom brenda NINAMILÁN i suosnivačicom WANNABE MAGAZINE-a Ninom Milović razgovarali smo o njenim slikama, ali i o uklapanju svih uloga koje žena preuzima u svakodnevici, kao i o onome božanskom u svakoj od nas. Sigurni smo da će vas inspirisati ono što Nina Milović ima da kaže o ovoj temi…

She is divine, prva samostalna izložba radova Nine Milović, donosi apstraktne skulpturalne slike, koje za temu imaju ženu – u svim njenim božanskim formama i simbolici. Istoričarka umetnosti Biljana Jotić, kustoskinja i direktorka Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu, Ninine radove nazvala je „autentičnim izrazom ženskog bića“.

„Želim da slavim pravu žensku energiju i ono što ona jeste. Svaka slika ovde je vrlo emotivna, intimna, lična. Hvala svim ženama koje su nas podržavale sve ove godine“, rekla je Nina Milović na otvaranju izložbe, koje je podržala i čuvena kozmetička kuća L’Oréal Paris. Na izložbi je predstavljeno 9 radova koji kroz različite dimenzije, tehnike i emocije ispituju božansku prirodu i snagu ženskog bića, koje se iznova transformiše, daje i stvara život.

nina milović

Pored slika, posebno inspiriše i Ninina svestranost, koja šalje poruku ženama o tome koliko toga možemo da ostvarimo, ukoliko imamo želju, ideju, inicijativu i uložimo rad i trud.

Čime se sve bavi Nina Milović? Iz želje za kreiranjem sopstvenog brenda, rodila se prva preduzetnička ideja, iz koje nastaje fashion, beauty i lifestyle portal WANNABE MAGAZINE i WANNABE MEDIA – digitalni kreativni studio koji pruža različite usluge kreativne direkcije brendova i pojedinačnih kampanja. Nakon toga, Nina započinje sa kreiranjem NINAMILÁN studio koncepta, koji u svojoj ponudi ima kolekciju odeće, obuće i kožne galanterije. A sada je tu i NINAMILÁN art.

Želeli smo da saznamo više o tome kako ova umetnica, koja je ujedno i uspešna poslovna žena, ali i majka, uspeva da uklopi sve svoje obaveze i interesovanja? I kakav je, uopšte, njen doživljaj ženskog bića? Ninini odgovori na ova pitanja slede u nastavku teksta.

Naziv tvoje prve samostane izložbe je She is Divine. Koje su to karakteristike koje čine Božanstvenu ženu?

Božanstvena žena je osvešćena i povezana, sa sobom i svim delovima sebe u svima i svemu oko sebe. Njene karakteristike su intuicija, ljubav, razumevanje, saosećajnost, nežnost, kreacija i rađanje, strast, moć i, naravno, ženstvenost.

Svaka od nas tokom dana preuzima i menja mnogobrojne uloge – kako ih ti uklapaš? Čime se sve baviš i kako izgleda jedan tvoj dan?

Moj dan počinje organizacijom oko dece i njihovih potreba i aktivnosti, takođe i kuće, i mojim pokušajem da odradim mini trening. Zatim odlaskom kod frizera gde se uglavnom, dok me feniraju, i blago našminkam i već uveliko telefoniram, jer posao ne može da čeka. Kafa i doručak su uglavnom nešto što se dešava usput u kolima. Svaki radni dan mi je drugačiji i zavisi od prioriteta, tako da ću nakon frizera ili otići prvo u redakciju WANNABE MAGAZINE-a, ili na neko snimanje, ili sastanak, ili do proizvodnje gde se proizvode artikli za brend NINAMILÁN studio ili u radnju da nešto administrativno ili logistički rešim. Moji radni dani su vrlo intenzivni i ispunjeni operativno menadžerskim taskovima, večernji termini su za porodicu, a vikendi za umetnost i projekte poput She is Divine.

Ipak, uprkos mnoštvu i interesovanja i obaveza, čini se da u nama uvek postoji još nešto što tek treba da otkrijemo. Kako se kod tebe javila ljubav prema umetničkom stvaralaštvu? Odakle ideja za izložbu She is Divine?

Umetnost je prisutna u mom životu oduvek. Nakon dugogodišnjeg muzičkog obrazovanja, tokom studija dizajna, i studija jezika, svoje slobodno vreme sam provodila u slikarskim i vajarskim ateljeima, što dodatno doprinelo razvoju moje kreativnosti i inspirisalo me da svoju vizuju savremenog modnog izraza jedne žene i prave ženske energije prikažem upravo kroz kolekciju, a sada i kroz skulpturalne slike.

nina milović

Izložba She is Divine biće otvorena za posetioce u galeriji Štab u SC Galerija do 14. jula 2023. godine.

Za fotografije se zahvaljujemo Wannabe Media.

Povezani članci

intervju marina mićanović
Intervju

Preduzetnička priča: O građenju internacionalne karijere i brendu UniUkiyo sa dizajnerkom Marinom Mićanović

amalfi terasa
Kultura

La dolce vita u srcu Beograda: Otkrivamo novo mesto na Kosančićevom vencu

Zero
Intervju

Preduzetnička priča: Sa Ružicom Vukašinović o prirodnoj nezi kože i beauty brendu ZERO COSMETICS

duet nevene i borisa
Kultura

Preslušajte duet Nevene i Borisa: Pesma koja nas poziva da preispitamo da li dovoljno cenimo ono što imamo

Claude Monet kuća
Kultura

Za sve ljubitelje impresionizma: Kuća u kojoj je živeo Claude Monet ponovo je otvorena za javnost

carrie bradshaw ne nosi lak za nokte
Kultura

Zašto Carrie Bradshaw ne nosi lak za nokte (i tek tako, to ima smisla)